Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
pawelito1989

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: pawelito1989 »

Dzięki za odpowiedź

U mnie to samo , czekam na kolejne informacje , ale od mojego handlowca otrzymałem info że dopinamy wszystko pod koniec tego miesiąca więc podejrzewam że auto jest już w Emden " mam nadzieje"
anon.

Post autor: anon. »

pawelito1989 pisze: 10 sie 2021, 14:24 Dzięki za odpowiedź

U mnie to samo , czekam na kolejne informacje , ale od mojego handlowca otrzymałem info że dopinamy wszystko pod koniec tego miesiąca więc podejrzewam że auto jest już w Emden " mam nadzieje"

I który tydzień produkcji masz?
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
pawelito1989

Ja miałem 24 tydzień produkcji :oops:
kuba654

Post autor: kuba654 »

kuba654 pisze: 07 lip 2021, 18:37 T-Roc 1.5 TSI DSG Premium + Pakiety: Drogowy, Komfort, Sport zamówiony w połowie czerwca, do odbioru niby przełom września i października. Z tego co czytam, to raczej nierealne :lol: Póki co w MyVolkswagen mam tylko wizualizację samochodu. Cierpliwie będę czekał, bo i tak jeżdżę T-Roc :P
Data odbioru na zamówieniu to 30 września. Obecnie na myVolksvagen dodane wyposażenie na niemieckiej stronie. Właśnie pisałem z dilerem i jak dobrze pójdzie to wtedy dopiero trafi do produkcji :o :lol: Jest zatwierdzony 38 tydzień produkcji (przedostatni tydzień września) i jeśli dalej pójdzie wszystko sprawnie, bez opóźnień (a pewnie nie :lol:), to powinien być do odbioru koniec października/początek listopada. Także czekam..

Plus taki, że mam gwarancję ceny. Obecnie w tej konfiguracji zapłaciłbym ok. 12-13 tys. więcej, bo wycofano upust dla grup zawodowych i upust za odkup starego auta oraz zmniejszono rabat z 16000 do 9000 zł.
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia :D
marcin255

Post autor: marcin255 »

Kurde gwarancja ceny to łaska jakaś ? Auto powinno być normalnie do 3 miesięcy opóźnienie do pół roku i laska że w cenie z dnia zamówienia ???
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
tmakler

Post autor: tmakler »

kuba654 pisze: 13 sie 2021, 12:51
kuba654 pisze: 07 lip 2021, 18:37 T-Roc 1.5 TSI DSG Premium + Pakiety: Drogowy, Komfort, Sport zamówiony w połowie czerwca, do odbioru niby przełom września i października. Z tego co czytam, to raczej nierealne :lol: Póki co w MyVolkswagen mam tylko wizualizację samochodu. Cierpliwie będę czekał, bo i tak jeżdżę T-Roc :P
Data odbioru na zamówieniu to 30 września. Obecnie na myVolksvagen dodane wyposażenie na niemieckiej stronie. Właśnie pisałem z dilerem i jak dobrze pójdzie to wtedy dopiero trafi do produkcji :o :lol: Jest zatwierdzony 38 tydzień produkcji (przedostatni tydzień września) i jeśli dalej pójdzie wszystko sprawnie, bez opóźnień (a pewnie nie :lol:), to powinien być do odbioru koniec października/początek listopada. Także czekam..

Plus taki, że mam gwarancję ceny. Obecnie w tej konfiguracji zapłaciłbym ok. 12-13 tys. więcej, bo wycofano upust dla grup zawodowych i upust za odkup starego auta oraz zmniejszono rabat z 16000 do 9000 zł.
Ja zamawiałem 30 czerwca i planowaną produkcję miałem na 41 tydzień, wczoraj dealer poinformował mnie, że przesunięto produkcję na 38 tydzień, konfigurację mam podobną to Twojej, więc możliwe że zbierają pojazdy o zbliżonej konfiguracji do produkcji w jednym czasie.
W kwestii ceny to chyba mamy szczęście, bo rzeczywiście ceny drastycznie wzrosły i rzutem na taśmę korzystamy ze starego cennika :D :D :D
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21. :D
pawelito1989

Może pytanie z drugiej strony do osób które już posiadają samochody. Kiedy otrzymali jakiekolwiek informacje z salonu na temat np: Właśnie Pański samochód dojechał do Poznania? Pański samochód wyjechał z Emden do Poznania? Jakieś potwierdzenie e-mailem???
booncol

Post autor: booncol »

pawelito1989 pisze: 15 sie 2021, 19:44 Może pytanie z drugiej strony do osób które już posiadają samochody. Kiedy otrzymali jakiekolwiek informacje z salonu na temat np: Właśnie Pański samochód dojechał do Poznania? Pański samochód wyjechał z Emden do Poznania? Jakieś potwierdzenie e-mailem???
Gdybym swojego dealera nie męczył to bym nie miał żadnego info.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
pbs

Post autor: pbs »

Witam, rzuciłem okiem na port w Emden i VW-na na Google, parkingi gotowych aut robią wrażenie, zdjęcie oczywiście sprzed lat, ciekawe jak obecnie wygląda port i parking fabryczny (na kilkanaście tysięcy samochodów) ;) i kiedy autka z Portugalii wreszcie dotrą, choć mam złe przeczucia, że po powodzi większość pójdzie do Niemiec a my będziemy dalej czekać :(
morfeusz747

Post autor: morfeusz747 »

A w jakiej miejscowości w Portugalii są składane?
ODPOWIEDZ