Usługa CarNet / We Connect
Re: Usługa CarNet / We Connect
Dobre pytanie, Rownież jestem ciekaw !
Re: WE CONNET procedura identyfikacji VW
Nie wiem po co Tobie wizyta w salonie dotyczaca "WE CONNECT"
1: Stworz profil/konto w "myvolkswagen" google podpowiedza -- potrzebny numer VIN
2: sciganij aplikacje "WE CONNECT"
3: otworz aplikacje i bedzie juz dzialac
Wazne aby byc "uzytkownikiem glownym" -- zapomnialem o tym
anna.ab pisze: ↑07 lut 2021, 13:57anna.ab pisze: ↑07 lut 2021, 13:55Nie wiem po co Tobie wizyta w salonie dotyczaca "WE CONNECT"
1: Stworz profil/konto w "myvolkswagen" google podpowiedza -- potrzebny numer VIN
2: sciganij aplikacje "WE CONNECT"
3: otworz aplikacje i bedzie juz dzialac
Wazne aby byc "uzytkownikiem glownym" -- zapomnialem o tym
Ja żeby móc otwierać i zamykać auto z apki musiałem potwierdzać tożsamość - wybrałem połączenie video do Niemiec, chcieli widzieć moja twarz i paszport. To było w 2019r.
Dzięki Pado za info. Niestety mam obawy, że nie dogadam się w języku niemieckim i dlatego chciałbym załatwić to w salonie. Niestety w KOSZALINIE nie potrafili tego zrobić. Stąd moje pytanie.
Musisz sprawdzić, ale po angielsku na pewno też można się dogadać- nie sądzę, że tylko niemiecki w chodzi w grę.
Ok. Dzięki
Też się zastanawiam nad włączeniem tej funkcjonalności, ale mam obawy związane z bezpieczeństwem. W oprogramowaniu samochodu jest tyle różnych mniejszych i większych błędów (choćby „Polska” klawiatura z zamienionymi literami Z i Y, a VW zdaje się ani myśli tego poprawić), ze mam poważne wątpliwości czy włączenie tej funkcji nie otworzy furtki dla hackerów, choć z drugiej strony zdaje sobie sprawę ze i bez tego nasze auta mogą być atakowane. Np. kilka lat temu komuś udało się przejąć kontrolę nad jadącym Jeepem (o ile mnie pamięć nie myli)