Kolory kolory :)

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Ziomekatomek

Re: Kolory kolory :)

Post autor: Ziomekatomek »

pshemus pisze: 26 lut 2025, 9:20 tylko dziwne, że z Formentorem jest podobnie, tamten raczej do innej grupy odbiorców trafia.
To fakt, specyficzna grupa, głównie kobiety po 50-tce w słabych wersjach silnikowych i "dziwni goście" w wersjach wysilonych, ale ci goście to nie są fani BMek :P
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Trok pisze: 26 lut 2025, 12:30 cuve, popieram, każdy ma auto w takim kolorze, w jakim chce i nikomu nic do tego. Proponuję zamknąć ten infantylny i nie merytoryczny wątek, bo za chwilę panie zaczną dyskusję o tym, czy do troka w kurkumie bardziej pasuje torebka niebieska czy zielona.
Watek nie jest infantylny.
Nie jest też niemerytoryczny bo wyglad auta ma znaczenie.
A kobiet na forach o autach jakos nie widać.
Trok

Post autor: Trok »

Tucs-roc, rozumiem, że bronisz swojego wątku jako jego inicjator. Oczywiście jest on infantylny i nie merytoryczny. Przeczytaj jeszcze raz z obiektywnym zrozumieniem swoje pierwsze cztery wpisy. Czego tam nie m. I kolor wartburga taty, i barwy koszulek piłkarskich portugalskich i hiszpańskich, i czerwień mazdy jako wzorzec i Twoje osobiste upodobania estetyczne, które mało kogo obchodzą. Zejdź na ziemię, jest tyle tematów merytorycznych dotyczących Troków. I nie myl tego Forum z Tik-Tokiem albo Instą.
VW T-ROC 2022, 1.5 DPCA, DSG, 18", pełna konfiguracja
Tucs-roc

Panie Kolego
"Podstawowe zasady higieny są takie że jak się wchodzi to się puka"
I w tej kwestii - jako nowy na forum mógłbyś wykazac więcej pokory.
"Podloga od tego jest żeby była brudna" -
Forum od tego jest żeby czasem pobujać w obłokach. Wiec daruj sobie uwagi co do schodzenia na ziemię.
A Twoja sygnaturka 1.5 DPCA DSG 18" pełna konfiguracja -
czy ja nie mógłbym powiedziec że "mnie to nie obchodzi", sygnaturka jest infantylna, może również przechwalki itp.
Zatem - więcej tolerancji Panie Kolego :)
Jeżeli uważasz watek za niemerytoryczny, nikt nie każe odpisywać :)
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Jak wątek nie merytoryczny?
Wygląd, materiały jakie mamy we wnętrzu a z zewnątrz kolor samochodu stanowią o podstawie jego wyboru.

Silnik, systemy wspomagania kierowcy i tym podobne mechaniczne wyposażenie w każdym samochodzie od pewnego poziomu wyposażenia są już takie same więc o wyborze decyduje wygląd a nie zastosowana
technologia bo ta niczym się nie różni.

Szeroko rozumiany wygląd, kolor, materiały w środku przy praktycznie identycznym wyposażeniu wspomagajacym kierowcę czy osiagach silnika przy niestety ograniczonym budżecie, odgrywa decydujące znaczenie.

I tylko dlatego kupiłem wersję R-line w kolorze bialym z czarnym dachem i srebrno czarnymi felgami 18 cali bo taki mi się podobał a nie np. Mazdę CX-30 czy Formentora czy inną Skodę choć być może są to w jakiś aspektach lepsze czy nawet tańsze samochody ale mnie się nie podobaly. Jeśli by nie było takiej wersji t-roc stylistycznej i kolorystycznej to pewnie bym nie był na tym forum.

I codziennie jak wsiadam to mnie się ten samochód podoba i nie mam wrazenia, że kupilem go na siłę idąc na jakieś, poza finasowymi, kompromisy i dzielenie zapałki na czworo przy wyborze.

A co do koloru to kiedyś kupiliśmy samochód w kolorze, który widzieliśmy tylko w katalogu a także kiedyś podczas dogadywania koncowej konfiguracji na kaszkaja w salonie Nissana zobaczyliśmy przez okna salonu zupełnie inny samochód na drodze i taki nabyliśmy następnego dnia.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Trok

Post autor: Trok »

Tucs-roc pisze: 26 lut 2025, 15:22 Panie Kolego
"Podstawowe zasady higieny są takie że jak się wchodzi to się puka"
I w tej kwestii - jako nowy na forum mógłbyś wykazac więcej pokory.
"Podloga od tego jest żeby była brudna" -
Forum od tego jest żeby czasem pobujać w obłokach. Wiec daruj sobie uwagi co do schodzenia na ziemię.
A Twoja sygnaturka 1.5 DPCA DSG 18" pełna konfiguracja -
czy ja nie mógłbym powiedziec że "mnie to nie obchodzi", sygnaturka jest infantylna, może również przechwalki itp.
Zatem - więcej tolerancji Panie Kolego :)
Jeżeli uważasz watek za niemerytoryczny, nikt nie każe odpisywać :)
Tucs-roc, po chwili zastanowienia pomyślałem, że jednak odpowiem na ten niedorzeczny wpis.
1. tytułowanie "Panie" - niekoniecznie, "Kolego" - z Tobą na pewno nie.
2. "Podstawowe zasady higieny są takie że jak się wchodzi to się puka" - może u Ciebie, u mnie podstawową zasadą higieny jest być czystym (fizycznie i psychicznie). A co do pukania, to jak łatwo można sprawdzić w zakładce Przywitanie, zapukałem i przywitałem się przed zamieszczaniem wpisów.
3. Oczywiście jestem nowy na Forum zarejestrowany w lutym 2025, tak samo jak Ty zarejestrowany w styczniu 2025. To według Ciebie wielka różnica upoważniająca do dyskryminacji. Mam takie same prawa i obowiązki jak wszyscy, a Ty chyba nie zapomniałeś fali z wojska.
4. "Podloga od tego jest żeby była brudna" - może u Ciebie. U mnie podłogi są od tego, aby były czyste. Brud z podłogi może przejść na chodzącego po niej.
5. Co do Twojego upodobania do bujania w obłokach, to bez problemu znajdziesz fora przeznaczone do takiego celu. To Forum dedykowane jest konkretnemu samochodowi, który nie jest konstruowany, produkowany, sprzedawany i eksploatowany w obłokach, a na ziemi.
6. Moją sygnaturkę "1.5 DPCA DSG 18" pełna konfiguracja" uważasz za infantylną przechwałkę. To ciekawa teza. Mój podpis zawiera syntezę wiedzy o moim troku, która może przydać się innym forumowiczom w merytorycznych dyskusjach. A Ty czemu nie masz sygnaturki? Wstydzisz się swojego troka z obłoków? Twoją ocenę uważam ją za efekt wolności słowa i pełnej swobody wypowiedzi.
7. Jak wcześniej napisałem, wątek wszczęty i forsowany przez Ciebie uważam za nie merytoryczny. Ale nie to jest największą wadą. Napisałem też, że jest infantylny, jak to bujanie w obłokach z kolorami koszulek piłkarskich Hiszpanii i Portugalii.
To tyle. Na Twoje wątki odpowiadać nie będę i liczę na wzajemność. Over and out.
VW T-ROC 2022, 1.5 DPCA, DSG, 18", pełna konfiguracja
Tucs-roc

Chłopie, po co taka nadętosc? Nawet nie wiesz z jakiego filmu były te cytaty wypowiedziane przez Gajosa.
Byc moze masz z 30 lat czyli w komunie się nawet nie urodziłeś, na pewno nic nie rozumiesz z kontekstu i odbierasz śmiertelnie poważnie.
Już mogłeś odpowiedzieć- "do Bydgoszczy będę jeździł i nie chce mi się z tobą gadac" skoro ja "pojechałem" cytatami filmowymi.
Tak, wiem, nikt nie ma obowiązku interesowac się starymi polskimi filmami.
Tak jak dzisiejsi młodzi przez "dostanie mieszkania" rozumieją akt darowizny.
To Ty zaczales wrecz niegrzecznie, wiec nie dziw sie ze nie bede tolerowal takiego podejscia.
Ja się nie silę na to, żeby być mentorem itp.
Nie jesteś ani adminem ani cenzorem.
Więc może tym razem próbując po młodzieżowemu- "ale to Ty dzwonisz" :)
P.S. A Twoje "nie merytoryczne" jest "nieortograficzne".
ODPOWIEDZ