Jaki rabat na T-Roca do produkcji?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
rabi22

Re: Jaki rabat na T-Roca do produkcji?

Post autor: rabi22 »

Ostrym nożykiem odkleisz. Martw się, żebyś tylko taki problem miał, bo może być że jak odbierzesz to będą trzaski plastików w środku a z tym to juz po zawodach.
Bezkluczykowy dostęp mam nadzieje, że wziąłeś. Fajna sprawa. Jak już raz masz to chcesz to w kolejnych samochodach. Bardzo wygodne.A T-Roca nikt ci nie ukradnie. Nie ten samochód. Zresztą ubezpieczenie jest.
Spinner

Post autor: Spinner »

Przyczyna czysto praktyczna. Potencjalni złodzieje mogą być zorientowani na te wersje. Tak przynajmniej twierdzi mój znajomy policaj z drogówki (cóż, czasami przyjaciół się nie wybiera). Taka sytuacja była np. z Peugeotami, na których chyba od 2008 roku, przestano umieszczać oznaczenie silnika hdi.
Ja mam zamiar odwrotny niż ty, oderwę sobie znaczek i lakier przepoleruję.
azef

Post autor: azef »

Potwierdzam, że można wydębić rabat sięgający powyżej 10%. Cena katalogowa mojego egzemplarza: 148 540, cena po rabacie: 132 500, czyli rabat o wartości ponad 16 000 PLN (11%). W salonie z drugiego końca Polski oferowano mi upust rzędu 11,5% i to był max :). Dodam, że zamawiałem w lutym, a zatem mówimy o cenach sprzed pandemii. Uzyskanie takiego rabatu wymagało nieco zachodu, najpierw parę tygodni korespondencji z wieloma salonami, a potem taktyka "na Janusza", czyli odwiedziny w pobliskich salonach z prośbą o przebitkę :D. Wielkości rabatów oferowane przez różnych dealerów mocno się od siebie różnią, szukając oszczędności zdecydowanie nie warto ograniczać się do 1-2 salonów.
1.5 TSI DSG Premium / pakiety: r-line, komfort, drogowy, sport, siedzenia komfortowe, zimowy / zawieszenie sportowe / szklany dach / beats / kamera cofania. Black :)
Zamówiony: 21.02.20. Odebrany: początek lipca.
danrod

Post autor: danrod »

zakup grudzien autko troc wersja premium rline cena z pakietami 147000
po upustach do zaplaty 125 tys
gratisy folia na progi, dywaniki , mata, siatka
jak myslicie dobra cena ????????????
rabi

Post autor: rabi »

Przyzwoita cena. Ja na realia życia i rynku. Jak na T-Roca i jego wykończenie to powinno być 85tys. W sumie to samochodzik jest. o i zależy jakie i ile pakietów masz ? Oczywiście DSG ? 1.5 ?
Spinner

Post autor: Spinner »

danrod pisze: 05 gru 2020, 17:21 zakup grudzien autko troc wersja premium rline cena z pakietami 147000
po upustach do zaplaty 125 tys
gratisy folia na progi, dywaniki , mata, siatka
jak myslicie dobra cena ????????????
Czy w wypadku T-Roc'a można w ogóle mówić o dobrej cenie? Ludzie kupują ale nie w wyniku chłodnej kalkulacji.
rabi

Post autor: rabi »

Masz rację. \ale konkurencja niestety też kiepsko już wypad cenowo. Miałem już kilka nowych samochodów i przeanalizowałem rynek i też kupiłem T-Roc. Z pakietami i dodatkami wszędzie niestety rośnie mocno cena. Z lepszym silnikiem i automatem.
Miałem japonce, koreańce, niemieckie i francuskie.
Fiata i Forda nie chcę.
I jeżeli chodzi o ergonomię, multimedia, systemy to mają naj.
Gabaryt T-Roc jest dla mnie idealny. Miasto, trasa daje radę. Silniki VW też super. Elastyczne i oszczędne przy delikatnej jeździe,
Konkurencja podobnie pali. DSG ładnie działa Łopatki zmiany biegów czasami pomagają.
Gdyby plastiki były dobrej jakości byłoby idealnie, a tak to następny będzie Audi.
Fotele lepiej gdyby były z Golfa 7.
morfeusz747

Post autor: morfeusz747 »

rabi pisze: 07 gru 2020, 8:52 Fotele lepiej gdyby były z Golfa 7.
Ooo święte słowa w pełni się zgadzam.
bolid20

Post autor: bolid20 »

Ja wynegocjowalem we wrzesniu 27tys rabatu na wersje premium z dsg i pakietami. Odbior 1. 12. Do tego dywaniki, mata i brelok gratis. Ale latwo nie bylo. Ja doglebnie analizowalem rynek i w tej cenie ciezko znalesc tak wyposazony samochod. Patrzylem na takie marki jak skoda, kia, seat, citroen, mazda, toyota. Auto pod katem dojazdy do pracy i kilka razy w roku trasa
danrod

Post autor: danrod »

rabi pisze: 06 gru 2020, 19:46 Przyzwoita cena. Ja na realia życia i rynku. Jak na T-Roca i jego wykończenie to powinno być 85tys. W sumie to samochodzik jest. o i zależy jakie i ile pakietów masz ? Oczywiście DSG ? 1.5 ?
tak --- 1.5 dsg
lakier pure specjalny czarny, obrecze sebring 18,pakiet-komfort, szyby przyciemniane,pakiet siedzenia komfortowe, kamera cofania, pakiet drogowy,system elektrycznej klapy tylnej, keyless acces z alarmem , zawieszenie sportowe, pakiet rline exterior i interior, kolo dojazdowe 18
Ostatnio zmieniony 07 gru 2020, 13:40 przez danrod, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ