Dziwna kontrolka na wyświetlaczu.
-
Dziwna kontrolka na wyświetlaczu.
Ostatnio podczas jazdy moim T-rociem na kilka sekund na wyświetlaczu pojawiła się dziwna kontrolka. Na centralnej części pomiędzy zegarami pojawiła się czerwona ikona samochodu i dokoła niej łuki (tak jakby znaczek rozchodzących się od auta fal). Czy ktoś wie co to może być? Po kilku sekundach zniknęła, samochód poruszał się bez zmian.
VW T-ROC 2.0 TSI Premium z paroma dodatkami
Re: Dziwna kontrolka na wyświetlaczu.
Sprawdź tutaj: https://www.volkswagen.co.uk/owners/my- ... ning-light
Chociaż bardziej wydaję mi się, że to było ostrzeżenie o hamowaniu, jeżeli było to po środku i dość duże.
Chociaż bardziej wydaję mi się, że to było ostrzeżenie o hamowaniu, jeżeli było to po środku i dość duże.
T-Roc Premium 2.0 TDI DSG 4motion Black Oak
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Front assist
Hej,
Mi zapala się minimum raz dziennie i kilka razy uratowało mi to "tyłek", a tak faktycznie to przód T-Roca
Mi zapala się minimum raz dziennie i kilka razy uratowało mi to "tyłek", a tak faktycznie to przód T-Roca
Zam 12.10.2018 - Odbiór 12.07.2019
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.
-
To Front assist super system mi też uratowało parę razy przód
-
No tak, wedle linku do https://www.volkswagen.co.uk/owners/my- ... ont-assist wygląda faktycznie na front assist. Dziwne tylko, że zapaliła mi się na prostej (dwukierunkowej) drodze i nie za bardzo kojarzę jakąś przeszkodę na torze ruchu . A może nie zauważyłem ...
VW T-ROC 2.0 TSI Premium z paroma dodatkami
Mogla sie wiazka radarowa odbic od czegoś...
- darekrezmer
U mnie w okolicy gdzie często jeżdżę jest kręta droga z metalowymi barierkami . Jak jadę dynamicznie to kontrolka "zapala się " co chwilę . Jak pobocze bez ochraniaczy to nie piszczy
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion
U mnie gdy Front assist spracuje to dodatkowo mam sygnał dźwiekowy, baaaaaaardzo głośny
U mnie również od czasu do czasu zapala się kontrolka FA i jest głośne piknięcie. Jest to fałszywy alarm, zwykle podczas skrętu w prawo (nie wiem dlaczego akurat w prawo:))
Generalnie po prostu to olewam.
Generalnie po prostu to olewam.