TROC 1.0 110KM DLAA a LPG
TROC 1.0 110KM DLAA a LPG
Robił ktoś LPG w TROC 1.0 110KM 2021 EVO DLAA ?
Ostatnio zmieniony 02 lut 2025, 23:20 przez szlufik, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: TROC 1.0 110KM a LPG
O fuck, 1.0 LPG w T-Roc’u. Za dużo pali, czy za mało emocji? Przecież to się nigdy nie zwróci. Bo chyba nikt o zdrowych zmysłach tym potworem tras wielkich nie robi?
Re: TROC 1.0 110KM DLAA a LPG
Osobiście jeżdżę nowym od września 2024 r T-ROC z silnikiem 1,0 o mocy 116 KM i nie uważam, że jest to "potwór " (stwierdzenie kolegi szlufik). Autem jeżdżę do dzieci (Bruksela) i bardzo dobrze sobie daje radę pod kątem eksploatacyjnym.
Keram
Trasę do Brukseli robię kilka razy w roku.
Być może zostaniemy z samym troc 1.5 Tsi.
Zastanawiamy się ,czy potrzebny nam jest obecny duży TDI na trasy
Jak Ci spalanie wychodzi?
Jakim tempem jedziesz.
Trasę do Brukseli robię kilka razy w roku.
Być może zostaniemy z samym troc 1.5 Tsi.
Zastanawiamy się ,czy potrzebny nam jest obecny duży TDI na trasy
Jak Ci spalanie wychodzi?
Jakim tempem jedziesz.
1.5 DSG 6,2 spalanie
Pytanie - czy gaz z GPF się nie pogryzą?
Oczywiście jeżdżę tylko na benzynie. Spalanie średnie na autostradzie prędkość maksymalna 145 km/h 7l/100 km średnia prędkość 100Km/h
7litr. To nieźle.
Wiadomo Holandia , Belgia, z . Ruhry zbija spalanie.
Bardzo zachęcające te spalanie
Wiadomo Holandia , Belgia, z . Ruhry zbija spalanie.
Bardzo zachęcające te spalanie
1.5 DSG 6,2 spalanie
Gaz to bardzo dobra opcja pod pewnymi warunkami.
Masz 6500 zl na instalacje.
Autem zrobisz wiecej niz 40 tys km, bo tyle sie zwraca instalka Z uwzglednieniem spalania mieszanego Pb i Lpg, serwisami corocznymi i kosztem montazu instalacji.
Akceptujesz psychicznie spalanie 0,7-1,7 litra benzyny na 100 km, reszta to gaz.
Jezeli te warunki akceptujesz to bedziesz mega zadowolony. Tylko trzeba poszukac dobrego gazownika, najlepiej do instalki KME.
Kasa nie jest problemem, bardziej mi zależy na opinii, czy to dobrze działa.Dig Dug pisze: ↑wczoraj, 0:14Gaz to bardzo dobra opcja pod pewnymi warunkami.
Masz 6500 zl na instalacje.
Autem zrobisz wiecej niz 40 tys km, bo tyle sie zwraca instalka Z uwzglednieniem spalania mieszanego Pb i Lpg, serwisami corocznymi i kosztem montazu instalacji.
Akceptujesz psychicznie spalanie 0,7-1,7 litra benzyny na 100 km, reszta to gaz.
Jezeli te warunki akceptujesz to bedziesz mega zadowolony. Tylko trzeba poszukac dobrego gazownika, najlepiej do instalki KME.
U mnie auta jeżdżą około 100-120 tyś wiec ekonomia zostanie zapewniona.
PS. Właśnie znalazłem gazownika co sugeruje właśnie KME.
PS2. Odnośnie innego mojego auta z V8 było łatwo opinie znaleźć, do tego net za dużo nie mówi.
Bardzo dziękuje Ci za opinię.