Ładowarka indukcyjna telefonu
Ładowarka indukcyjna telefonu
Witam,
Mam wersje bez ladowarki ale po podniesieniu gumowej wkladki w otworze pod radiem widac klapke do instalacji modulu ladowania. Sam modul mozna kupic na allegro np. tutaj:
https://allegro.pl/oferta/vw-t-roc-lado ... 7205788686
Czy ktos z Was probowal takiego rozwiazania (samodzielny montaz)? Jesli tak to jaki efekt? Czy potrzebna specjalna wiazka przewodow lub jakas aktywacja w serwisie? Bede wdzieczny za jakiekolwiek info bo co by nie mowic to duzo wygodniejszy sposob na ladowanie telefonu.
Mam wersje bez ladowarki ale po podniesieniu gumowej wkladki w otworze pod radiem widac klapke do instalacji modulu ladowania. Sam modul mozna kupic na allegro np. tutaj:
https://allegro.pl/oferta/vw-t-roc-lado ... 7205788686
Czy ktos z Was probowal takiego rozwiazania (samodzielny montaz)? Jesli tak to jaki efekt? Czy potrzebna specjalna wiazka przewodow lub jakas aktywacja w serwisie? Bede wdzieczny za jakiekolwiek info bo co by nie mowic to duzo wygodniejszy sposob na ladowanie telefonu.
1,5 TSI, manual, bicolor, dodatki
Zamówienie:15.07., odbior 24.05. - 315 dni czekania
Re: Ładowarka indukcyjna telefonu
Z wygodą masz racje. Sam sie nad tym zastanawiałem ale stwierdziłem że to bez sensu bo po 1 przyzwyczaiłem sie korzystać z yanosika. A po 2 zapomibał bym o tym telefonie. Kupiłem więc uchwyt :
https://s.click.aliexpress.com/e/cA04EPAu a jako że już miałem kabel koło starego uchwytu schowany w słupku z koncowką USB to tylko widac kawałek kabelka od slupka do uchwytu ktory jest w samym rogu szyby a według mnie znacznie wygodniejsze niż tam na dole. Moją s9+ ładuje tak już dosc dlugo i mimo iż jest na przedłużaczu z tylnego gniazda to może nie bardzo szybko ale ładuje na tyle że z włączonym ekranem i yanosikiem co jakiś czas % przybywa. ( na zgaszonym duzo szybciej)
https://s.click.aliexpress.com/e/cA04EPAu a jako że już miałem kabel koło starego uchwytu schowany w słupku z koncowką USB to tylko widac kawałek kabelka od slupka do uchwytu ktory jest w samym rogu szyby a według mnie znacznie wygodniejsze niż tam na dole. Moją s9+ ładuje tak już dosc dlugo i mimo iż jest na przedłużaczu z tylnego gniazda to może nie bardzo szybko ale ładuje na tyle że z włączonym ekranem i yanosikiem co jakiś czas % przybywa. ( na zgaszonym duzo szybciej)
Sprytna ta ladowarka Dzieki za info.
Dzis sprawdzałem w aucie i pod klapką nie ma zadnej wtyczki czyli org instalacji pod to nie ma...
Nie wiem jak w vw bo nie mam ale... jezdzilem przez wekend toyota camry i tak indukcja jest w mniej wiecej tym samym miejscu co w vw ale niestety nawet mimo iz w aucie klima 3 strefowa byla na 21 stopni to ladowarka indukcyjna + s9+ nie dzialala. Za cieplo i telefon caly czas przerywal ładowanie. Wiec obawiam sie ze jak jest cieplo to moze nyc za cieplo na ladowanie.
w salonie ładowarka kosztuje 450zł brutto więc dobry interes allegro robi bo pewno część kosztuje ze 200zł z ciekawości sprawdzę i wam dam znać
VW T- Cross 1.0 115km Czarna Perła
Odbiór 30.07.2019
Odbiór 30.07.2019
W aso bez zniżek 1029.01 zł
Pado, jak otworzyles ta klapke?
Wyjmujesz gumowa podkładkę, widać klapke, ktora ma dwa zatrzaski po lewej stronie, podwazasz plaskim srubokretem te zatrzaski i wyjmujesz. Niestety pod nie ma zadnej wolnej wtyczki=brak fabrycznej instalacji.
Dzieki. Zgadza sie - u mnie tez nie ma wtyczki. Jest pare przewodow ktore gdzies biegna ale nie sa zakonczone (m.in. do gniazda 12V obok). Raczej nic z tego nie bedzie.