Zgodze sie, jak ktos zrezygnowal bo czekal bog wie ile a zrobil odpowiadajaca Tobie konfiguracje to mogles czekac 3 miesiace poprostu wpaasowales sie w czyjes zamowienie
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Auto skonfigurowalem i zamówiłem w kwietniu pod swoje potrzeby - w sierpniu przyjechało i wszystkie formalności w tym rejestracja zajelo 2 tyg. Być może teraz wygląda to inaczej
W koncu od dealera dostalem jakis termin: tydz 15. 2019 (wg umowy auto najpozniej mialem odebrac w tyg 9.).
1,5 TSI, manual, bicolor, dodatki
Zamówienie:15.07., odbior 24.05. - 315 dni czekania
Zamówienie:15.07., odbior 24.05. - 315 dni czekania
R_line napisz cos wiecej o swoim T-Rocu albo uzupelnij podpis w sekcji Profil.
Zauwazylem ze wchodząc na strone VW i probujac skonfigurowac T-Roca pojawia sie pole "Wybierz z dostepnych od reki". Po kliknieciu tam pojawia sie lista samochodow (mozna ją odpowiednio filtrowac) i z silnikiem 1.5 jest troche autek do wyboru a nawet sa z DSG. Kurde kiedy to sie wyprodukowalo? I nie sa to auta ze standardowym wyposażeniem tylko z dodatkowymi opcjami. Co prawda nie sprawdzalem czy faktycznie sa u tych dealerow dostepne bo zadne nie odpowiada mi konfiguracją niemniej jednak jak ktos nie ma specjalnych wymagan to moze warto sprobowac.
Zauwazylem ze wchodząc na strone VW i probujac skonfigurowac T-Roca pojawia sie pole "Wybierz z dostepnych od reki". Po kliknieciu tam pojawia sie lista samochodow (mozna ją odpowiednio filtrowac) i z silnikiem 1.5 jest troche autek do wyboru a nawet sa z DSG. Kurde kiedy to sie wyprodukowalo? I nie sa to auta ze standardowym wyposażeniem tylko z dodatkowymi opcjami. Co prawda nie sprawdzalem czy faktycznie sa u tych dealerow dostepne bo zadne nie odpowiada mi konfiguracją niemniej jednak jak ktos nie ma specjalnych wymagan to moze warto sprobowac.
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Tez to przegladalam, okazuje sie ze co innego w internecie a co innego w rzeczywistosci.. w moim miescie nawet sprzedali wszystkie demowkiDario pisze: ↑14 gru 2018, 23:10 R_line napisz cos wiecej o swoim T-Rocu albo uzupelnij podpis w sekcji Profil.
Dzwonilam w pazdzierniku do innego salonu w Polsce gdzie mieli wystawiony na sprzedaz bardzo podobnie skonfigurowany do mojego, okazalo sie ze jest zamowiony i nie moga powiedziec kiedy bedzie.
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
hej naila, dzieki za rozwianie moich wątpliwości. Tez mialem wrazenie ze przegladam liste samochodow "widmo". Dealer u ktorego ja zamowilem rowniez pozbyl sie demowki.
A czy ktos z oczekujacych kontaktowal sie z VW Polska zeby troche "ponarzekac" w sprawie długiego czasu oczekiwania na T-Roca?
A czy ktos z oczekujacych kontaktowal sie z VW Polska zeby troche "ponarzekac" w sprawie długiego czasu oczekiwania na T-Roca?
Nie do końca samochody widmo...
ja tak kupiłem, nie demo zarejsrowane tylko nówka....
W zasdzie potzbowalem samochu 'od zaraz' szukałem na stronie vw i otomoto... jak sie pojawia nowy samochód ...trzeba wtedy szybko wykonać telefon... jesli jest jeszcze dostępny to zazwyczaj można na 1-2 dni zarezerwować....
potem należy przyjechać i obejrzeć ' na placu (przynajmniej w Poznaniu) nie można jeździć( nie zarejstowany)...
Z 4 T-roc które przyjechały z 'moim' wszystkie 'poszły' w Max 2 -3 dni...
Srzedawca powiedział mi, że co jakiś czas przyjeżdża kilka nie zamówionych przez nikogo samochodów i wprowadzają je do ogólnej sprzedaży ...
Warto więc szukać... może będzie bardzo zbliżony do wymarzonego... często są to dobrze skonfigurowane z licznymi pakietami...
ja tak kupiłem, nie demo zarejsrowane tylko nówka....
W zasdzie potzbowalem samochu 'od zaraz' szukałem na stronie vw i otomoto... jak sie pojawia nowy samochód ...trzeba wtedy szybko wykonać telefon... jesli jest jeszcze dostępny to zazwyczaj można na 1-2 dni zarezerwować....
potem należy przyjechać i obejrzeć ' na placu (przynajmniej w Poznaniu) nie można jeździć( nie zarejstowany)...
Z 4 T-roc które przyjechały z 'moim' wszystkie 'poszły' w Max 2 -3 dni...
Srzedawca powiedział mi, że co jakiś czas przyjeżdża kilka nie zamówionych przez nikogo samochodów i wprowadzają je do ogólnej sprzedaży ...
Warto więc szukać... może będzie bardzo zbliżony do wymarzonego... często są to dobrze skonfigurowane z licznymi pakietami...
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
hej pawelp dzieki za info. Na poczatku roku przed zlozeniem zamowienia tez szukalem czegos od reki ale wtedy nie trafilem odpowiedniej konfigurcji. Dobrze wiedziec ze czasami komus to sie udaje.
Witam,
Zamówiłem T - Roc wersja premium 1,5 tsi Manual kurkuma z czarnym dachem w kwietniu planowany tydzień produkcji był 41 pózniej spadło na 52 tydzień produkcji.Ostanio byłem u dealera VW CHYLIŃSCY dowiedziałem się ,że planowany tydzień produkcji to 20 tydzień nowego roku ! Ciekaw czy wyprodukują samochod przed terminem końca umowy czyli 30 czerwca 2019 r. Dzwoniłem po innych salonach i niby z silnikami 1,5 Tsi manual maja byc na późna wiosna. Ogólnie bardzo dużo ludzi zrezygnowalo z T - Roc.
Zamówiłem T - Roc wersja premium 1,5 tsi Manual kurkuma z czarnym dachem w kwietniu planowany tydzień produkcji był 41 pózniej spadło na 52 tydzień produkcji.Ostanio byłem u dealera VW CHYLIŃSCY dowiedziałem się ,że planowany tydzień produkcji to 20 tydzień nowego roku ! Ciekaw czy wyprodukują samochod przed terminem końca umowy czyli 30 czerwca 2019 r. Dzwoniłem po innych salonach i niby z silnikami 1,5 Tsi manual maja byc na późna wiosna. Ogólnie bardzo dużo ludzi zrezygnowalo z T - Roc.
1,5 tsi manual, wersja premium, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy,podgrzewana kierownica inne bajery
Zamowiony 04.18
Odbior planowany 13.10.2018
Odbior rzeczywisty 06.19 - moze wtedy
Czas umowy do 30.06.2019
Zamowiony 04.18
Odbior planowany 13.10.2018
Odbior rzeczywisty 06.19 - moze wtedy
Czas umowy do 30.06.2019
Może jest to troche uogulnienie ale jak szukalem passata/superb to dowiedziałem się by szukac na np na otomoto ofert ze zdjęciami. A nie screnami z konfiguratora. Jak nikt nie kupił czy zarezerwował to te oferty ze zdjęciem są samochodow ktore juz są u sprzedawców. Natomias te z grafiką sa tak jak innych oczekujących w produkcji/albo dopiero przyszly i osoba odpowiedzialna jeszcze nie zmieniła ale najlepiej ogladac tylko te ktore juz sa;-)