Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
booncol

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: booncol »

U mnie status z 31 lipca „wydano do transportu do importera”. (1.5 DSG, zam. koniec kwietnia)
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Gdzie sprawdzacie status waszego zamówienia?
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
booncol

Post autor: booncol »

Pozor92 pisze: 03 sie 2021, 13:42 Gdzie sprawdzacie status waszego zamówienia?
U dealera
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
audioplast

Post autor: audioplast »

Witam. T-roc zamowiony 30.03.21, pierwotnie miał być w PL końcem czerwca, następnie początkiem sierpnia, aktualnie samochod ma status "wydany do transportu", dealer stwierdza że "jest tragedia z opoznieniami ale wg jego oceny samochód być moze dotrze do nas końcem sierpnia". Czytając forum widzę osoby posiadające konkretne informacje na temat opoznien w transporcie czy produkcji, dlatego zwracam się z prośbą o Waszą ocene, kiedy realnie można sie spodziewac odbioru ? Pozdrawiam
Iktorn

Post autor: Iktorn »

Jeśli nie wypłynął teraz, to szans ni ma.
Mój jest wydany do transportu od miesiąca. Od dealera żadnych informacji.
Brak polprzewodnikow na całym świecie. Także fabryki w Polsce produkują na plac, a auta nieskończone
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
audioplast

Post autor: audioplast »

W jakim okresie w Twojej opinii należy się spodziewac samochodu, dealer twierdzi że jest w pelni wyprodukowany a problem tkwi w opoznieniach w transporcie..
Iktorn

Post autor: Iktorn »

Jeśli jest faktycznie wyprodukowany w całości to statki pływają, więc sam transport do miesiaca.
Jak brak polprzewodnikow to 👿👿👿
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
anon.

Post autor: anon. »

froncek pisze: 02 sie 2021, 21:52 Dzisiaj odbierałem auto z salonu Zielona Góra i otrzymałem wiadomość że fabryka a Portugalii stoi od wczoraj na 2 tygodnie.
A mi dealer powiedział że przerwa już była :P Chyba mój dealer nie jest do końca ze mną szczery
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
anon.

Post autor: anon. »

audioplast pisze: 03 sie 2021, 17:38 Witam. T-roc zamowiony 30.03.21, pierwotnie miał być w PL końcem czerwca, następnie początkiem sierpnia, aktualnie samochod ma status "wydany do transportu", dealer stwierdza że "jest tragedia z opoznieniami ale wg jego oceny samochód być moze dotrze do nas końcem sierpnia". Czytając forum widzę osoby posiadające konkretne informacje na temat opoznien w transporcie czy produkcji, dlatego zwracam się z prośbą o Waszą ocene, kiedy realnie można sie spodziewac odbioru ? Pozdrawiam
Mam podobną sytuację, koniec sierpnia to termin optymistyczny ale jak najbardziej realny
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
Agajack

Post autor: Agajack »

Witam ja nam zgoła inne wiadomości po pierwsze fabryka od dwóch dni ma przerwę produkcyjną dwa tygodnie po drugie brak półprzewidników po trzeci na placu stoi masa aut które czekają na półprzewidniki po czwarte nawet gdyby się pojawiły to pytanie kto je zamontuje skoro zakład stoi nikt nie wie czy w tym przypadku będzie ktoś to robił i na koniec dealer powiedział mi że może to wszystko przesunąć się nawet o dwa miesiące to tyle co wiem .Trzymam kciuki aby wam się udało.
ODPOWIEDZ