Przeglądy okresowe/Koszty
Przeglądy okresowe/Koszty
Witam.
W cenniku wyposażenia dodatkowego jest taka opcja:
Pakiety Przeglądów Volkswagen (do 50% oszczędności)
Pakiet przeglądów, 48 miesięcy, max przebieg: 60 000 km i mam pytanie czy wszystkie materiały podlegające przeglądom i robocizna jest w tym okresie za darmo ? czy to zniżka tylko 50%.
Model samochodu jeszcze jest stosunkowo młody i pewnie nikt jeszcze na przeglądzie nie był, ale może użytkownicy wiedzą jakie są koszty przeglądów w VW ?
Proponuję w tym wątku wpisywać koszty serwisowania "naszych" T-roców u poszczególnych dilerów VW.
W cenniku wyposażenia dodatkowego jest taka opcja:
Pakiety Przeglądów Volkswagen (do 50% oszczędności)
Pakiet przeglądów, 48 miesięcy, max przebieg: 60 000 km i mam pytanie czy wszystkie materiały podlegające przeglądom i robocizna jest w tym okresie za darmo ? czy to zniżka tylko 50%.
Model samochodu jeszcze jest stosunkowo młody i pewnie nikt jeszcze na przeglądzie nie był, ale może użytkownicy wiedzą jakie są koszty przeglądów w VW ?
Proponuję w tym wątku wpisywać koszty serwisowania "naszych" T-roców u poszczególnych dilerów VW.
Re: Przeglądy okresowe/Koszty
Jeśli chodzi o info, co wchodzi w zakres, to jest tu: www.volkswagen.pl/pakietyprzegladow
Płacisz raz i potem już nic nie płacisz więcej.
Płacisz raz i potem już nic nie płacisz więcej.
Mam ten pakiet i niby to co na przegladzie to jest za darmo. Chyba że wyjdzie coś wiecej typu zawieszenie hamulce itp . Ale miałem to w megane i tam bylem po 2 latach i wymienili rownież klocki hamulcowe i łączniki stabilizatora. Mimo iż niby tego tam miało nie być.
To jeszcze dopytam o czasookres tych przeglądów.
Po zakupie samochodu moja pierwsza wizyta na obowiązkowy przegląd okresowy będzie po 1 roku czy po 2 latach ?
Gdzieś wyczytałem że przeglądy to co 2 lata/lub 30 tyś.km - a jak to wygląda w Trocu ?
Średnio robię ok 10-12 tyś.km/rok - to tak licząc z promocyjnego pakietu skorzystam tylko 2 razy.
Po zakupie samochodu moja pierwsza wizyta na obowiązkowy przegląd okresowy będzie po 1 roku czy po 2 latach ?
Gdzieś wyczytałem że przeglądy to co 2 lata/lub 30 tyś.km - a jak to wygląda w Trocu ?
Średnio robię ok 10-12 tyś.km/rok - to tak licząc z promocyjnego pakietu skorzystam tylko 2 razy.
też robię około 10k km rocznie, ale mi się chyba wydaje że przegląd jest co wskazanie komputera, ale już sam nie jestem pewny teraz:)
Dzisiaj uściśliłem temat - przegląd co 2 lata lub 30 000 km. Koszt przeglądu w ASO jakbym nie brał pakietu to ok 800 pln. Tak jak wcześniej pisałem przy moich przebiegach to skorzystam 2 razy w (Pakiet przeglądów, 48 miesięcy, max przebieg: 60 000 km)- ale i tak wychodzi ok 110 pln do przodu, a zapewne przez te 2 lata ceny części pójdą w górę to jakaś tam oszczędność jest
W środę zamawiam
W środę zamawiam
Bardzo proszę o udostępnienie czynności serwisowych wraz z cenami po 2 latach (30 tys. km), po 3 latach, 4 latach (60 tys. km). Wiem, że po trzech latach wymieniają tylko płyn hamulcowy. Może ktoś orientuje się po jakim okresie należy wymienić płyn do chłodnicy G12 evo (prawdopodobnie po 5 latach).
Dzis miałem wymieniane swiece i olej na 60kkm (1.5 tsi)
Cena uslugi 601pln z jakimiś drobnymi czesciami, których nie przywiozłem bo świece, olej, filtr oleju mialem swoje(za to zapłaciłem w aso na allegro 503pln),
Cena uslugi 601pln z jakimiś drobnymi czesciami, których nie przywiozłem bo świece, olej, filtr oleju mialem swoje(za to zapłaciłem w aso na allegro 503pln),
Jeżeli chcesz wymienić olej filtr między przeglądem gwarancyjnym 2 lata/30 tys/km przy ok.12-15 tys.kupić olej na allegro + filtr wchodzi do 1,5 tsi 4,3 l 0w20 ok.190 zł i wymienić w tańszym ASO np.Skody ok.180 zł albo samemu jak masz warunki,w ASO VW sporo drożej.Płyn chłodzący max.do 5 lat ! Płyn chamulcowy sprawdzamy profilaktycznie wymiana max.do 3 lat ! oleje,filtry,płyny to groszowe sprawy do ceny nowego auta nie ma co żyłować terminów wymian olej co 30 tys to bzdura tak powie każdy fachowy mechanik żadna oszczędność ?.pozdrawiam
Pytanie: Jaki kod serwisu ma szanowne grono wypisane na wklejce? Czy wszyscy mają wpisany QG1 czyli
przedłużony okres obsługi (zmienna długość okresów obsługi)?
Dlaczego pytam? Bo tu pojawiają się wątpliwości. Prawdopodobnie, z definicji, wpisywany jest właśnie QG1 podczas gdy zalecenia samego VW mówią, że OG1 jest ogólnie OK ale nie dla jeżdżących na krótkich odcinkach i w takim przypadku zaleca się przekodowanie na QG0 czyli standardowy okres obsługi (15000 km lub 1 rok). Nie trzeba wtedy stosować Longlif'ów. Jak bedę teraz na serwisie olejowym to poproszę o przekodowanie, a jeżeli nie będzie to możliwe to będę sobie we własnym zakresie "zagęszczał" serwisy olejowe, bo na oleju to się raczej nie zaoszczędzi.
przedłużony okres obsługi (zmienna długość okresów obsługi)?
Dlaczego pytam? Bo tu pojawiają się wątpliwości. Prawdopodobnie, z definicji, wpisywany jest właśnie QG1 podczas gdy zalecenia samego VW mówią, że OG1 jest ogólnie OK ale nie dla jeżdżących na krótkich odcinkach i w takim przypadku zaleca się przekodowanie na QG0 czyli standardowy okres obsługi (15000 km lub 1 rok). Nie trzeba wtedy stosować Longlif'ów. Jak bedę teraz na serwisie olejowym to poproszę o przekodowanie, a jeżeli nie będzie to możliwe to będę sobie we własnym zakresie "zagęszczał" serwisy olejowe, bo na oleju to się raczej nie zaoszczędzi.