Możliwe Upgrade-y
Możliwe Upgrade-y
Oto lista znanych mi (m.in z niemieckiego forum) Upgrade-ów. To w sumie tak informacyjnie, gdyby się ktoś zastanawiał , czy się da...
- zamiana reflektorów na LED
- ogrzewana kierownica
- wymiana licznika na AID
- podświetlenie przycisków lampek sufitowych (w toku)
- klapa elektryczna
- klimatyzowany schowek
- oświetlenie nóg z tyłu
Te powyższe to sprawdzone, przeprowadzone akcje na forum DE i PL (ja:).
Tu link do sprzedawcy/producenta, który sprzedaje rożne wynalazki do grupy VW i m.in T Roca, możecie zobaczyć co się da dołożyć:
Retrofit solutions for Volkswagen T-Roc A11:
https://www.kufatec.com/en/volkswagen/v ... c-a11/?p=3
niestety ceny są wysokie...
- zamiana reflektorów na LED
- ogrzewana kierownica
- wymiana licznika na AID
- podświetlenie przycisków lampek sufitowych (w toku)
- klapa elektryczna
- klimatyzowany schowek
- oświetlenie nóg z tyłu
Te powyższe to sprawdzone, przeprowadzone akcje na forum DE i PL (ja:).
Tu link do sprzedawcy/producenta, który sprzedaje rożne wynalazki do grupy VW i m.in T Roca, możecie zobaczyć co się da dołożyć:
Retrofit solutions for Volkswagen T-Roc A11:
https://www.kufatec.com/en/volkswagen/v ... c-a11/?p=3
niestety ceny są wysokie...
Re: Możliwe Upgrade-y
Pado,
możesz podac link do modyfikacji:
- podświetlenie przycisków lampek sufitowych
możesz podac link do modyfikacji:
- podświetlenie przycisków lampek sufitowych
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Tak na szybko (link więcej info nie zawiera) : trzeba podmienić lampki sufitowe z golfa 7, we wtyczkach w t rocu brakuje jednego pinu i trzeba go uzupełnić bo to właśnie podświetlenie przycisków - są dwie możliwości, podebrać napięcie do podświetlenia z modulu sos (tam sa podświetlane, ale cały czas) lub pociągnąć kabel z oświetlenia nóg - wtedy będzie możliwość regulacji natężenia podświetlenia.
Trzecia możliwość to... Tak glosno myślę, zlutowanie w lampce od golfa pinu podświetlenia klawiszy z pinem na którym jest napięcie, wtedy przyciski będą świecić non stop, jak w module sos.
I to tyle... dziś otrzymałem taki panel od golfa 7 i są dwa problemy-zwykle ich stan nie jest taki jak na zdjęciach i druga sprawa, niestety lampki świeca gorzej niż te w t rocu. Sa pewnie inne ledy, budowa wewnętrzna tych paneli tez jest juz inna, nie da się podmienic np diod czy obudowy... Tak więc ja odsyłam ta lampkę i daje sobie z tym spokój..
Dzieki za szczegółowy opis, ale widzę że temat prosty nie jest. Najlepiej byłoby dołozyć diody Led do przycisków i podciągnać zasilanie od modułu Emergency.
Nie wiem tylko czy światło tych Ledów byłyby widoczne przez te fabryczne przyciski.
Eh te oszczednosci VW...
Nie wiem tylko czy światło tych Ledów byłyby widoczne przez te fabryczne przyciski.
Eh te oszczednosci VW...
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Nie, nie będzie widoczne bo... Przyciski mają namalowane oznaczenia... Lipa ogolnie, choć jak ktoś akceptuje mniejsza jasność lampek to brać od golfa 7...
Panowie nie orientujecie się czy jest możliwość dołożenia i uruchomienia czujnika płynu spryskiwacza
1.5 TSI Premium,manual
Nie widziałem nigdzie takiej modyfikacji, ale pewnie możliwa - kwestia wymiany zbiorniak na taki z czujnikiem...
- darekrezmer
A to w „pakiecie zimowym” nie pokazuje niskiego poziomu płynu ? Mam ten zestaw , ale dolewam płyn regularnie i nie było okazji testowania.
- Załączniki
-
- 6C4A3911-A528-4655-9026-AEC88AAF2D5E.jpeg (21.98 KiB) Przejrzano 7745 razy
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion
Tak, działa w pakiecie - to mogę potwierdzić, ale pewnie kolega tego pakietu nie ma i dlatego pyta.
jak znam zycie6to pewnie zbiornik jest uniwersalny od wielu modeli VAG
jak znam zycie6to pewnie zbiornik jest uniwersalny od wielu modeli VAG
dokładnie nie mam tego pakietu a ostatnio zabrakło płynu w najgorszym momencie wiec zastanawiam się nad uruchomieniem tego czujnika
1.5 TSI Premium,manual