Pakiet serwisowy + przedłużona gwarancja

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Spinner

Re: Pakiet serwisowy + przedłużona gwarancja

Post autor: Spinner »

zurit pisze: 12 lis 2024, 21:04 Ciekawe co za różnica - europejskie i pozaeuropejskie ?
Chodzi o zapylenie (w sensie kurz) i wysokie temperatury.
2.0 tsi, dsg, 4motion
pshemus

Post autor: pshemus »

Wyskoczył mi termin przeglądu po 2 latach użytkowania, wg informacji w serwisie w ramach przeglądu przy wykupionym pakiecie 4 lata/60kkm w cenie jest:
- przegląd
- wymiana oleju
- wymiana filtra kabinowego
- wymiana płynu hamulcowego

To ostatnie nie wiem po co, zobaczymy czy faktycznie wymienią, czy tylko sprawdzą stan. I ciekawostka - wg pani w serwisie filtr powietrza wymienia sie po 6 latach lub 90kkm - wydaje mi się to dość długo - ktoś próbował robić to samemu?
Galux20

Post autor: Galux20 »

Filtr powietrza 90kkm.
Czasami po roku czarny jest.
1.5 DSG 6,2 spalanie
pshemus

Post autor: pshemus »

Przegląd zrobiony, wszystko co wyżej pisałem zostało wymienione i było w cenie pakietu przeglądów więc za nic nie płaciłem. Dali mi nawet zajrzeć pod auto gdy były zdjęte osłony - jest tam trochę tej pianki zabezpieczającej.

Dla tych którzy pytali w którymś wątku - jeśli masz pakiet przeglądów 4 lata/ 60kkm, to masz w cenie zagwarantowane 2 przeglądy co 2 lata lub 30kkm. Ważne tylko żeby do tego drugiego zgłosić się zanim upłynie termin, bo jeśli spóźnisz się o 1 dzień to przepada.
ODPOWIEDZ