+12 i 12v po "stacyjce"
+12 i 12v po "stacyjce"
Witam wszystkich, planuje podłączenie wideorejestratora i tak sobie myślę gdzie najłatwiej wpiac się w 12V i "12V po przekręceniu kluczyka. Wideorejestrator z funkcją parking dlatego wymagane napięcie stale i po zapłonie.
T-roc 1,5 Tsi
T-roc 1,5 Tsi
T-Roc Premium, 1.5TSI, manual, 2019r
Re: +12 i 12v po "stacyjce"
12v jest w skrzynce bezpiecznikowej po prawej stronie u góry wystaje pin a po stacyjce to miernik i szukać
Ps możesz podesłać jaki rejestrator zakładasz i gdzie go umieszczasz??
Ps możesz podesłać jaki rejestrator zakładasz i gdzie go umieszczasz??
1.5 TSI Premium,manual
viofo a129 duo. Przyklejane będzie do szyb. Są adaptery umożliwiające wpiecie pod bezpieczniki więc chyba tak to rozwiąże.
Jak to bezpiecznie otworzyć by czegoś nie urwać?T-Roc Premium, 1.5TSI, manual, 2019r
Małe bezpieczniki chyba są po zapłonie.
F40 to zapalniczka i ona działa przy zapłonie. Tylko funkcją start stop może namieszać. Muszę sprawdzić czy napięcie znika gdy silnik gasnie na światłach...
Btw beznadziejna sprawa z dostępem do tej skrzynki bezpiecznikowej.
Btw beznadziejna sprawa z dostępem do tej skrzynki bezpiecznikowej.
pociągnij od lewej i wyskoczy niema tragedii a w skrzynce jest sporo wolnych pin z zasilaniem +12 a masę weź z pod śruby po lewej stronie w skrzynce
1.5 TSI Premium,manual
Udało się otworzyć podważając od góry raz z lewej raz prawej strony szerokim śrubokrętem. W instrukcji napisali bzdury co do otwarcia tej pokrywy i przez to się męczyłem. Stałe 12v wezmę z regulatora nawiewu, po kluczyku z zapalniczki, masa jest pod śrubką. W te wolne piny niezbyt wygodnie się wpiąć.
zaprasuj korektorek i wsuwaszFogiu pisze: ↑10 lip 2019, 21:37 Udało się otworzyć podważając od góry raz z lewej raz prawej strony szerokim śrubokrętem. W instrukcji napisali bzdury co do otwarcia tej pokrywy i przez to się męczyłem. Stałe 12v wezmę z regulatora nawiewu, po kluczyku z zapalniczki, masa jest pod śrubką. W te wolne piny niezbyt wygodnie się wpiąć.
1.5 TSI Premium,manual
Witam zauważyłem że u mnie w aucie napięcie w gniazdach jest cały czas mimo że auto jest zgaszone i zamknięte czy ktoś się z was spotkał z takim przypadkiem ?
A to ciekawe, musze sprawdzić.
ale nie jest to nienormalne - może tak być. Do tego trzeba sprawdzić, czy gniazdka nie są odcinane dopiero po jakimś czasie od wyłączenia zapłonu (najbardziej prawdopodobne) - np tak jakbyś zostawił zapaloną lampkę w aucie.