Jakie dodatki warto zamówić do T-Roca Premium?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
extreme84

Re: Jakie dodatki warto zamówić do T-Roca Premium?

Post autor: extreme84 »

No i na pewno bierzcie też koło dojazdowe. Kosztuje grosze, nie zmniejsza bagażnika i na pewno jest o stokroć lepsze od gluta w spreju. A, że ja miałem to szczescie na próbnej roozjechac wkręt to metalu :lol: to był bodziec, żeby o tym nie zapomnieć :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Spinner

Post autor: Spinner »

Moim zdaniem, warto zamówić w salonie, przed odbiorem, mechaniczną blokadę dźwigni zmiany biegów. Zarówno w wypadku dsg jak i manualnej.
extreme84

No to jak kto lubi. Ja zamiast dodatkowych zabezpieczeń wolę zdecydować się na polisę GAP :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Wahacz

Post autor: Wahacz »

Kamera jest w każdym 1,5 Premium jest w cenie ogólnej auta oczywiście w wyposażeniu dodatkowym u mnie 1020 zł ale nic nie trzeba ekstra zamawiać.Wyposażenie brutto u mnie wynosiło 8660zł. Cena modelu bazowego z wyp.dodatkowym brutto 121 550 zł.
extreme84

Bo widocznie taka konfigurację zamówił dealer. Ale przyjmijmy, że jak coś jest za dopłatą, to nie jest w standardzie, bo jak ktoś konfiguruje auto od zera, musi sobie kamerę doklikac.
elk84

Post autor: elk84 »

extreme84 pisze: 14 cze 2021, 7:32 No to jak kto lubi. Ja zamiast dodatkowych zabezpieczeń wolę zdecydować się na polisę GAP :-)
GAP GAP-em a blokada mechaniczna nie zaszkodzi. Podobno obenie złodzieje już sie tak wyspecjalizowali w elektronice ("lubią" zwłaczaca systemy bezkluczykowe!) że jak widzą najprostsze zabezpieczenie mechaniczne to odpuszczają, bo zwyczajnie nie zabrali "na robotę" cięższych narzędzi :-)
A w razie kradzieży to nawet z GAP-em jest po prostu duży kłopot ...
extreme84

No kłopotem jest na pewno kolejne 4 miesięczne oczekiwanie na auto :lol: ale co zrobić, siła wyższa :-) nie neguje zasadności blokady skrzyni biegów, miałem kiedyś dawno taka w Corsie B (to było auto, 45 kucy pod maską :twisted: ), ale z lenistwa taka blokada nie do końca mi pasuje. Choć na pewno daje większe poczucie bezpieczeństwa :-)

PS. mam nadzieję, że tradycyjna stacyjka i kolor urano w moim aucie będzie wystarczająco zniechęcający dla złodzieja :lol:
Wahacz

Post autor: Wahacz »

Blokada mechaniczna kolumny kierownicy Izraelskiej firmy ZEDER tytanowaponoć nie do pokonania chyba że wyrwiesz kolumnę kierownicy, zobacz na YouTube kiedyś kosztowała ok.2 tys. ?.W Polsce są przedstawiciele tej firmy można zamówić nie wiem ile obecnie kosztuje,ciekawe czy ma to wpływ na gwarancję nowego auta.
EdRoc

Post autor: EdRoc »

Elektryczne zamykanie tylnej klapy (bagażnika) - to należy zamawić na bank.
Nie wiem co z tą klapą jest (za ciężka, za "twarde" amortyzatory czy co ... ??) auto już ma prawie rok a klapa minimalnie lżej się zamyka niż jak był nowy (żonka do dzisiaj ma z nią problemy ...).
Poprzednio w Octavii miałem klapę dużo cięższą i większą (wiadomo liftback) ale nie było żadnego problemu wręcz trzeba było uważać żeby za bardzo nią nie "przyłożyć" przy zamykaniu ... :)
Pado

Post autor: Pado »

Klapę można dołożyć - to jakby ktoś kupował auto ze stocku bez klapy :) ale zamawiaćod razu warto.
ODPOWIEDZ