Promocja na grupy zawodowe - rabat dealera

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Gomul89

Re: Promocja na grupy zawodowe - rabat dealera

Post autor: Gomul89 »

cfty pisze: 23 paź 2024, 18:18 Na stronie konfiguracji Volkswagena są już nowe ceny : np. T-Roc Life Plus 150 KM, automat - cena wyższa od tej sprzed tygodnia o 3300 złotych.
A w cenniku cena spadła. Było ostatnio 124890zł a jest 124190zł czyli zmalała o 700zł. Wygląda na to, że podnieśli bazową kwotę kosztem rabatu i wyszła podwyżka ostatecznie. W cenniku wyposażenie symbolicznie podrożało a i oferty na gotowce z mojego ASO poszły do góry. Sporo T-Roc'ów ostatnio widuję w swojej okolicy z czego się cieszę.
hermes

Post autor: hermes »

No to zwracam honor sprzedawcy który mi mówił że na kolejny dzień jest już podwyżka, bo faktycznie tak było. W ostatni dzień zamówiliśmy po starej cenie - nasza konfiguracja wyszła 120 500-, a tak z ciekawości poprosiłem o oferte aktualnie to ta sama konfiguracja juz jest za 124 140-, także niezły fart.
Gomul89

Post autor: Gomul89 »

hermes pisze: 24 paź 2024, 11:53 No to zwracam honor sprzedawcy który mi mówił że na kolejny dzień jest już podwyżka, bo faktycznie tak było. W ostatni dzień zamówiliśmy po starej cenie - nasza konfiguracja wyszła 120 500-, a tak z ciekawości poprosiłem o oferte aktualnie to ta sama konfiguracja juz jest za 124 140-, także niezły fart.
Tu nie ma potrzeby zwracania honoru. Rzeczywiście ceny poszły do góry. Wychodzi na to, że obecny rabat jest liczony od wyższej kwoty bazowej i ostatecznie samochód jest droższy albo zmniejszyli rabat dla grupy zawodowej. Ich obowiązkiem jest podanie najniższej ceny z ostatnich 30 dni ale cena bazowa już przepisom nie podlega. Teraz wynosi 142190zł a 3 miesiące temu była 138390zł. W każdym razie wbiłeś się w dobry moment i gratulacje.
Aktualny cennik
https://cenniki.volkswagen.pl/T-Roc.html
strzelec

Post autor: strzelec »

Wszedł nowy cennik na 2025r. Cena w porównaniu z obecnymi wyższa o 8 tyś. Co prawda cena bazowa (ta przekreślona) jest niezmienna, ale nowa cena promocyjna pewnie oznacza mniejsze rabaty. Co by się zgadzało bo jak mnie informował handlowiec w październiku rabaty na poziomie 25tys od bazowej obowiązują dla aut zarejestrowanych tylko do końca roku. Teraz zapewne znowu spadnie rabat do 19 tyś
Chyba to auto zbyt dobrze im się sprzedaje i chcą na nim kroić jak najwięcej.
https://cenniki.volkswagen.pl/T-Roc-2025.html
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
KERAM

Post autor: KERAM »

W wrześniu kupowałem T roc i chciałem zapłacić gotówką Pan zaproponował kredyt oprocentowany 0,99 % w VW Bank . Razem z upustem dla wybranych grup zawodowych zyskałem 25 000 zł
strzelec

Post autor: strzelec »

Końcówka września i październik to był najlepszy czas na kupno. Rabat zwiększyli z wcześniej max 21 do 26tys a ceny były po staremu. W październiku cenę bazową podnieśli o 4 tys więc praktycznie wyszło na zero jak cennik z całego roku. Ja odbierałem w listopadzie i rabat 21500 ale po starych cenach liczone.
Na chwilę obecną oferty na OtoMoto z odbiorem w marcu to już rabat tylko 16600 i to na grupę zawodową więc podwyżka o około 8k. Nie fajnie.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
cuve

Post autor: cuve »

Pewnie zależy jaki wariant kto kupuje, ale tak jak kolega strzelec pisze np. w okolicach października pojawiła się opcja R-Line Plus, która z rabatami oraz wyposażeniem wychodziła bardzo korzystnie. Upust z rabatami na grupy zawodowe lub leasing wychodził około 26k do tego już indywidualne negocjacje z handlarzem. Z mojego doświadczenia można wynegocjować dodatkowy komplet opon, wydłużenie gwarancji do 5 lat oraz akcesoria typu lepsze dywaniki, maty etc. czy nawet AC/OC za 1pln. Sporo pewnie zależy też od aktualnej sytuacji oraz targetów salonu.
ODPOWIEDZ