Ładowarka indukcyjna telefonu
Re: Ładowarka indukcyjna telefonu
Pytanie czy taka ladowarka ma podawane tylko zasilanie +12v czy jest jeszcze jakoś kontrolowana przez samochód... Pewnie tak, wiec na razie, bez schematów gra nie warta swieczki
Witam wszystkich znalazłem na Ali
https://s.click.aliexpress.com/e/bZodFnDe
https://s.click.aliexpress.com/e/bZodFnDe
Czy ktoś próbował dodać ładowarkę indukcyjną do polifta? Z jakiegoś powodu wszelkie łądowarki aliexpress piszą o kompatybilności do modeli max z 2021.
Czy jest ktoś kto posiada fabrycznie zamontowaną ładowarkę indukcyjną i iPhone?
Pytam, ponieważ mam ładowarkę indukcyjną fabrycznie zamontowaną (musiała być w jakimś pakiecie, osobno nie zamawiałem) i iPhone. Niestety jest problem z ładowaniem, po każdym umieszczeniu telefonu w miejscu ładowarki telefon zaczyna się ładować i po chwili wyskakuje cała litania dlaczego ładowanie zostało przerwane. Dostałem odpowiedź z ASO, że temat znają, od iphone 12 jest problem z ładowaniem iphone indukcyjnie. Wszystkie androidy działają normalnie. Czy ktoś posiada iphone i ma podobny problem, może udało się komuś rozwiązać ten problem?
Pytam, ponieważ mam ładowarkę indukcyjną fabrycznie zamontowaną (musiała być w jakimś pakiecie, osobno nie zamawiałem) i iPhone. Niestety jest problem z ładowaniem, po każdym umieszczeniu telefonu w miejscu ładowarki telefon zaczyna się ładować i po chwili wyskakuje cała litania dlaczego ładowanie zostało przerwane. Dostałem odpowiedź z ASO, że temat znają, od iphone 12 jest problem z ładowaniem iphone indukcyjnie. Wszystkie androidy działają normalnie. Czy ktoś posiada iphone i ma podobny problem, może udało się komuś rozwiązać ten problem?
Grubość gumowej podstawki plus case iPhona nie pozwalają na ładowanie indukcyjne. Jedyna obecnie skuteczna metoda, to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona. Gadka o ogarnianiu tematu przez ASO to "słodkie pierdzenie", szczególnie, że od debiutu iPhona 12 minęło kilka ładnych latek.
Odpowiedź ASO jest śmieszna, iphone 12 debiutował w 2020 roku więc minęły 4 lata i dalej nic z tym nie zrobili. Nie mam zamiaru nawet tam ładować, ładowarki indukcyjne w samochodach przez brak wentylacji bardzo mocno nagrzewają telefon. Pojechałem z tym pytaniem z czystej ciekawości dlaczego montują coś co nie działa. VW problem zna ale nic z tym nie robi.Gucio13 pisze: ↑09 gru 2024, 12:48 Grubość gumowej podstawki plus case iPhona nie pozwalają na ładowanie indukcyjne. Jedyna obecnie skuteczna metoda, to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona. Gadka o ogarnianiu tematu przez ASO to "słodkie pierdzenie", szczególnie, że od debiutu iPhona 12 minęło kilka ładnych latek.
Dzięki za odpowiedź.
Odebrałem tydzień temu T-Roca.
Mam iPhone 13 Pro. Nawet po zdjęciu case telefonu nie ładuję. Po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat, że nie ładuje bo... i ileś sugestii: coś metalowego, obudowa, itp....
Mam iPhone 13 Pro. Nawet po zdjęciu case telefonu nie ładuję. Po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat, że nie ładuje bo... i ileś sugestii: coś metalowego, obudowa, itp....
Ja mam Samsunga S23 i grzeje się ostro. Aż strach ładować na dłuższej trasie.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Zdjęcia case nic nie zmieni, ładowarka indukcyjna z iphonem nie współpracuje. Lepiej ładować po kablu, ładowarki indukcyjne w samochodach bardzo mocno grzeją telefon.
Jedyna obecnie skuteczna metoda, to dodatkowo obok zdjęcia case to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona.