Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
extreme84

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: extreme84 »

Słuchajcie dowiadywałem się i też mam dopiero 28 tydzień, więc wszystko się przesunęło chyba :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
booncol

Post autor: booncol »

Żonie zamawialiśmy ostatni dzień kwietnia i datę produkcji mam na 28 tydzień, bez panoramy.

Co do samej panoramy, to mam w Golfie i drugi raz nikt mnie na to nie namówi.

Po pierwsze, cała konstrukcja panoramy dodaje dużo kg przez co zmienia się całkowicie środek ciężkości. Nie wiem jak w T-Roc ale w Golfie 7R Variant to jest dodatkowe ok 100kg. Wyższa waga, wyższe spalanie, gorsze osiągi.

Druga sprawa to taka, że dziura w dachu jest fajna jak się z nią nic nie dzieje. Proszę poczytać zagraniczne fora czy to VW, Seata czy Skody jak ludzie walczą z wodą w aucie. Ja też już to przechodziłem. Odpowiedź VW: "W duże ulewy auto nie może stać pochylone ponieważ odpływy nie są w stanie odprowadzić takiej ilości wody przez co ta przelewa się z części mokrej do części suchej konstrukcji i wlewa się do auta". Ostatnio jak byłem swoim w serwisie po dużych ulewach to Pan powiedział, że dzisiaj jestem już 4-ty albo 5-ty z panoramą. Bywają też przypadki pękania ramy panoramy, skrzypienia, trzaski itp itd. Ja osobiście nigdy więcej.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
morfeusz747

Post autor: morfeusz747 »

@booncol

Dzięki za cenne uwagi, bo też się zastanawiałem nad tym przy następnym aucie. Czyli te ~5tys lepiej przeznaczyć na inne dodatki.
anon.

Post autor: anon. »

booncol pisze: 07 maja 2021, 13:50 Żonie zamawialiśmy ostatni dzień kwietnia i datę produkcji mam na 28 tydzień, bez panoramy.

Co do samej panoramy, to mam w Golfie i drugi raz nikt mnie na to nie namówi.

Po pierwsze, cała konstrukcja panoramy dodaje dużo kg przez co zmienia się całkowicie środek ciężkości. Nie wiem jak w T-Roc ale w Golfie 7R Variant to jest dodatkowe ok 100kg. Wyższa waga, wyższe spalanie, gorsze osiągi.

Druga sprawa to taka, że dziura w dachu jest fajna jak się z nią nic nie dzieje. Proszę poczytać zagraniczne fora czy to VW, Seata czy Skody jak ludzie walczą z wodą w aucie. Ja też już to przechodziłem. Odpowiedź VW: "W duże ulewy auto nie może stać pochylone ponieważ odpływy nie są w stanie odprowadzić takiej ilości wody przez co ta przelewa się z części mokrej do części suchej konstrukcji i wlewa się do auta". Ostatnio jak byłem swoim w serwisie po dużych ulewach to Pan powiedział, że dzisiaj jestem już 4-ty albo 5-ty z panoramą. Bywają też przypadki pękania ramy panoramy, skrzypienia, trzaski itp itd. Ja osobiście nigdy więcej.
Dzięki za wypowiedź. Jednak w pakiecie sport z tyłu jest strasznie ciemno i grobowo, dlatego szyberdach będzie petarda. Co do osiągów, żeby sie ścigać to jest wersja R :D. Z którego rocznika jest twój golf?
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
booncol

2016
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
anon.

booncol pisze: 07 maja 2021, 14:312016

Myślę że już poprawili to, przecież 5 lat wciskania wadliwego szyberdachu negatywnie by się na nich odbiło finansowo i ogólnie :D
booncol

Nie byłbym taki pewny. Dziury w dachu przeciekały od zawsze i będą przeciekać. Na forach pełno tematów, niezależnie czy auto z 2000 czy 2016 roku.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
anon.

U ciebie ten pechowy szyberdach jest tylko z przodu, czy jak w t-rocu sięga też do tylnej kanapy?
booncol

Obrazek

admin: może warto wydzielić ten temat
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
Brand12

Post autor: Brand12 »

I jak tam? Auta odebrane? Ja ciągle czekam. 😬
2.0 TSI
ODPOWIEDZ