E SIM

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Tomekk73

E SIM

Post autor: Tomekk73 »

Czy ktoś wie jak jest dokładnie z użytkowaniem E-SIM? Mam samochód od końca grudnia, do tej pory informację o korkach czy zamkniętych odcinkach dróg system ściągał bez problemu, dzisiaj nie działało, czy jest tam jakiś pakiet, czy była dzisiaj awaria?
frycy

Re: E SIM

Post autor: frycy »

sprawdź prywatność. Ikonki faceta i kuli ziemskiej. Aby wszystkie dane były aktualizowane musi być widoczna ikonka kuli i facie bez okularów. Aktualizowane niedawno była aplikacja na telefony i w aucie stąd prawdopodobnie trzeba od nowa ustawić prywatność, Ja zrobiłem i działa
Tomekk73

To znowu ja, czy była ponownie aktualizacja aplikacji, że mi dostęp do Internetu za pomocą E-SIM nie działa. Nie mam ikonki kuli ziemskiej
morfeusz747

Post autor: morfeusz747 »

Tomekk73 pisze: 25 cze 2021, 20:29 To znowu ja, czy była ponownie aktualizacja aplikacji, że mi dostęp do Internetu za pomocą E-SIM nie działa. Nie mam ikonki kuli ziemskiej
    Coś chyba grzebali bo musiałem ponownie połączyć się ze swoim punktem dostępowym bo wyglądało jakby go zgubił.
    Tomekk73

mi nie chodzi o punkt dostępowy tylko o kartę E SIM, ale pewnie coś jest na rzeczy, powalczę z tym dzisiaj
    Tomekk73

morfeusz747 pisze: 25 cze 2021, 23:55
      Tomekk73 pisze: 25 cze 2021, 20:29 To znowu ja, czy była ponownie aktualizacja aplikacji, że mi dostęp do Internetu za pomocą E-SIM nie działa. Nie mam ikonki kuli ziemskiej
      Coś chyba grzebali bo musiałem ponownie połączyć się ze swoim punktem dostępowym bo wyglądało jakby go zgubił.
      U mnie nie działa również połączenie z wi-fi udostępnianego ze smartfona. Jadę zaraz do ASO. Choć nie wiem czy w sobotę coś zdziałam
      Tomekk73

W ASO kazali zrestartować do ustawień fabrycznych, to nic nie dało tylko potraciłem wszystko i umówiłem się na serwic za 2 tygodnie, potem handlowiec poinformował mnie, że wczoraj klient z Tiguana zgłaszał identyczny problem. Zadzwoniłem również na infolinię i tam przyjęto sprawę i powiedziano, że wysyłają sprawę do Niemiec i stamtąd wyślą rozwiązanie do serwisu, ale już też im ktoś wczoraj zgłaszał identyczny problem.
      Awatar użytkownika
      piotr_kg

Post autor: piotr_kg »

U mnie również od kilku dni nie działa internet eSIM w T-ROCu i nie są przekazywane dane samochodu w systemie We Connect. Próbowałem różnych ustawień i kombinacji w infotaimencie ale niestety nie udało się tego usprawnić. Za każdym razem wyskakuje mi napis "POŁĄCZ SIĘ NAJPIERW Z INTERNETEM". Zastanawiam się czy jest to wynikiem awarii serwerów VW, czy też walnęło coś w systemie mojego samochodu. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to bardzo proszę o info. TOMEKK73 jeżeli będziesz wiedział coś nowego to daj znać na forum
      Tomekk73

Wiem, coś nowego. W sobotę zadzwoniłem na infolinię We Connect (008001216777), zgłosiłem tam sprawę i po praktycznie równych 24 h dostałem maila z supportu Volkswagena, że rozwiązanie problemu zostało wysłane do mojego serwisu VW. Dzisiaj tam zadzwoniłem i rzeczywiście dostali maila z informacją o konieczności wgrania nowego softu. Potrwa to ok 2-3 h, jestem umówiony na połowę lipca.
      Awatar użytkownika
      piotr_kg

Post autor: piotr_kg »

Dzięki za info
      ODPOWIEDZ