Przyczepa kampingowa

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
balon

Przyczepa kampingowa

Post autor: balon »

Cześć wszystkim.

Macie jakieś doświadczenia co do przyczepy kampingowej? Może ktoś z Was użytkuje? Ile troc tak realnie pociągnie? Chodzi o wersję 1,5 z dsg.
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
extreme84

Re: Przyczepa kampingowa

Post autor: extreme84 »

Przy większej przyczepie chyba warto mieć fabryczny hak, bo wtedy akumulator większy fabrycznie i chłodzenie wydajniejsze jest.
Praktycznego doświadczenia nie mam, bo ostatecznie hak mam akcesoryjny westfalia i woze na nim tylko rowery :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Ufek

Post autor: Ufek »

balon pisze: 23 sie 2021, 22:38 Cześć wszystkim.

... Ile troc tak realnie pociągnie? Chodzi o wersję 1,5 z dsg.
Realnie to ma wpisane w dowód rejestracyjny zgodnie z homologacją. Nie bawił bym się w inne, wyższe parametry niż tam zapisane bo raz mandat i odholowanie przyczepy na parking, dwa za granicą koszty takiej operacji bolesne, trzy w razie wypadku brak odszkodowania więc koszty jeszcze większe. No, ale uprzedzając komentarze - przecież wszyscy tak robią więc po co to głupie gadanie! ;)
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Wahacz

Post autor: Wahacz »

Rozumię że chodzi Ci o przyczepę ale kempingową,może nie pamiętasz ale za PRL-u to był codzienny widok wakacyjny nawet fiat 126p który miał aż 23 "kucyki" też "szarpał"kemping,wszystko co miało hak.Samochody które jeździły za komuny miały bidną moc i dawały radę,byłem młodym człowiekiem nie mogłem się nadziwić taki mały samochodzik daje radę z taką wielką "budą"taki był wybór wczasy zakładowe lub kemping jeżeli ktoś miał pojazd.Teraz znowu robi się moda na retro wczasy tylko samochody mocne a kempingi luxusowe.
balon

Post autor: balon »

Ufek pisze: 24 sie 2021, 0:38
balon pisze: 23 sie 2021, 22:38 Cześć wszystkim.

... Ile troc tak realnie pociągnie? Chodzi o wersję 1,5 z dsg.
Realnie to ma wpisane w dowód rejestracyjny zgodnie z homologacją. Nie bawił bym się w inne, wyższe parametry niż tam zapisane bo raz mandat i odholowanie przyczepy na parking, dwa za granicą koszty takiej operacji bolesne, trzy w razie wypadku brak odszkodowania więc koszty jeszcze większe. No, ale uprzedzając komentarze - przecież wszyscy tak robią więc po co to głupie gadanie! ;)
a ile ma w dowodzie? Żona czeka na auto. Realnie to raczej chodziło, przy ilu się dławi, ofc nie chodzi mi o przekraczanie wartości z dowodu.
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
extreme84

Post autor: extreme84 »

W dowodzie maksymalna masa przyczepy z hamulcem 1500 kg.
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
ODPOWIEDZ