ubezpieczenie
Re: ubezpieczenie
Ja płaciłem w moim PZU 2500zł auto netto 103 tys odebrane 19.05.21r. po upuście dla grup zawodowych ok.20 tys..W salonie VW proponowali 2350 zł. PZU wybrałem u mnie na miejscu gdzie ubezpieczam wszystko od lat.Inne firmy ubezpieczeniowe w salonie VW proponowały 3100 zł.za to samo a więc sporo więcej.
Dalczego nie kupiłeś w salonie VW od PZU. Taniej i lepsze warunki. NP u dealera kupując PZU może jeździć bez dodatkowych opłat osoba poniżej 26 lat
A dlatego że nie nawidzę załatwiania przez telefon coś nie dosłyszysz coś nie zrozumiesz już to przerabiałem.Po 2 taniej o 250 zł a warunki takie same bo sprawdzałem w moim PZU które prowadzi mój dobry kolega rzeczoznawca samochodowy biegły w temacie ubezpieczeń lepiej rozmawiać w cztery oczy,ponadto ubezpieczam mieszkanie mam upusty itp.Myślę że w salonie nie będzie w kolejnym roku upustów a w moim PZU będę miał to pewne,to argumenty które zadecydowały od zaraz że tak zrobiłem ?.
OK. W przyszłym roku też będzie taniej u dealera. Ja od 20 lat sprawdzam i mam też taką zaufaną osobę w PZU, ale zawsze drożej.
Mnie salon wyliczył 4100 zł samodzielnie bez wkładu wartość auto 125900 zł o 1 tys. taniej.
Ps. Jak jest auto na gwarancji to chyba nie warto brać pełnego asistance, bo holowanie itd.zapewnia gwarancja producenta ?
Ps. Jak jest auto na gwarancji to chyba nie warto brać pełnego asistance, bo holowanie itd.zapewnia gwarancja producenta ?
Tak. Jest mobilna gwarancja assistance od dealera. Ale nigdy nie sprawdzałem jakie warunki. Może ktoś wie ? W przypadku awarii w Polsce lub za granicą holują do miejsca zamieszkania czy do najbliższego dealera i tam naprawiają ? To ważne, bo na wyjeżdzie robi się problem. Bo w razie poważnych napraw trzeba jechac po naprawie po np. 2 tygodniach po samochód kilkaset km ?
Chętnie usłyszę o doświadczeniach od osób które juz z tego skorzystały? gwarancja mobilna VW
Chętnie usłyszę o doświadczeniach od osób które juz z tego skorzystały? gwarancja mobilna VW
Z tego co czytałem na innym forum to holują do najbliższego dealera wpisz temat:mobilna gwarancja assistance od dealera lub gwarancja mobilna VW w Google tam goście piszą jak to w realu wygląda.