Zapasowe koło pełnowymiarowe
Zapasowe koło pełnowymiarowe
Bardzo proszę o informację, czy jest możliwość włożenia do bagażnika pełnowymiarowego koła zapasowego 17" (zamiast zestawu naprawczego)?
Re: Zapasowe koło pełnowymiarowe
Ja dokupiłem przy konfiguracji dojazdówkę
No tak, jest to pewne rozwiązanie, ale wolałbym pełnowymiarowe koło zapasowe 17". Boję się jednak, że może nie zmieścić się.
Otwór który tam jest idealnie mieści dojazdówkę, wątpię żeby weszło coś większego
-
Ok. Dzięki za info.
Powinno wejść bez problemu, bo jak zamawiałem auto w 2021 r. to była opcja, która się nazywała "pełnowymiarowe koło zapasowe na alufeldze 16". Oczywiście była odpowiednia wkładka styropianowa. Koło czy na 17-stce, czy na 16-stce ma prawie taką samą średnicę zewnętrzną a więc tu nie ma problemu. Nie wiem tylko czy będzie możliwe tzw. dolne położenie podłogi bagażnika.
Dolne położenie podłogi przy pełnowymiarowym kole zapasowym nie będzie możliwe.Spinner pisze: ↑18 lis 2024, 20:21Powinno wejść bez problemu, bo jak zamawiałem auto w 2021 r. to była opcja, która się nazywała "pełnowymiarowe koło zapasowe na alufeldze 16". Oczywiście była odpowiednia wkładka styropianowa. Koło czy na 17-stce, czy na 16-stce ma prawie taką samą średnicę zewnętrzną a więc tu nie ma problemu. Nie wiem tylko czy będzie możliwe tzw. dolne położenie podłogi bagażnika.
Gdy jest dojadówka to dolne położenie podłogi prawie opiera się o tą dojazdówkę.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Wielkie dzięki Panowie za konkretną i przydatną informację.
JacK666, uważam, że mimo tej trochę zmniejszonej pojemności bagażnika, warto mieć pełne koło zapasowe bo jak jesteś w dalszej trasie to zakładasz pełny zapas i spokojnie ciągniesz dalej te powiedzmy 800 km do domu, z prędkością autostradową,. Ważne to jest zwłaszcza jak masz 4motion, które dla jego zdrowotności, wymaga wszystkich kół o jednakowych parametrach. Obecnie mam, co prawda, dojazdówkę ale w poprzednim aucie miałem pełny zapas i kilka razy zdarzało mi się złapać kapcia daleko od domu i bez skrupułów grzałem dalej bez szukania najbliższego gumiarza.