Virtual Cockpit Pro - wymiana zegarów
Re: Virtual Cockpit Pro - wymiana zegarów
Najdziwniejsze jest to, Jak ktoś już o tym wspomniał, że przy zakupie za to dopłacamy, a koszt wyprodukowania klasycznych zegarów jest dużo dużo większy niż chińskiego wyświetlacza.
Gratuluję racjonalnego podejścia do takich dylematów. Ja przeciwnie. Jestem po prostu wku... na ten wyświetlacz bo kolega ma klasyczny, który wygląda bardzo elegancko, jest bardzo czytelny, też możesz skonfigurować sobie jak chcesz i nie odwraca uwagi. Dobija mnie jeszcze opinia mojej starej, która twierdzi, że dziecinnieję a mojej córeczce, z całego auta, najbardziej podobają się te "kolorowe kręciołki".
2.0 tsi, dsg, 4motion
Gdybym nie kupił z kręciołkami to podejrzewam, że cały czas podświadomie chciałbym je mieć, dopiero po zakupie stwierdziłem to co powiedziała Twoja żona, chyba dziecinnieje, no ale już jestem całkiem poważny, z tym że to już musztarda po obiedzie i muszę z nimi zostać to czasu zakończenia leasingu. Jeszcze troszkę 

Te duże zegary są ładne,żeby za to dopłacać ,to nie czułem potrzeby.
W innej swojej osobówce z grupy vag mam 3 monitory.
Jadąc calą noc stopniowo je wyłączam.
Na końcu pozostaje tylko prędkościomierz.
Organizm broni się przed monitorami.
Bardzo mi się podoba w starym Civic ufo zegary.
Prędkościomierz pod samą szybą
W innej swojej osobówce z grupy vag mam 3 monitory.
Jadąc calą noc stopniowo je wyłączam.
Na końcu pozostaje tylko prędkościomierz.
Organizm broni się przed monitorami.
Bardzo mi się podoba w starym Civic ufo zegary.
Prędkościomierz pod samą szybą
1.5 DSG 6,2 spalanie
A wymieniał ktoś w ogóle zegary ? Skomplikowana to sprawa?
Ja mam tradycyjny. Aż tak mi nie zależało. Przyoszczędziłem choc czasem sobie myślę że mam coś (graficznie, technicznie) na poziomie roku 2005 
Jako że niemiecka technika to z telefonami Siemens sprzed ćwierć wieku mi się to kojarzy
Z drugiej strony - prostota tez czasem jest dobra.
Niestety VW ma doplaty do niektórych opcji trochę za wysokie (cockpit chyba 2k, czarny dach 2,5k, DSG ok. 12k) ale np.roznica między 1.5 150 a 1.0 115 to tylko 3k.
Special Edition mnie bardzo przyciągnął- w cenie już metalik, kamera cofania, 17" koła, VW trafił w punkt jeśli chodzi o moje preferencje.

Jako że niemiecka technika to z telefonami Siemens sprzed ćwierć wieku mi się to kojarzy

Z drugiej strony - prostota tez czasem jest dobra.
Niestety VW ma doplaty do niektórych opcji trochę za wysokie (cockpit chyba 2k, czarny dach 2,5k, DSG ok. 12k) ale np.roznica między 1.5 150 a 1.0 115 to tylko 3k.
Special Edition mnie bardzo przyciągnął- w cenie już metalik, kamera cofania, 17" koła, VW trafił w punkt jeśli chodzi o moje preferencje.
Skoro forum jest także dla planujących kupić- podstawowy wyswieltacz jest taki że przełączasz tryby:
- masz np.zuzycie paliwa aktualne plus predkosc, bez obrotomierza,
- chcesz miec peedkosc plus obrotomierz to nie masz zużycia.
Tudzież sam nie odkrylem.
Wiem jednak - fajna jest możliwość wyboru pewnych usatwien. Skromna ale - jak już porównałem coś do telefonów- niektórzy cenili Nokie czy Siemensy ćwierć wieku temu za prostotę przekazu.
- masz np.zuzycie paliwa aktualne plus predkosc, bez obrotomierza,
- chcesz miec peedkosc plus obrotomierz to nie masz zużycia.
Tudzież sam nie odkrylem.
Wiem jednak - fajna jest możliwość wyboru pewnych usatwien. Skromna ale - jak już porównałem coś do telefonów- niektórzy cenili Nokie czy Siemensy ćwierć wieku temu za prostotę przekazu.
Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje 

Dziwne, bo ja mam odmienne doświadczenia.Y@rek pisze: ↑29 sty 2025, 14:55 Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje![]()
Trochę tak, trochę nie. Jednak patrza na wersję też choc zgodzę się że powiedzmy auto za 130 będzie sprzedane po paru latach za 100, a auto za 100 - za 80.
Ostatnio taka inflacja że Stonic sprzed T roca kupiony za 70k po 5 latach poszedł za 58.
Ostatnio taka inflacja że Stonic sprzed T roca kupiony za 70k po 5 latach poszedł za 58.