1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
Re: 1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
ja też mam już aktualizację, kangura już wykonać nie umiem, i mam wrażenie że są ciut wyższe obroty i lekko inaczej auto reaguje:)
A jest 130 w trocku?
-
Jeśli chodzi o mnie to akuratnie 130 bo to Golf
@paulr
długo trwała aktualizacja w serwisie? (mam zostawić na cały dzień czy na godzinę ?)
długo trwała aktualizacja w serwisie? (mam zostawić na cały dzień czy na godzinę ?)
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
-
Aktualizacja trwa do 3h, u mnie trwała prawie 2h. Wszystko podobno zależy od obciążenia łączą plus zdarza się, że pobieranie się przerwie i wtedy muszą pobierać na nowo.
Sprawdziłem w erWin i jest nowa wersja (od 04.09) informacji serwisowej dla kangurów 2054430/3 (wyszukiwałem dla Tiguana). Tam faktycznie pojawia się nowa wersja softu: 9832, o której pisał @Pado.
@paulr i @Zbychersky: dostaliście jakieś papiery do tej aktualizacji? jakieś potwierdzenie jaką wersję softu Wam wgrano?
I szczególna prośba do paulr spróbuj jeszcze raz z 'kangurem na zimno' rano po uruchomieniu i potwierdź że faktycznie mimo starań nie umiesz już go wywołać.
@paulr i @Zbychersky: dostaliście jakieś papiery do tej aktualizacji? jakieś potwierdzenie jaką wersję softu Wam wgrano?
I szczególna prośba do paulr spróbuj jeszcze raz z 'kangurem na zimno' rano po uruchomieniu i potwierdź że faktycznie mimo starań nie umiesz już go wywołać.
-
Nic nie dostałem.
Ja kangura w Golfie naprawiłem na podstawie TPI: 2048749/7.
Czy one się czymś różnią?
Ja kangura w Golfie naprawiłem na podstawie TPI: 2048749/7.
Czy one się czymś różnią?
Nie mogę wkleic linka w wersji mobilnej przeglądarki-nie wiem czemu... Wkleje jak będę na stacjonarnym.
Dodam, że pojawiło sie więcej wpisów o braku kangura po aktualizacji...
ja czekam na rozwój sytuacji, bo w sumie kangura nie mam, więc nie chcę być królikiem doswiadczalnym...
ktos podał tam TPI 2048749/9, ale bez 100% pewności
Forum to t-rocforum.de
Dział motor&antrieb
Post ruckeln beim anfahren (ostatnia jego strona)
Nie umiem na zimno. ( choc jest lato. Zobaczymy zimą) wydaje mi sie ze obroty sa minimalnie wieksze i auto troszke lepiej przyspisze na poczatku. ( ale nie jest to niczym potwierdzone a moje odczucia po 18k km. ) i