I po wymianie problem zniknął?Dorian pisze: ↑08 kwie 2020, 16:53 Witam, tez się borykałem z tym problemem. Raz mnie w ASO zbyli to napisalem do centrali skargę. Okazało się ze niektóre modele mialy zakladane niewłaściwe klocki hamulcowe stąd ten dźwięk. Polecam naciskac na serwis i jak najszybszą wymiane. Ponoć podobny problem jest w polo GTI
dziwny odglos przy cofaniu
-
Re: dziwny odglos przy cofaniu
Tak po wymianie śmiga bez problemu. Zle klocki zakładali
-
Jaki masz rocznik?
Na razie za dużo nie jeżdżę ale pierwsze dźwięki hamulców słyszałem, trochę jeszcze pojeżdżę i wybiorę się do ASO.
Na razie za dużo nie jeżdżę ale pierwsze dźwięki hamulców słyszałem, trochę jeszcze pojeżdżę i wybiorę się do ASO.
Październik 2019. Przebieg 7 tys. Radze się wybrać jak najszybciej i polecam nagrać filmik jak cofasz żeby mieć wszystko czarno na białym
-
Też mam październik 2019 ale 1200km Filmik jakiś konkretny, że to to akurat mój egzemplarz?
Ooo to faktycznie masz malutki brzebieg wiesz ja załączyłem swój filmik - jak cofalem telefonem nagrałem ale takze dorzuciłem link z YouTube bo tam wyraźnie bylo słychać o jaki dźwięk chodzi
ja wczoraj zmieniłem siłę czyszczenia tarcz hamulcowych (kodowanie) - w T rocu standardowo siła jest ustawiona na "średnią", dałem na słabo (można też w ogóle wyłączyć lub na mocno ) .
Mam małe podejrzenia, że to może być powód piszczenia...gdzieś czytałem, że właśnie jak skrzypi, piszczy, charczy (w VAG) to trzeba zmienić tą siłę (nawet były zalecenia w Seacie odnośnie jakiegoś modelu) ...będę testował...
ale może być i tak, że jest to nie powiązane i czyszczenie tarcz to całkiem co innego- zdam relacje za jakiś czas.
Mam małe podejrzenia, że to może być powód piszczenia...gdzieś czytałem, że właśnie jak skrzypi, piszczy, charczy (w VAG) to trzeba zmienić tą siłę (nawet były zalecenia w Seacie odnośnie jakiegoś modelu) ...będę testował...
ale może być i tak, że jest to nie powiązane i czyszczenie tarcz to całkiem co innego- zdam relacje za jakiś czas.
Drugi dzień testów i cisza... Oczywiście może to nie być miarodajne bo w sumie u mnie to piszczenie występowało nieregularnie, ale mam wrażenie, że auto nie jest tak "trzymane" przy cofaniu-chodzi o uczucie, ze hamulce trzymają tarcze. .. Teraz testy i być może po problemie...
Moze czyszczenie tarcz to właśnie siła docisku klockow po ruszeniu i zbyt mocny docisk powodował piski
Moze czyszczenie tarcz to właśnie siła docisku klockow po ruszeniu i zbyt mocny docisk powodował piski
-
Ciekawe jaki to będzie miało wpływ na czyszczenie tarcz hamulcowych. Dziwię się, że VW jeszcze nie robi akcji serwisowej.
ja walczyłam z tym od kiedy posiadam samochód - czyli maj 2019. Po roku i czwartym zgłoszeniu samochód oczekuje na wymianę klocków. POdobno właśnie złe klocki były zakładane - ktoś wyżej już pisał.
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. 10 tydz. 12 tydz. 13 tydz. 15 tydz.
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. 10 tydz. 12 tydz. 13 tydz. 15 tydz.