Jazda na dwóch cylindrach + start stop
Re: Jazda na dwóch cylindrach + start stop
OK, jak na portalach będzie info że na A1 koleś wjechał w tira to będę ja . Jutro się pobawię . Dzięki bardzo.
T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025
Odbiór 10 stycznia 2025
Przy okazji wychodzi na to ze Life Plus (Special Edition) nie ma chyba ostrzegania o poprzedzającym pojeździe (ze za szybko się zbliza). Tudzież działa to w określonych warunkach, prędkości. Też na siłę lepiej nie sprawdzać bo za blisko się podjedzie badz komuś w tylek
Bardziej jestem pewien że nie ma opcji (info): pojazd poprzedzający oddala się, ale czasem jak się przede mną oddalał a nieco zaspalem to się Start Stop sam wyłączył.
Nie no, jakiś tam Front Assist jest. A zmierzam do tego że ten system ochroni przedmówcę przed wjechaniem w Tira
A jak podjeżdzasz za blisko to nie pojawia się na wyświetlaczu zarys dwóch samochodów jeden za drugim z X pomiędzy nimi?
Często go widzę bo w ruchu miejskim gdy się jeżdzi ostro i szybko świeci się cały czas bo odległości od poprzednika wg. radaru względem prędkosci są na granicy drogi hamowania.
Co do awaryjnego hamowania przed przeszkodą to stosunkowo łatwo to też sprawdzić i wywołać.
Warunki: pojazd przed nami stoi, dojeżdżamy jednostajnie do niego i czekamy aż system zadziała (do prób warto wcześniej ustawić go sobie by reagował z większej odległosci ) a działa w ten sposób, że najpierw wywala wielki czerwnoy komunikat, piszczy, potem pompuje wstępnie hamulce a potem hamuje i to ostro.
6/7 na 10 prób da się to tak wywołać jego działanie choć nerwy trzeba mieć i zachowac czujność by depnąć na hamulce jak mu się odwidzi albo uznamy, że już za blisko jednak jesteśmy.
Ale działa i najważniejsze jest to, że także gdy nie prowokujemy go testowo to potrafi zadziałać w normalnym ruchu.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Myślę że gdzieś to jakoś wyjdzie, pojawi się. Teraz korki, ślisko itp.