Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Wojtass_nt

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Wojtass_nt »

manteeno pisze: 23 cze 2021, 10:34
anon. pisze: 21 cze 2021, 20:08 zamawiałem niecały tydzień po tobie a mój będzie w połowie sierpnia... pech :D
właśnie rozmawiałem z dealerem i mówi, że miałem duże szczęście bo auto będzie dzisiaj w Swarzędzu w bazie STS a następnie do końca tygodnia ma być w salonie. Mówi , że nie wie jak się to udało bo ma auta zamówione przed moim a nie są jeszcze wyprodukowane. Czyli pewnie konfiguracja miała tu jakiś wpływ.
Bo Ci wszyscy dealerzy to Pipy! Pracując w tej branży nie wyobrażam sobie żebym nie interesował się tym czego brakuje i zwracał uwagę na to jakie wersje są robione zgodnie z planem a jakie mają opóźnienia. Wychodzi tylko ich ignorancjaa „Pan płaci i do widzenia”.
mskrapi1980

Post autor: mskrapi1980 »

Zamawiany na koniec 03.2021 premium+ kilka dodatków i pakietów 1.5 DSG- produkcja zatwierdzona na 27tydzień. W myVolkswagen mam tylko obrazek auta oraz napis RM 2022. Ktoś wie jakie są zmiany w stosunku do RM2021 ?
1.5 DSG + pakiety
booncol

Post autor: booncol »

U mnie dziwna sytuacja. Planowany tydzień 24 był w tamtym tygodniu, wtedy tez dealer wysyłał mi info, ze trwa montaż karoserii. Dziś dostałem info, ze „status jest nadal w produkcji, ale to pewnie błąd systemu, bo powinien być już wyprodukowany”. Na myVolkswagen.de wciąż brak VIN. Ktoś miał podobna sytuacje?
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
extreme84

Post autor: extreme84 »

Może być tak, że auto już stoi, a brakuje jakiejś części - np. osławionego półprzewodnika. Ale to tylko gdybam sobie...
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Agajack

Post autor: Agajack »

Wczoraj rozmawiałem z dilerem inofo jest takie -,produkcja Trocka idzie zgodnie z planem.Problemy z pół przewodnikami dotyczą Tiguana oraz Arteona.Ale jest zagrożenie po 31 tygodniu pojawiają się informacje o urlopach w fabryce.Zobaczymy jak się to wszystko potoczy jeszcze mam cierpliwość więc czekam.
dsg15

Post autor: dsg15 »

Do wersji z DSG dokładają teraz aluminiowe nakładki na pedały. Tak przynajmniej wynika z grafik w konfiguratorze.
anon.

Post autor: anon. »

dsg15 pisze: 23 cze 2021, 18:29 Do wersji z DSG dokładają teraz aluminiowe nakładki na pedały. Tak przynajmniej wynika z grafik w konfiguratorze.
Z tego co wiem to takie nakładki wcześniej były częścią pakietu sport
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
Agajack

Mam wersję premium zamówienie 27.04 i już były nakładki
anon.

Post autor: anon. »

Agajack pisze: 23 cze 2021, 20:26 Mam wersję premium zamówienie 27.04 i już były nakładki
A jest pakiet sport dokupiony u ciebie?
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
Agajack

Tak mam pakiet sport 1,5 dsg ravennablue
ODPOWIEDZ