zmiana modelu
-
Re: zmiana modelu
A dlaczego tak się stało?
Myślę, że przeanalizowali wyniki sprzedaży i wyszło im, zgodnie z przewidywaniami i powszechną zdroworozsądkową opinią, że największe wzięcie będzie miał 1,5 TSI z 6-cio biegowym manualem na 17" kołach. Za kasę, którą trzeba dać za 2.0 TSI, DSG7, 4 motion można, co by tu nie mówić, kupić coś większego i klasę wyżej. Ja zamówiłem właśnie taką mało "rozsądną" konfigurację, bo gromadki dzieci już nie wożę, ale kobita chciała mi skopać d. jak się przyznałem ile dałem za kompakcika.
-
Myślałem, że tylko ja jestem staroswiecki i wziąłem manual
Z tym 1.5TSI to moim zdaniem czasem brakuje mu kopa
To, że wziąłeś manual świadczy o tym, że jesteś raczej "świeżej daty" i chcesz mieć radochę z jazdy. Niemcy, na przykład, automat nazywają skrzynią (sprzęgłem) rencisty (Rentner-Kupplung).morfeusz747 pisze: ↑20 wrz 2020, 22:19 Myślałem, że tylko ja jestem staroswiecki i wziąłem manual
W roczniku 2021 gniazda USB są typu C i doszedł chyba bezprzewodowy Car Play.
Odbierałem w październiku, autko zamówione w czerwcu jako rok modelowy 2020. Ku miłemu zaskoczeniu dostałem model 2021i w związku z tym parę bajerów za które konfigurując auto w czerwcu musiałbym dopłacić. I tak, między innymi, oprócz usb C, zamiast composition media dostałem discover media i We connect z we connect Plus z licencją na rok, parę innych niezamawianych funkcjonalności systemu infotaiment. Ponadto nowe logo VW i nowa plakietka 4motion a także dodatkowy rabat 5 tysięcy, które niestety zmarnowałem bo dałem się handlarzowi namówić na przedłużoną gwarancję, ceramikę i blokadę dsg (oczywiście wykonywane w salonie).
Jeszcze jedna fajna rzecz, która mnie zaskoczyła to to, że po sparowaniu telefonu z androidem 10, android-auto hula bez żadnych dodatkowych kombinacji. Nawet sprzedawca wydający auto był zaskoczony bo chciał się popisać i zainstalować mi androida-auto.Spinner pisze: ↑04 gru 2020, 15:28Odbierałem w październiku, autko zamówione w czerwcu jako rok modelowy 2020. Ku miłemu zaskoczeniu dostałem model 2021i w związku z tym parę bajerów za które konfigurując auto w czerwcu musiałbym dopłacić. I tak, między innymi, oprócz usb C, zamiast composition media dostałem discover media i We connect z we connect Plus z licencją na rok, parę innych niezamawianych funkcjonalności systemu infotaiment. Ponadto nowe logo VW i nowa plakietka 4motion a także dodatkowy rabat 5 tysięcy, które niestety zmarnowałem bo dałem się handlarzowi namówić na przedłużoną gwarancję, ceramikę i blokadę dsg (oczywiście wykonywane w salonie).
witam jako nowy przyszły nabywca wersji rline 1.5 z automatyczna skrzynia
mam pytanie poniewaz jak sprawdzilem moj egzemplarz który zamierzam zakupic ( samochod dostepny jest w salonie od ręki) jest z daty produkcji polowa pazdziernika , czyli byłaby to wesja juz 2021 ? jak zauwzylem i go ogladalem to ma wslanie zwykle zaciski hamulcowe zamiast czerwonych
czy warto doposazyc go w mechaniczna blokade skrzyni ?
mam pytanie poniewaz jak sprawdzilem moj egzemplarz który zamierzam zakupic ( samochod dostepny jest w salonie od ręki) jest z daty produkcji polowa pazdziernika , czyli byłaby to wesja juz 2021 ? jak zauwzylem i go ogladalem to ma wslanie zwykle zaciski hamulcowe zamiast czerwonych
Model będziesz miał 2021 na pewno. Czerwonych zacisków nie montują już od kwartału ale te co montują różnią się tylko tym, że nie są czerwone.danrod pisze: ↑04 gru 2020, 19:32 witam jako nowy przyszły nabywca wersji rline 1.5 z automatyczna skrzynia
Generalnie blokada mechaniczna dsg niewiele daje bo lewarek przy dsg to tylko joystick i jak będzie się do auta dobierał specjalista to da sobie radę tak jak i z pozostałą elektroniką, i w ogóle lewarka nie będzie potrzebował. Ja zamontowałem bear lock'a przed odbiorem auta bo wychodzę z założenia, że jeżeli już, to autem klasy T-roc'a będą się interesować raczej zwykłe "śrubokręty" no i przy ubezpieczaniu dodatkowe zabezpieczenie punktuje.
-
Ja kupiłem advance Teraz ale rok modelowy21 i już mam boczki miękkie. Nawet nie spodziewałem się tego że tak będzie. Miły prezent na święta. W sumie tego najbardziej mi brakowało podczas testów. Brawo dla vw.