Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Iktorn

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Iktorn »

Najprawdopodobniej auto schodzą z linii z brakującymi elementami które można zamontować później. Brakuje polprzewodnikow i ta sytuacja dotyczy zarówno innych fabryk VW (także w Polsce) jak i innych marek.
Sprzedawca nic więcej nie powie niż widzi w statusie pojazdu w systemie. Niestety nie mają na to wpływu i nic nie mogą zrobić.
Chcecie mieć auto szybko bierzcie z placu. Jak długo potrwa sytuacja braku półprzewodników nikt nie wie.
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
Awatar użytkownika
ARTURRO

Post autor: ARTURRO »

U mnie od tygodnia jest tak :lol:
Załączniki
VW DE .jpg
VW DE .jpg (125.47 KiB) Przejrzano 2870 razy
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień :lol:
gadz

Post autor: gadz »

Hej,

pozdrawiam Kolegów spod parasola VAG. Ja czekałem na Formentora 2.0 TSI, 4x4 190hp. Czyli zestaw montowany w T-Rocu jak najbardziej. Czekałem bo anulowałem zamówienie.

Zamówienie złożone w połowie marca, termin realizacji do 31.07.2021 r. *czyli 3,5 miesiąca) jeszcze w czerwcu dealer potwierdził mi termin realizacji i zdążyłem sprzedać swoje dotychczasowe auto. Pan w ten piątek mi napisał (23.07.2021), że samochód na Pewno nie będzie wyprodukowany do końca sierpnia. A dostawa + 4 tygodnie od produkcji.

Dlatego zrezygnowałem z zamówienia, co prawda trochę dopłacę, ale biorę demo od dealera cupra leon sportstourer 310 km 4x4. Zobaczymy, czy do 10 sierpnia nie będzie tam gradobicia;)
Spinner

Post autor: Spinner »

Jeszcze dygresja co do tego "...Ausführung". Zamiast określenia "keine Aktionsausführung", można znaleźć też "EU Ausführung" ale najlepiej mieć (chociaż kupując autko w polskim salonie raczej małe szanse), traktowane jako walor i zachęta, określenie "Deutsche Ausführung". No i faktycznie, spora różnica pod względem dopracowania i wyposażenia. Coś tak jakbyś kupił np. kawę Jacobs w Niemczech i porównał ją z "Jacobs'em" w tym samym opakowaniu ale kupionym w Polsce.
pawelito1989

Post autor: pawelito1989 »

ARTURRO pisze: 25 lip 2021, 20:21 U mnie od tygodnia jest tak :lol:

Kolega zamawiał 15.05.21 , a ja 15.04.21 i nadal nic. Autonoe zostało do końca wyprodukowane
Awatar użytkownika
ARTURRO

Post autor: ARTURRO »

Witam
W piątek rozmawiałem z dealerem, zapewniał że auto wyprodukowane i czeka na transport.
Poczekamy , zobaczymy :lol:
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień :lol:
airing

Post autor: airing »

Hej,
moje autko juz przywiezione z Poznania, juz je nawet widzialem :)
Teraz rejestracja i najblizszy tydzien odbior :)
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit- zamówiony ostatniego kwietnia, produkcja na 25 tydzień
marcin255

Post autor: marcin255 »

Gratulacje 😂
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
pawelito1989

Post autor: pawelito1989 »

Chyba rzeczywiście T Roc z silnikiem 1.0 najszybciej z taśmy schodzi
klafar

Post autor: klafar »

Witam,
gdzie znajdę nr zamówienia, który należy wpisać na stronie myvolkswagen zamiast nr VIN ? Wpisywałem nr zamówienia ten, który dostałem na zamówieniu od dealera ale nie działa.
ODPOWIEDZ