T-Roc - wady i zalety

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Spinner

Re: T-Roc - wady i zalety

Post autor: Spinner »

Chyba ktoś demontował boczki a potem niechlujnie zamontował?
Piaer

Post autor: Piaer »

To przy desce rozdzielczej. Tego materiału za bardzo nie wepchnę do środka, bo jest przyklejony do słupka A...
Wachacz

Post autor: Wachacz »

maksymilian pisze: 07 sie 2018, 9:20 Z innej beczki - brakuje mi miejsca na gaśnice, często nawet małe samochody mają w bagażniku wyprofilowane miejsce z jakimś zaczepem na rzep albo klip plastikowy na gaśnicę a tutaj narazie wożę w schowku w pod siedzeniem i w bagażniku tłucze się na zakrętach. Może macie jakiś pomysł
Kolego kup sobie na allegro fajny pokrowiec ochwyt na rzepy do gaśnicy parę złotych przyczep w bagażniku str.p jest taka wnęka pasuje jak ulał !.
Sebas

Post autor: Sebas »

Piaer pisze: 07 gru 2024, 18:57 Czy tylko ja mam taki wystający materiał przy obu słupkach A? Jestem drugim właścicielem i zastanawiam się czy jest może z tym związana jakaś historia
Może nie tak mocno, ale też tak miałem z obu stron, a jestem pierwszym właścicielem. Zdjąłem słupki przy okazji grzebania przy audio i poprawiłem, to jest zwykła taśma parciana niechlujnie przyklejona na etapie produkcji.
Spinner

Post autor: Spinner »

Sebas pisze: 07 gru 2024, 20:41
Piaer pisze: 07 gru 2024, 18:57 Czy tylko ja mam taki wystający materiał przy obu słupkach A? Jestem drugim właścicielem i zastanawiam się czy jest może z tym związana jakaś historia
Może nie tak mocno, ale też tak miałem z obu stron, a jestem pierwszym właścicielem. Zdjąłem słupki przy okazji grzebania przy audio i poprawiłem, to jest zwykła taśma parciana niechlujnie przyklejona na etapie produkcji.
A więc niemiecka precyzja i portugalski temperament nie idą w parze.
Indi

Post autor: Indi »

Oto moja historyja:

po kilku miesiącach jazdy również u mnie "to" wylazło :shock:
Po głębokiej analizie i kilku telefonach do różnych ministerstw .... za pomocą karty bankomatowej (jej narożnika), zachowując szczególną uwagę i bhp wcisnąłem "to to to" skąd wylazło. Póki co ani widu fe paskudztwa.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
Radio

Post autor: Radio »

Pod wpływem temperatury naklejony materiał wyłazi... zdjąć plastyk, obciąć na równo i po sprawie, ewentualnie oderwać i przykleić jeszcze raz, ale już równo i dobrze.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Piaer

Post autor: Piaer »

Zdjąć plastik? Toż bym musiał ściągnąć całą deskę rozdzielczą...?
Radio

Post autor: Radio »

Zdemontuj plastyki na słupkach, one są wciskane, tylko ostrożnie żeby czegoś nie uszkodzić.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
janek221
Kontakt:

Post autor: janek221 »

Długi czas jeździłem Nissanem Qashqai i o ile na auto nie narzekam to po zmianie na T-Roc'a czuć klasę wyżej, więc to jako zaleta. Nie powiedziałbym, że cena jest wadą. Auta zwyczajnie poszły w górę teraz i taki mamy rynek. Zaletą na pewno wygoda. W mieście bardzo dobrze się nim jeździ. Dzieciaki też mają sporo miejsca z tyłu.
Jak nie T-Roc to wynajem zabytkowych samochodów. Czego chcieć więcej :)
ODPOWIEDZ