Wasz T-roc Galeria

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
darekrezmer

Re: Wasz T-roc Galeria

Post autor: darekrezmer »

Nie będę polemizował. Faceci o kolorach raczej nie powinni się wypowiadać. U mnie Żona decydowała o kolorze : pure white , ten i żaden inny
Mi pozwoliła wybrać silnik i wyposażenie .
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion
paulr

Post autor: paulr »

rob pisze: 11 kwie 2020, 14:47
darekrezmer pisze: 11 kwie 2020, 9:04 Nie brakuje nam czarnego, zakup mocno przemyślany . Przy obecnej jakości / „twardości” lakierów dach , lusterka i słupki w czarnym piano to nie dla mnie. Rysuje się od samego patrzenia .
Ten czarny kolor to nie lakier, to czarna folia którą jest właśnie dach oklejony, słupki też. Taką informację otrzymałem w firmie detailingowej jak mi robili zabezpieczenie lakieru.
Jesteś pewien ze to folia? Bo ja mam odprysk na słupku i wyglada raczej jak odprysk na lakierze a nie na folii:-(
Pado

Post autor: Pado »

Mnie też to wygląda na folie...
rob

Post autor: rob »

Jesteś pewien ze to folia?B o ja mam odprysk na słupku i wyglada raczej jak odprysk na lakierze a nie na folii:-(
[/quote]

Takie miałem info od detailingowców.
;) Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
rabi22

Post autor: rabi22 »

Gdyby była folia to raczej czujnik grubości lakieru nie pokazałby większej grubości: 140 ,niż reszta lakieru, a mierzyłem.
rabi22

Wg moich informacji jest podwójny lakier na dachu
rabi22

A o kolorach i gustach rzeczywiscie nie ma co dyskutować. Gdyby było inaczej to wszyscy jeździlibysmy tylko jednym słusznym kolorem pasujacym do tego samochodu: biały z czarnym dachem. Reszta kicha :)
Pado

Jak otwieram tylną klape to kolor dachu zachodzi na biały ( tam gdzie są zawiasy) i odciecie jest tak grube, że wygląda jak folia...
rabi22

Może masz rację Nie wiem. Nie chce mi sie wierzyć tylko ze w przypadku szkody ASO oddaje do firmy detalilingowej żeby folię położyli Watpię. Myślę że lakierowany. Ale zapytam w blacharni Aso Pewnie niejeden juz robili
Pado

Nie, no taki przyszedł z fabryki, żadne aso tego nie robiło
ODPOWIEDZ