Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Zamówiony 21 sierpnia. 12 Listopada odebrany.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
-
Odebrać można gotowiznę z magazynu, bez możliwości wyboru potrzebnych funkcji.
Te gotowe to na ogół wersje Style lub R-Line. Salony nie bardzo chcą zamawiać na stan bieda-version bo to się nieciekawie prezentuje. Tak samo jak nigdzie się nie uraczy wersji z skrzynią manualną aby nie tylko zrobić jazde próbną ale również kupić. Manual tylko na zamówienie. I wbrew pozorom nie tak mało się tego sprzedaje. Jak ja szukałem to do salonów jechało w danym okresie po kilkadziesiąt sztuk i wszystko już sprzedane. A DSG od wybory do koloru.Zbigniew L pisze: ↑13 lis 2024, 22:22 Odebrać można gotowiznę z magazynu, bez możliwości wyboru potrzebnych funkcji.
-
Zamówiony 1.09, odbiór 15.11.
-
„Bieda wersja” to manualstrzelec pisze: ↑13 lis 2024, 23:03Te gotowe to na ogół wersje Style lub R-Line. Salony nie bardzo chcą zamawiać na stan bieda-version bo to się nieciekawie prezentuje. Tak samo jak nigdzie się nie uraczy wersji z skrzynią manualną aby nie tylko zrobić jazde próbną ale również kupić. Manual tylko na zamówienie. I wbrew pozorom nie tak mało się tego sprzedaje. Jak ja szukałem to do salonów jechało w danym okresie po kilkadziesiąt sztuk i wszystko już sprzedane. A DSG od wybory do koloru.Zbigniew L pisze: ↑13 lis 2024, 22:22 Odebrać można gotowiznę z magazynu, bez możliwości wyboru potrzebnych funkcji.
Przy manualnej skrzyni aktywny tempomat to NIEPOROZUMIENIE.
A pan wie co to „dziura turbinowa” ? Ja mu gaz on mi zgasł. 3 razy omal się nie zabiłem jak na środku skrzyżowania silnik 1,5 TSI z manualem mi gasł, to jest wada tego zestawu. Stąd oddałem 3 letnie auto z manualem na nowiutkiego R-line - czekałem ponad pół roku i cieszę się SUPER autkiem 1,5 TSI z 7 biegowym DSG praktycznie bezobsługowego. Aktywny tempomat w tym zestawie to BAJKA zrobiłem z ogromnà przyjemnością tym autem 18 tyś km.
Wybrałem R-Line bez panoramy i szyberdachu, aby kiedyś nie ciekł. Wersja Bleck to 18 cali czarne koła i wszystkoe czarne dodatki - REWELACJA jeszcze 3 latka tj razem 4 i biorę kolenego z igły. Pewnie już eTSI
Nie sposób się nie zgodzić. Manual na ogół w ubogiej wersji. Wszystko kwestia ceny. Jak miałem do wyboru Dacie, albo Renault lub Scale to wolałem T-Roc ale tańszegoZbigniew L pisze: ↑14 lis 2024, 21:21„Bieda wersja” to manualstrzelec pisze: ↑13 lis 2024, 23:03Te gotowe to na ogół wersje Style lub R-Line. Salony nie bardzo chcą zamawiać na stan bieda-version bo to się nieciekawie prezentuje. Tak samo jak nigdzie się nie uraczy wersji z skrzynią manualną aby nie tylko zrobić jazde próbną ale również kupić. Manual tylko na zamówienie. I wbrew pozorom nie tak mało się tego sprzedaje. Jak ja szukałem to do salonów jechało w danym okresie po kilkadziesiąt sztuk i wszystko już sprzedane. A DSG od wybory do koloru.Zbigniew L pisze: ↑13 lis 2024, 22:22 Odebrać można gotowiznę z magazynu, bez możliwości wyboru potrzebnych funkcji.
A pan wie co to „dziura turbinowa” ? Ja mu gaz on mi zgasł. 3 razy omal się nie zabiłem jak na środku skrzyżowania silnik 1,5 TSI z manualem mi gasł, to jest wada tego zestawu. Stąd oddałem 3 letnie auto z manualem na nowiutkiego R-line - czekałem ponad pół roku i cieszę się SUPER autkiem 1,5 TSI z 7 biegowym DSG praktycznie bezobsługowego. Aktywny tempomat w tym zestawie to BAJKA zrobiłem z ogromnà przyjemnością tym autem 18 tyś km.
Wybrałem R-Line bez panoramy i szyberdachu, aby kiedyś nie ciekł. Wersja Bleck to 18 cali czarne koła i wszystkoe czarne dodatki - REWELACJA jeszcze 3 latka tj razem 4 i biorę kolenego z igły. Pewnie już eTSI
Natomiast co do tempomatu. Praktycznie nie używam. Miałem świadomość ułomności manuala
Kwestia gaśnięcia. To był temat szeroko omawiany szczególnie na angielskich forach w tamtych latach. Obecnie nie ma tej przypadłości. Nie wiem co trzeba zrobić aby go zadusić.
-
Wystarczyło, szybko nacisnąć pedał gazu aby szybko opuścić skrzyżowanie, i masz gasł na środku skrzyżowania i zaczęło się trąbienie, przez nerwowych kierowców. Tak bywało KIMKA RAZY !
Silnik 1,5 TSI z 2021 roku z manualu, pan Petryn „co ględzi” o tej przypadłości tych silników niejednokrotnie przypominał. Ten DOSKONAŁY silnik doskonale sprawuje się z 7 b automatem DSG.
A wybór między Dacią a innym to w/g mnie doskonała decyzja. Faktem jest że T-Roc to dużo za drobie auto. Mimo to jestem wyjątkowo zadowolony i za 3 lata wybieram tą samą wersję R-line z najnowszym silnikiem jaki będzie 2027 roku.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mimo oczekiwania ponad pół roku WARTO BYŁO
Silnik 1,5 TSI z 2021 roku z manualu, pan Petryn „co ględzi” o tej przypadłości tych silników niejednokrotnie przypominał. Ten DOSKONAŁY silnik doskonale sprawuje się z 7 b automatem DSG.
A wybór między Dacią a innym to w/g mnie doskonała decyzja. Faktem jest że T-Roc to dużo za drobie auto. Mimo to jestem wyjątkowo zadowolony i za 3 lata wybieram tą samą wersję R-line z najnowszym silnikiem jaki będzie 2027 roku.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mimo oczekiwania ponad pół roku WARTO BYŁO
-
Wszystko kwestia preferencji ja wybrałem manuala R-line z wieloma ekstra dodatkami bo takiego chciałem i jestem zadowolony.strzelec pisze: ↑14 lis 2024, 21:37Nie sposób się nie zgodzić. Manual na ogół w ubogiej wersji. Wszystko kwestia ceny. Jak miałem do wyboru Dacie, albo Renault lub Scale to wolałem T-Roc ale tańszegoZbigniew L pisze: ↑14 lis 2024, 21:21„Bieda wersja” to manualstrzelec pisze: ↑13 lis 2024, 23:03
Te gotowe to na ogół wersje Style lub R-Line. Salony nie bardzo chcą zamawiać na stan bieda-version bo to się nieciekawie prezentuje. Tak samo jak nigdzie się nie uraczy wersji z skrzynią manualną aby nie tylko zrobić jazde próbną ale również kupić. Manual tylko na zamówienie. I wbrew pozorom nie tak mało się tego sprzedaje. Jak ja szukałem to do salonów jechało w danym okresie po kilkadziesiąt sztuk i wszystko już sprzedane. A DSG od wybory do koloru.
Natomiast co do tempomatu. Praktycznie nie używam. Miałem świadomość ułomności manuala
Kwestia gaśnięcia. To był temat szeroko omawiany szczególnie na angielskich forach w tamtych latach. Obecnie nie ma tej przypadłości. Nie wiem co trzeba zrobić aby go zadusić.
Przynajmniej mogę jeżdzić tak jak lubię do 4-5 tys. obrotów a nie jak skrzynia sobie wybiera, wiem są łopatki
Jak czytam, że komuś manual gaśnie przy ruszaniu to dla mnie oznacza, że nie bardzo umie jeżdzić albo jest to jego pierwsza jazda tym samochodem. 150 koni na I i II biegu przy dodaniu gazu zrywa przyczepność.
A tempomat adaptacyjny jak najbardziej używalny w trasie przy manualu, silnik na tyle jest eleatyczny, że sobie radzi w bardzo szerokim zakresie obrotów a jak nie dotykamy hamulca to i zmiana biegu nie wyłączy tempomatu. Silnik pozwala na jazdę bieg 1, 2, 3 i od razu 6 bez używania 4 i 5 a jedynie przeciagam na 3 do 120 km/h.
Jedynie jak zwalnia do zera to poniżej 20 km/h krzyczy by się zainteresować a jak nie to sam hamuje.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
-
A że gaśnie podczas szybkiego ruszania z miejsca aby szybko włączyć się do ruch, nie ma nic wspólnego z umiejętnością jazdy. Ponad milion km mam za sobą mamualami i nigdy to się nie zdarzało a tylko przy tym 1,5 TSI. Zresztą to stwierdzili fachowcy a nie moje skromne zdanie. Jest DZIURA TURBINOWA i tyle w temacie. Ale ma pan prawo na swój wybór, ale proszę nie wciskać, że brak umiejętności. Samochód rusza i gaśnie natychmiast bo sprężarka nie jest na tyle wydajna, to jest już stwierdzone.
Pozdrawiam zwolenników manuałów. A i gratuluje zmian biegów bez wciskanoa sprzęgła.
Pozdrawiam zwolenników manuałów. A i gratuluje zmian biegów bez wciskanoa sprzęgła.