Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
balon

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: balon »

Możesz podrzucić link do instrukcji 2022?
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

szyna pisze: 06 wrz 2021, 16:52 Ja tez bez nawi i nadal bez zmian ;-) zamowiony koniec marca a potwierdzona produkcja jakos na poczatku lipca (wyprodukowany ale niekompletny dopiero w drugiej polowie). Czy komukolwiek sie status zmienil od lipca? Widze co wersja to inna a zadna sie nie sprawdza - totalny haos dezinformacyjny, brawo VW.
W instrukcji od RM2022 zauwazylem, ze nie ma analogowych wskaznikow - sa cyfrowe tylko w wersji basic i pro. Ciekawe, bo darowalem sobie digital cocpit przy konfiguracji i mialem miec analogi.
U nas cisza od 20 lipca cały czas w produkcji
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

szyna pisze: 06 wrz 2021, 16:52 W instrukcji od RM2022 zauwazylem, ze nie ma analogowych wskaznikow - sa cyfrowe tylko w wersji basic i pro. Ciekawe, bo darowalem sobie digital cocpit przy konfiguracji i mialem miec analogi.
Jak to bez analogowych? Żona pewnie by się ucieszyła, ale mnie daltoniście lepiej z analogami...

https://userguide.volkswagen.de/w/en_GB ... 94030e7712

Ciekawe...
balon

Nie mam Vinu. Może ktoś jakiś mirror z plikiem podać?
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
anon.

Post autor: anon. »

szyna pisze: 06 wrz 2021, 16:52 Ja tez bez nawi i nadal bez zmian ;-) zamowiony koniec marca a potwierdzona produkcja jakos na poczatku lipca (wyprodukowany ale niekompletny dopiero w drugiej polowie). Czy komukolwiek sie status zmienil od lipca? Widze co wersja to inna a zadna sie nie sprawdza - totalny haos dezinformacyjny, brawo VW.
W instrukcji od RM2022 zauwazylem, ze nie ma analogowych wskaznikow - sa cyfrowe tylko w wersji basic i pro. Ciekawe, bo darowalem sobie digital cocpit przy konfiguracji i mialem miec analogi.
W konfiguratorze normalnie są analogowe.
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
Ufek

Post autor: Ufek »

Pytanko: Gdzieś tam żeby sprawdzić co z autem wpisuje się VIN lub nr zamówienia. VIN nie mam, a zamówienie to to co od dealera dostałem, że takie i takie i żeby zapłacić zaliczkę i w tytule płatności miałem podać to zamówienie? To to?
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Ziomekatomek

Polski konfigurator pokazuje też dostępność T-roc R...

Zmiana zegarów jest możliwa w ramach zmiany roku modelowego. W konfiguratorach mogą nie mieć zaktualizowanej grafiki, albo instrukcja jest już tworzona pod wersję poliftową.

Czas pokarze...
Ziomekatomek

Ufek pisze: 06 wrz 2021, 18:32 Pytanko: Gdzieś tam żeby sprawdzić co z autem wpisuje się VIN lub nr zamówienia. VIN nie mam, a zamówienie to to co od dealera dostałem, że takie i takie i żeby zapłacić zaliczkę i w tytule płatności miałem podać to zamówienie? To to?
Poproś dealera o numer komisji.
szyna

Post autor: szyna »

Na stronie my volkswagen pl mozna po tym numerze (komisji) przypisac auto do konta. Numer komisji powinien byc w dokumencie zamowienia (przynajmniej ja tak mialem).
O instrukcji byl poruszany watek tutaj na forum:
Na tej stronie podaj vin: WVGZZZA1ZNV000100 i wybierz pozniej jezyk polski:
https://userguide.volkswagen.de/public/vin/login/de_DE
Watpie, zeby wersja instrukcji byla zalezna od zamowionego wariantu. Wg opisow i rysunkow to raczej obecna wersja, nie ta szykowana po lifcie. Zwrocilem uwage wlasnie na wersje wskaznikow basic - tak na pewno nie wyglada deska analogowa we wczesniejszych egzemplarzach.
Kolejna sprawa, ze tez nawet dealerzy nie wiedza jakie producent zmiany szykuje w nowym roczniku? :roll:
Wiecej dowiedziec sie mozna z tego forum niz od nich :mrgreen:
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
balon

To ja w ostatniej instrukcji z 6.2021 (link powyżej) widziałem także analogowe zegary oraz jako opcję digital cockpit pro czyli cyfrowe.

Za to w zakładce kierownica była już nowa (foto), taka jak w Tcross RM 2022 czy Pasku lub Golfie 8, jednak w widoki od przodu była jeszcze stara. Ma ktoś dostęp do jakiejś starszej instrukcji? Czy kluczem jest tu zwrot rysunek poglądowy?:)
Załączniki
98C11C4E-5AD1-475A-B506-7BFC3916308F.jpeg
98C11C4E-5AD1-475A-B506-7BFC3916308F.jpeg (238.12 KiB) Przejrzano 2668 razy
ODPOWIEDZ