Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Wahacz

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Wahacz »

Ja z żoną jako młodzi już emeryci pomykamy tylko w dwoje autko dla nas wystarczające super do jazdy miejskiej i na kilka wyskoków na wypoczynek w Polskę i jak się skończą ograniczenia na granicach do pobliskich Czech i Niemiec piękne tereny turystyczne zwłaszcza Czechy i tanio-pozdrawiam.
aksu

Post autor: aksu »

Raksu pisze: 25 maja 2021, 9:44 Jak byłem w Krotoskim, to przy ofercie na samochód warty 106 tyś, ubezpieczenie wyszło 3,3 tyś., dlatego to 2,3 tyś. wydaje mi się swietną ceną...
Tak, zdecydowanie ogromna różnica. No i PZU to nie firma kogucik, ale profilaktycznie wczytałbym się w OWU
Wahacz pisze: 25 maja 2021, 9:59 Kwota auta na fakturze 102 tyś ( przy dużym rabacie upuście w ofercie dla grup zawodowych) .
To jaki to rabat z czystej ciekawości? ;) Normalnie chyba było 16 tys + 6% marży + gwarant? Coś się zmieniło?
Awatar użytkownika
Raksu

Post autor: Raksu »

Rabat dla grupy zawodowej to ok. 4% (tak przynajmniej było u mnie), minus kwota dodatkowego przedłużenia/rozszerzenia gwarancji, która jest konieczna, przynajmniej na rok, przy korzystaniu z ww. rabatu.
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. :x )
extreme84

Post autor: extreme84 »

Raksu pisze: 25 maja 2021, 12:22 Na szczęście specjalnie mi się nie spieszy, mam czym jeździć, na obecne auto kupiec też już dogadany, więc pełen komfort, poczekam, niedługo wchodzi nowy rok modelowy, poczekamy - zobaczymy, do tej pory zdecydowany byłem na zakup octavii lub karoqa, do vw przyciągnął mnie potężny rabat, który dostałem już na wejściu i zobaczymy co dalej? Na razie raz siedziałem w środku w salonie (jeszcze zdążyłem, zanim sprzedali), wydawało mi się trochę mało miejsca ale może złudzenie, muszę pojeździć tym autem to się przekonam w praktyce.
Wydaje mi się, że oni już wprowadzaja nowy rok modelowy, bo zmienił mi się widok auta po zalogowaniu przez volkswagenId, chyba, że to jakiś chwilowy błąd aplikacji, ale wcześniej było na pewno 2021.
Załączniki
Screenshot_20210523-102932_Chrome.jpg
Screenshot_20210523-102932_Chrome.jpg (68.47 KiB) Przejrzano 2832 razy
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Wahacz

Post autor: Wahacz »

Jakie upusty dla grup zawodowych wystarczy wejść na VW t roc otomoto nowe auta np.VW Bednarek i inni są podane kwoty aut z gwiazdką dla grup zawodowych i kwoty rabatu to ok.20 tys.to sporo więc warto kupić w tej formie jeżeli możesz spełniasz warunki.
booncol

Post autor: booncol »

Produkcja 24 tydzień to bedzie rok modelowy 21 czy 22?
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
extreme84

Trudno powiedzieć, ja tej informacji nie potwierdzałem jeszcze, jedynie widzę taki rok po zalogowaniu na stronie volkswagen.pl, ale za to zniknęła wersja silnika, a kiedyś była, więc może to też być jakiś błąd apki :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
booncol

A jak tam dodać auto nie mając VIN? ;)
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
extreme84

Podajesz "Numer komisji", który powinieneś mieć gdzieś w zamówieniu, które podpisywałes.
booncol

extreme84 pisze: 25 maja 2021, 15:53 Podajesz "Numer komisji", który powinieneś mieć gdzieś w zamówieniu, które podpisywałes.
Mam jedynie "Zamówienie nr: ZWS/.........", ale to nie przechodzi.

edit: wszedł "Nr importera" :)
No i pokazuje rok modelowy 2021.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2021, 16:04 przez booncol, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
ODPOWIEDZ