Silnik PureTech miał wiele wad. Nie tylko łuszczący się pasek. Ogromne luzy na wale głównym. Wadliwe odmy i pobór oleju. Duże ilości benzyny w oleju co nadal jest problemem. Jak ktoś liczy że w nowym coś poprawili to niech ma w głowie że i wiele zapewne popsuli ale to wyjdzie za 2, 3 lata.
Mi osobiście bardzo się podobają auta francuskie ale one długo nie odzyskają reputacji i ta ogromna utrata wartości. Zanim zdecydowałem się na T-Roc byłem w salonie peugeota. To był lipiec chyba. Ale niestety aut ze stoku z manualem juz nie mieli nigdzie w polsce. Jedynie nowe do skonfigurowania z mhev i automatem. Takiego połączenia nie chciałem bo to tykająca bomba. I co z tego że długa gwarancja jak po 3 latach auto warte połowę.
Chociaż żal trochę tych kształtów, wnętrza, wyciszenia. Szkoda że Stelantis popsuł nie tylko swoje marki ale i zabił Opla oraz Fiata. Całe życie jeździłem fiatami i dla mnie to szok jak można zepsuć coś tak sprawdzonego.
T-Roc - wady i zalety
Re: T-Roc - wady i zalety
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Ta miękka hybryda właśnie mnie interesowała. W złym momencie szukałem auta. Co do utraty wartości to jak wcześniej pisałem. Zobaczymy co ze skrzynią wyjdzie. Jako, że można na elektryku przejechać do 1km to wiązałem z nią nadzieje, że takie problemy jak np pełzanie nie będzie jej straszne. Ogólnie mało informacji o dokładnej budowie tej skrzyni. Nawet w aso na dzień dzisiejszy nic nie wiedzą i w razie usterki wewnętrznej wymiana całej skrzyni.
Poczytaj artykuły na francuskie.pl. Ludzie w komentarzach piszą że żałują zakupu.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Przeglądam czasami co tam nowego w aferach w Stellantisie. Ogólnie takie stronki traktuję jako ciekawostkę. O Toyotach w internecie piszą że wyją a akurat moim zdanie ma najlepszy bezawaryjny napęd. Ile ciekawego można poczytać o DSG
Co do wad VW to długi czas oczekiwania na naprawę. Na padnięte radio chcieli mnie wołać w połowie lutego. Reklamacja poszła z tytułu niezgodności i termin wymyślili za 2tyg. Ciekawe czy ktoś iał problem z padniętym radiem.??
Co do wad VW to długi czas oczekiwania na naprawę. Na padnięte radio chcieli mnie wołać w połowie lutego. Reklamacja poszła z tytułu niezgodności i termin wymyślili za 2tyg. Ciekawe czy ktoś iał problem z padniętym radiem.??
Właśnie nawiązując do głównego tematu, moze poniekad jest tak ze T- roc to pod każdym względem auto dobre.
Auta Stellantisa - jeszcze trochę ładniejsze (subiektywnie ale T roc też ładny).
Coś tam z hybrydami może mieć mniejsze spalanie.
Cenowo- chyba bądź co bądź konkurencja wypada ciut lepiej.
Ale w każdej kategorii trudno doszukać się jakichś naprawdę słabych stron T roca.
Auta Stellantisa - jeszcze trochę ładniejsze (subiektywnie ale T roc też ładny).
Coś tam z hybrydami może mieć mniejsze spalanie.
Cenowo- chyba bądź co bądź konkurencja wypada ciut lepiej.
Ale w każdej kategorii trudno doszukać się jakichś naprawdę słabych stron T roca.