Parowanie lamp

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Pipper

Re: Parowanie lamp

Post autor: Pipper »

Gadzina025 pisze: 25 sty 2025, 21:18 Czy wam też mega parują lampy z tyłu włącznie z listwą wygląda to mega słabe. Wiem że to ledy, budowa lampy tez jest specyficzna matrixy.
Witaj,
swojego odebrałem w piątek, tak były zaparowane - bo stał na placu przez 2 tygodnie. Po drodze był śnieg. Później rozmarzało, parowało i wilgoć weszła.
Zrobiłem 134km od piątku i pary już nie ma, jeździj, wilgoć pod wpływem ciepła odparuje z lamp.
Są odpowietrzniki bez zaworków jednokierunkowych, więc nie są to hermetyczne układy.

Co do oleju, i tak i nie, zamierzam wymieniać częściej niż producent zaleca, mimo wykupionego pakietu na 4 lata lub 60kkm.
Olej po 2kkm będzie wymieniony i filtr oleju, na oryginalach, może nawet w ASO pierwsza wymiana, ale później co 10-12kkm do 2 lat i 30kkm będzie na oleju ori, filtrze i korku ori, ale robota niekoniecznie ASO. Wewnętrzne zapisy VAG mogą sobie być, nadrzędna będzie dyrektywa GVO z okolic 2004 roku.

Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ