Średnie zużycie paliwa w VW T-Roc.
Re: Średnie zużycie paliwa w VW T-Roc.
Po przeczytaniu niektórych postów przejrzałem na oczy! Te wszystkie "100" ,"98", vervy, racingi, ultimaty i inne paliwa, powiedzmy premium. to zwykła ściema, socjotechnika i działania podprogowe. Tak naprawdę to na stacjach benzynowych mają jeden zbiornik podłączony do wszystkich dystrybutorów i tylko cena jest różna w zależności od tego, który pistolet wybierzemy.
Dlatego kierowcy silników wysokoprężnych nie mają pojęcia że tankują benzynęSpinner pisze: ↑29 lis 2024, 16:38 Po przeczytaniu niektórych postów przejrzałem na oczy! Te wszystkie "100" ,"98", vervy, racingi, ultimaty i inne paliwa, powiedzmy premium. to zwykła ściema, socjotechnika i działania podprogowe. Tak naprawdę to na stacjach benzynowych mają jeden zbiornik podłączony do wszystkich dystrybutorów i tylko cena jest różna w zależności od tego, który pistolet wybierzemy.
Czy to sarkazm, czy niewiedza? Przecież dla diesli są inne, oddzielne stacje.marchell pisze: ↑29 lis 2024, 16:47Dlatego kierowcy silników wysokoprężnych nie mają pojęcia że tankują benzynęSpinner pisze: ↑29 lis 2024, 16:38 Po przeczytaniu niektórych postów przejrzałem na oczy! Te wszystkie "100" ,"98", vervy, racingi, ultimaty i inne paliwa, powiedzmy premium. to zwykła ściema, socjotechnika i działania podprogowe. Tak naprawdę to na stacjach benzynowych mają jeden zbiornik podłączony do wszystkich dystrybutorów i tylko cena jest różna w zależności od tego, który pistolet wybierzemy.
No tak masz racjeSpinner pisze: ↑29 lis 2024, 16:52Czy to sarkazm, czy niewiedza? Przecież dla diesli są inne, oddzielne stacje.marchell pisze: ↑29 lis 2024, 16:47Dlatego kierowcy silników wysokoprężnych nie mają pojęcia że tankują benzynęSpinner pisze: ↑29 lis 2024, 16:38 Po przeczytaniu niektórych postów przejrzałem na oczy! Te wszystkie "100" ,"98", vervy, racingi, ultimaty i inne paliwa, powiedzmy premium. to zwykła ściema, socjotechnika i działania podprogowe. Tak naprawdę to na stacjach benzynowych mają jeden zbiornik podłączony do wszystkich dystrybutorów i tylko cena jest różna w zależności od tego, który pistolet wybierzemy.
Ostatnio robiłem 150 km po krętych drogach, z nieustannym przyspieszaniem, taka jazda jak człowiek mial 20 lat
.
Średnia 7.5.
Uważam ,że jest ok
.
Po mieście potrafi mi spalić 7.5 do 9.
.
Średnia 7.5.
Uważam ,że jest ok
.
Po mieście potrafi mi spalić 7.5 do 9.
1.5 DSG 6,0 spalanie
Silnik 1,5 bardzo uniwersalny , mój rekord krajówkami na trasie 160 km , średnie 4,2 , aż byłem zdziwiony , ska 120, 6,5 , autostrada 140 , 7-7,5 .
Po jazdach formentorem 190 km , cały czas mi siedziało w głowie silnik 2,0 ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku że zostaje 1,5 .
Moje wnioski, po mieście w korkach lubi wypić koło 10 w zależności jakie korki ss wyłączany od odpalenia, ale średnie spalanie w granicach 6 litrów z kilku tysięcy przebiegu uważam za dobry wynik.
Po jazdach formentorem 190 km , cały czas mi siedziało w głowie silnik 2,0 ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku że zostaje 1,5 .
Moje wnioski, po mieście w korkach lubi wypić koło 10 w zależności jakie korki ss wyłączany od odpalenia, ale średnie spalanie w granicach 6 litrów z kilku tysięcy przebiegu uważam za dobry wynik.
Cykl mieszany 7.2. Na trasie 5.5 potrafi spalić a w mieście to zależnie od długości trasy i korków 9-12
Jak nie T-Roc to wynajem zabytkowych samochodów. Czego chcieć więcej