14,5 tys. i dalej jeździ
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Czytam i nie wierzę. Część z Was pisze że czekała ok. 2 miesiące i już odebrane auto.
Ja czekam już 6 miesiąc! Oryginalnie miało być 3 a na umowie wpisane około 4. (bez gwarancji daty).
Najlepsze jest to, że auto już w sierpniu wyprodukowane i zaginęło w transporcie. Dealer nic nie może, sam się dopytuje. BOK VW nie odpowiada w ogóle. Po prostu nie odpisują na maile. Idzie ręce załamać.
Mogę zrezygnować w każdej chwili ale mi się nie chce nic więcej szukać.
Ja czekam już 6 miesiąc! Oryginalnie miało być 3 a na umowie wpisane około 4. (bez gwarancji daty).
Najlepsze jest to, że auto już w sierpniu wyprodukowane i zaginęło w transporcie. Dealer nic nie może, sam się dopytuje. BOK VW nie odpowiada w ogóle. Po prostu nie odpisują na maile. Idzie ręce załamać.
-
Ja w 2023 roku podobie czekałem od 15 maja 2023 ro i ato wyprodukowane 11 listopada 2023 ro i odebrałem 29 grudnia 2023 r
Z tym, że w salonie pan sprzedawca w miara panował i znał date produkcji transportu i dostarczenie do dilera a potem datę trznsportu do salonu w tym przypadku w Koszalinie. Auto było przed świętami 2023 r i po świętach załatwiłem rejestrację i nastąpił TEŃ DZIEŃ WARTO BYŁO CZEKAĆ ponad 6 miesięcy ! Teraz mija rok 19 tyś przebiegu w tym dwie wymiany oleju po 2 i 15 tyś . Wybór padł na R- line 1,5 AUTOMAT (rewelacja) oczywiście adaptacyjny tempomat oraz rozpoznawanie znaków i nawigacją ( nie znoszę klejenia uchwytów telefonu na przedniej szybie)
Jesnym słowem - żaden inny samochód. Może za 3 lata eTSI najnowszej wersji T-Roc R- line
Pozdrawiam czekających i życzę CIERPLIWOŚCI bo WARTO
Z tym, że w salonie pan sprzedawca w miara panował i znał date produkcji transportu i dostarczenie do dilera a potem datę trznsportu do salonu w tym przypadku w Koszalinie. Auto było przed świętami 2023 r i po świętach załatwiłem rejestrację i nastąpił TEŃ DZIEŃ WARTO BYŁO CZEKAĆ ponad 6 miesięcy ! Teraz mija rok 19 tyś przebiegu w tym dwie wymiany oleju po 2 i 15 tyś . Wybór padł na R- line 1,5 AUTOMAT (rewelacja) oczywiście adaptacyjny tempomat oraz rozpoznawanie znaków i nawigacją ( nie znoszę klejenia uchwytów telefonu na przedniej szybie)
Jesnym słowem - żaden inny samochód. Może za 3 lata eTSI najnowszej wersji T-Roc R- line
Pozdrawiam czekających i życzę CIERPLIWOŚCI bo WARTO
Ja mój zamawiałem 30 czerwca 2022, produkcja zaczęła się we wrześniu, skończyła rzekomo w listopadzie a auto dostałem pod koniec lutego 2023. Są tu i tacy co dłużej czekali - 6 miesięcy to jeszcze nie rekord.
Brud z zakamarków auta stojącego pół roku na placu wychodził po myciu przez kolejny rok. I obstawiam że to też przyczyniło się do tego, że wycieraczki były do wymiany - guma leżała nieruszana przez pół roku w jednej pozycji i sie powykrzywiała.
Brud z zakamarków auta stojącego pół roku na placu wychodził po myciu przez kolejny rok. I obstawiam że to też przyczyniło się do tego, że wycieraczki były do wymiany - guma leżała nieruszana przez pół roku w jednej pozycji i sie powykrzywiała.
-
Zgadza się, instrukcja podaje, że pióra wycieraczek zaleca się wymieniać po pół roku. Moje już zaczynają wydawać nieprzyjemne odgłosy. Wymienię na wiosnę po zimie.
Według mnie z autem coś się stało. Uszkodzenie, wada lakieru. I każdy spycha gdzieś dalej aby nie mieć kłopotu na swojej zmianie. Lub stoi gdzieś w lakierni. Ja bym zrezygnował.Piotru26 pisze: ↑19 lis 2024, 22:39 Czytam i nie wierzę. Część z Was pisze że czekała ok. 2 miesiące i już odebrane auto.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Po 5 dniach otrzymałem informacje z Biura Obsługi Klienta VW:
Skonsultowaliśmy się wewnętrznie w Pana sprawie i ustaliliśmy, że aktualnie producent nie podaje informacji dotyczącej przewidywanego terminu dostarczenia Pana pojazdu. Sugerujemy pozostanie w kontakcie z dealerem, który jest sprzedawcą Pana auta i posiada bieżące informacje o zamówieniu.
5 dni zajęło im wysmażenie tej odpowiedzi. Normalnie paragraf 22.
Skonsultowaliśmy się wewnętrznie w Pana sprawie i ustaliliśmy, że aktualnie producent nie podaje informacji dotyczącej przewidywanego terminu dostarczenia Pana pojazdu. Sugerujemy pozostanie w kontakcie z dealerem, który jest sprzedawcą Pana auta i posiada bieżące informacje o zamówieniu.
Spróbuj może tego: https://www.motor-talk.de/forum/vw-loun ... 26397.htmlPiotru26 pisze: ↑19 lis 2024, 22:39 Czytam i nie wierzę. Część z Was pisze że czekała ok. 2 miesiące i już odebrane auto.
Niech sprzedawca poda ci VIN albo raczej nr komisji (6 znaków), jeżeli auto jeszcze nie jest wyprodukowane. Załóż konto na myVolkswagen i szukaj po numerze. Pamiętać trzeba, że przed numerem komisji trzeba dodać rok np. 2024z234nw. Przy odrobinie szczęścia możesz trafić na trop.
To jest tak wyszukana konfiguracja, że nie znajdziesz jej w samochodach dostępnych u dealerów w Polsce?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
-
Jakaś paranoja ?! To sprzedawca odsyła do dilera ????? On jest od tego aby kontaktował się z dilerem ! Możesz napisać, w którym salonie tacy niedołęgi pracują. Podaj miasto i adres salonu.Piotru26 pisze: ↑20 lis 2024, 16:03 Po 5 dniach otrzymałem informacje z Biura Obsługi Klienta VW:
Nie odpuścił bym, musisz otrzymać zamówiony pojazd z Twoją konfiguracją a nie "gotowizna" z placu, którego nikt nie chce. np z bezsensownym manuałem jak na te czasy.
Wytrwałości kolego :!: 8-)