Rozpoznawanie znaków.
Rozpoznawanie znaków.
Moj t-roc to niby ma... Ale jak to właczyć albo jak z tego korzystać? Jedynie mam ograniczenia na nawigacji, ale czy one są z kamery czy z nawigacji to nie wiem
Re: Rozpoznawanie znaków.
Z tym systemem są jakieś problemy. U jednych działa, u innych nie. Co ciekawe, chyba lepiej to działa w starszych VW bez aktualizacji - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Volkswagen próbuje rozwiązać problem w kolejnych aktualizacjach, ale na razie raczej średnio skutecznie.
A gdzie to powinno się wyświetlać, lub czy jest gdzieś jakaś opcja by to włączyć, ja kupowałem auto z placu i w specyfikacji dostałem iż to jest, ale nigdy żadnego znaku nigdzie na ekranie nie wiedziałem, w asystentach są tylko 2. w instrukcji też za bardzo nie ma tego opisanego jak to powinno działać:(
Czytałem że nie działa to w passatach, a że system ten sam.. pisali że jak się wyjmie kartę z nawigacji to działa, ale zawsze zapomnę to zrobić i sprawdzić:)
Czytałem że nie działa to w passatach, a że system ten sam.. pisali że jak się wyjmie kartę z nawigacji to działa, ale zawsze zapomnę to zrobić i sprawdzić:)
Dlaczego uważasz, że to masz?
Masz system Light Assist (czujnik automatycznej zmiany świateł mijania na drogowe)?
Masz system Light Assist (czujnik automatycznej zmiany świateł mijania na drogowe)?
Dostałem specyfikacje kupowanego samochodu, i było to tam zaznaczone, ale sprawdzając też konfigurator przed zakupem by sprawdzić co mi by brakowało, a co już jest zauważyłem też iż rozpoznawanie znaków dodaje się automatycznie wraz z nawigacją, którą posiadam, nie posiadam natomiast asystenta świateł. Dlatego napisałem niby, sprzedawca zresztą potwierdził iż to jest. Ale też nie bardzo wiedział jak z tego korzystać:(
Rozpoznawanie znaków ustawia się w menu asystenci/ rozpoznawanie znaków / pokaż w zestawie wskaźników.
Wtedy powinno pojawiać się między zegarami.
Jeśli masz kamerę na przedniej szybie to mogę Ci włączyć Light Assist.
Wtedy powinno pojawiać się między zegarami.
Jeśli masz kamerę na przedniej szybie to mogę Ci włączyć Light Assist.
W asystentach nie mam rozpoznawanie znakow. Niby pytalem pani sprzedajacej po jakims czasie to cos tam grzebala ale w koncu powiedzialem jej by to olała. Kamere to ma chyba kazdy t-rock
Czyli nie masz rozpoznawania znaków.
Jeśli każdy T-ROC ma kamerę asystentów na przedniej szybie to mogę pomóc z aktywacją:
- Lane Assist - asystent pasa ruchu
- Sign Assist - rozpoznawanie znaków drogowych
- Light Assist - asystent świateł
*Poniższe dla pojazdów z ACC i odpowiednim numerem kamery
- Traffic Jam Assist - asystent jazdy w korku
- Emergency Assist - automatyczne zatrzymanie pojazdu w przypadku braku reakcji kierowcy
Jeśli każdy T-ROC ma kamerę asystentów na przedniej szybie to mogę pomóc z aktywacją:
- Lane Assist - asystent pasa ruchu
- Sign Assist - rozpoznawanie znaków drogowych
- Light Assist - asystent świateł
*Poniższe dla pojazdów z ACC i odpowiednim numerem kamery
- Traffic Jam Assist - asystent jazdy w korku
- Emergency Assist - automatyczne zatrzymanie pojazdu w przypadku braku reakcji kierowcy
tylko teoretycznie, nie da się zamówić nawigacji bez rozpoznawania znaków, i w salonie i serwisie i na stronie tak jest skonstruowany konfigurator, że po dodaniu nawigacji dodaje się rozpoznawanie znaków. Więc trzeba będzie składać reklamacje by włączyli, albo obniżyli cenę samochodu o to ile w porównywalnym modelu kosztuje rozpoznawanie znaków:)
Ktos w fabryce zle zakodowal auto:-): Jezeli masz kamere z przodu i navi to dokodowanie znaków jest formalnością. . Jeżeli masz w specyfikacji to łaski nie robią, muszą dokodowac
Zam 12.10.2018 - Odbiór 12.07.2019
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.