Temperatura wewnątrz auta.
Re: Temperatura wewnątrz auta.
Więc pojechałem do serwisu, bo dalej mnie to męczyło i z Panem z serwisu przejechaliśmy się testowym T-roc'iem dla porównania... i tak jak się spodziewałem w testowym egzemplarzu przy ustawieniu na 21 dmuchało ciepłym powietrzu i w kabinie było ciepło (tak jak zazwyczaj powinno być i w każdym innym samochodzie było) dla porównania w moim było dużo chłodniej. Pan z serwisu też to wyczuł więc wzięli samochód na serwis, posprawdzali wszystko komputerem itd... no i nie znaleźli uchybień. Czyli dmucha zimnym ale jest wszystko ok... dziwne.
-
U mnie przy 20 stopniach jest idealnie.
Nawet jak były chłodne dni. Przy 23 to już było za gorąco jak doszły podgrzewane fotele
Nawet jak były chłodne dni. Przy 23 to już było za gorąco jak doszły podgrzewane fotele
No i tutaj pojawią się pytanie, co jest nie tak, że część aut ma z tym problem, a w innych jest ok ? Nie jest to problem komfortu, odczucia tylko jednego użytkownika, ale czują to również inne osoby, czyli ewidentnie musi być to problem danego pojazdu.
Witam,
czy ktoś jeszcze spotkał się z tym, iż musi ustawić temperaturę 23-24 stopnie aby w aucie zrobiło się ciepło ? Wiem, że idzie lato, ale serwis nie rozwiązał problemu, twierdzą, że wszystko jest w porządku. Dziwne jest jednak to, że w innych autach przy 22 stopniach jest już za gorąco. Zaznaczam, ze nie jest to tylko odczucie 1 osoby.
czy ktoś jeszcze spotkał się z tym, iż musi ustawić temperaturę 23-24 stopnie aby w aucie zrobiło się ciepło ? Wiem, że idzie lato, ale serwis nie rozwiązał problemu, twierdzą, że wszystko jest w porządku. Dziwne jest jednak to, że w innych autach przy 22 stopniach jest już za gorąco. Zaznaczam, ze nie jest to tylko odczucie 1 osoby.
U mnie temperatura świruje, jak włączę poszczególne nawiewy. Zachowuje się, jakby termostat reagował z poważnym opóźnieniem.
Jak nawiewy są wyłączone (żadna z LED przy przyciskach się nie świeci), działa idealnie.
Jak nawiewy są wyłączone (żadna z LED przy przyciskach się nie świeci), działa idealnie.
-
U mnie przy temperaturach takich jak obecnie panują - chodzi o godziny poranne to przy 20 Stopniach jest już za ciepło.
Nawet przy tej naszej tegorocznej zimie wyżej niż 20 nie ustawiłem bo już było za ciepło.
Dodatkowo jak doszły fotele i kierownica na 1 stopniu trzeba było redukować temp.
Nawet przy tej naszej tegorocznej zimie wyżej niż 20 nie ustawiłem bo już było za ciepło.
Dodatkowo jak doszły fotele i kierownica na 1 stopniu trzeba było redukować temp.
To dziwne, że ja i autor wątku mamy z tym problem. Jeżeli chce dobrze nagrzać auto i utrzymać temperaturę to muszę ustawić 23-24 stopnie. Serwis twierdzi, że wszystko jest ok, ale widać po Waszych postach, że ok raczej nie jest.
23 i dopiero robi się ciepło...
Witam,
Pczy ktoś ma jeszcze taki problem jak autor tematu i ja. Ostatnio zrobiło się chłodniej i temat powrócił. Przy 21 stopniach w aucie jest zimno, komfort czuc dopiero przy 24. Dzis rano bylo 9 stopbi, więc teoretycznie przy 21 powinno grzac, czego niestety nie odczuwam.
Pczy ktoś ma jeszcze taki problem jak autor tematu i ja. Ostatnio zrobiło się chłodniej i temat powrócił. Przy 21 stopniach w aucie jest zimno, komfort czuc dopiero przy 24. Dzis rano bylo 9 stopbi, więc teoretycznie przy 21 powinno grzac, czego niestety nie odczuwam.
nie, nie jest to normalne- u mnie na pewno przy 21 wieje ciepłym do momentu uzyskania tych 21 w kabinie