Chlapacze
-
Re: Chlapacze
Możesz wrzucić fotki jak to wygląda na aucie?
W serwisie vw są chlapacze t roca do zamówienia beż problemu cena komplet 4 szt = 444zł.(przód= 222 zł i tył = 222 zł. + montaż nie wiem ile ? ale i tak to kosmos cenowy !!! .W necie znalazłem org.t roca za 140 zł za 169 zł.jest nad czym myśleć ?.
Link do tych za 140-160 ?
Wpisz w "szukaczkę" chlapacze do t roca otwórz całą grafikę i tam masz do wyboru np. Ze strony:top-tun.pl bardzo ładne za 169 zł.jedt kilka innych ofert.
Ale nie oryginał
Wyglądają spoko jeżeli chcesz orginał zamów a ASO przód+tył= 444 zł. !!!.(sprawdzałem).
Mając zamontowane chlapacze trzeba pamiętać, że zmniejsza się prześwit np.w sytuacji wjazdu tyłem na wysoki krawężnik lub inną przeszkodę, kiedy to chlapacz zakleszczony pomiędzy wspomniany krawężnik a obracające się koło zostaje wyrwany z mocowania. Pół biedy gdy masz mocowanie na wsuwane klipsy ale jeżeli mocowanie jest na wkręty lub śruby przechodzące przez otwory w nadkolu to rozrywasz albo nadkole, albo chlapacz. Wspominam o tym bo się tak kiedyś nadziałem.
Cenna uwaga.
Cenna uwaga ale ja tam nowym autem za spore pieniądze nie wjeżdżam na żadne krawężniki nie mam takiej potrzeby.Nawet starym autem unikałem jak mogłem.
Ja wręcz przeciwnie, we Wrocku jestem wręcz skazany na niebotycznie wysokie, przedwojenne krawężniki na nieprzebudowanych ulicach starego śródmieścia. Zamierzam, po upływie terminu gwarancji, zamontować jakiś lift-kit, których jest do wyboru, do koloru, żeby podnieść autko o te 3 cm bo fabryczne 16,1 cm prześwitu to jeden z najsłabszych, wśród małych CUV, wyników.