gorąca rurka nad pedałem gazu
gorąca rurka nad pedałem gazu
witam , czy komuś zdarzyło się że aluminiowa rurka nad pedałem gazu , jrst tak gorąca że parzy ?
Re: gorąca rurka nad pedałem gazu
no i prosze nikt nie odpowiedział
Witam , temat był na innym forum, rurka od nagrzewnicy stąd gorąca, oszczędność vw .
gdzie mogę o tym poczytać ?
Na facebooku forum vw , ale ten typ tak ma, brak odizolowania goła rurka , problem gdyby taka rurka pękła co mało prawdopodobne i gorący płyn chłodzący pod ciśnieniem latem oblał nogi w klapkach, takie moje dywagacje .
Sprawdziłem w aucie , faktycznie kilkanaście centymetrów gołej rurki z prawej strony na pedałem gazu idzie do nagrzewnicy , trochę nie fajne te oszczędności , w lecie oczywiście nie będzie gorąca bo używamy bardziej klimy niż ogrzewania .
Latem ta rurka jest tak samo gorąca.
Można się poparzyć. A jak fajnie grzeje w nogi kiedy klima w trybie Auto klima chłodzi tylko górę samochodu.
Kompletny idiotyzm.
Może vw celowo tak zaprojektował aby nam dodatkowo ogrzewać prawą stopę , oczywiście żartuję , ale się zastanawiam czy faktycznie kiedy nie używamy ogrzewania ta rurka jest gorąca bo przecież zawór odcina przepływ gorącego płynu przez nagrzewnicę jak nie korzystamy z ogrzewania. Sprawdzę przy najbliższej okazji , pozdrawiam.
Czujnik ciśnienia T-cross
Witam
Mam pytanie, czy T-cross rok produkcji 2024 posiada w kołach czujniki ciśnienia ,czy tak zwany system pośredni-ABS pomiar obrotu koła.
Pozdrawiam
Mam pytanie, czy T-cross rok produkcji 2024 posiada w kołach czujniki ciśnienia ,czy tak zwany system pośredni-ABS pomiar obrotu koła.
Pozdrawiam
Re: Czujnik ciśnienia T-cross
To jest post o gorącej rurce a nie o czujniku ciśnienia.
Ja pierdole. Czytać nie potraficie?
Przez takich gości robi się burdel na forum.