Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Kate74@

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Kate74@ »

Ziomekatomek pisze: 28 wrz 2021, 10:32
Oso_Elvis pisze: 28 wrz 2021, 9:44 Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Patrzę w zamówienie i nie widzę podstaw do stwierdzenia, że VW mnie oszukał, na razie mieszczą się w terminach i jest szansa, że się jednak wyrobią.

Z tego co ludzie piszą na forum, osoby u których termin dostawy został przekroczony dostały zwrot zaliczki, dodatkowe rabaty albo mogły wybrać inną dostępną u dealera opcję. Ci u których wiadomo było, że nie odbiorą samochodu w terminie dostali w wakacje pismo od VW.
U mnie do 30 września jest termin i cisza ....
Sylik

Post autor: Sylik »

Oso_Elvis pisze: 28 wrz 2021, 9:44 Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Typek widze obudził sie i myśli, że pójdzie do piekarni i kupi świeżą bułke od ręki .... czasy są dziwne dla wszystkich. Też jestem tego samego zdania by koncern VW jakos próbował zrekompensowac ten czas nawet w formie gadżetu ale zawsze jednak. Aczkolwiek kazdy ma wybór - za długo czekasz? Proszę oto zwrot zaliczki. Wrócisz za tydzień bo zrozumiesz ze nigdzie nie ma i wszyscy czekają ..

Ja po pierwszej informacji ze jednak nie otrzymam we wrzesniu tylko moze we wrzesniu sie wyprodukuje (juz wiem ze problem moze byc z październikiem nawet) pojechałem do Hondy - przejazd, konfiguracja - bang czas oczekiwania ten sam albo model demo a i rata + 400/500zł wyższa bo Honda nie ma swojego banku przez co spłacasz w racie leasingowej dodatkowo marże dla banku ... ot co siedzę i czekam na swój pierwszy wybór - t-roc ;)

miłego dnia ;)
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

Kate74@ pisze: 28 wrz 2021, 10:55
U mnie do 30 września jest termin i cisza ....
Pisałaś, że twój jest w transporcie od 13 września, to pewnie w drodze już jest.
marcin255

Post autor: marcin255 »

U mnie też to do 30.09 a nawet Vin brak i auto ma status w produkcji od 36 tydz
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
Kumeika

Post autor: Kumeika »

Ja wciąż czekam na zatwierdzenie tygodnia produkcji, tymczasem dziś takie wieści:

"Informujemy, że m.in. w związku z problemami w dostępie do półprzewodników w ostatnio zatwierdzonym tygodniu (tj. 42/2021) mimo planowanej alokacji, produkcji nie otrzymały takie modele jak UP, T-Roc, ID.4, Touareg.
Konsekwencją tego są opóźnienia produkcyjne dla tych modeli względem wcześniej prognozowanych i komunikowanych terminów."
pbs

Post autor: pbs »

Ciekawe ile cm ma pył wulkaniczny z La Palmy na naszych T-roc`ach i jak zżera siarka lakier? :? chyba że zafoliowane...
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

pbs pisze: 29 wrz 2021, 9:43 Ciekawe ile cm ma pył wulkaniczny z La Palmy na naszych T-roc`ach i jak zżera siarka lakier? :? chyba że zafoliowane...
Wyspy są w Afryce i obecnie wieje z północy na południe.
Dramatu nie będzie.
Awatar użytkownika
Raksu

Post autor: Raksu »

Ziomekatomek pisze: 24 wrz 2021, 8:29
Raksu pisze: 24 wrz 2021, 8:14
Raksu pisze: 20 wrz 2021, 20:10 U mnie coś drgnęło, informacja od dealera: 15.09.2021 r. poszedł do produkcji, czekamy na ciąg dalszy, na razie brak VIN-u. Pozdrawiam ;-)
Wczoraj pojawił się VIN, jest instrukcja i pełne foty auta, czekamy co dalej, będę informował!
Edit: Info od dealera z dzisiaj - autko już płynie do Niemiec (Emden), wczoraj ruszyło w podróż ;-)
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. :x )
Awatar użytkownika
Raksu

Post autor: Raksu »

Raksu pisze: 29 wrz 2021, 14:24
Ziomekatomek pisze: 24 wrz 2021, 8:29
Raksu pisze: 24 wrz 2021, 8:14

Wczoraj pojawił się VIN, jest instrukcja i pełne foty auta, czekamy co dalej, będę informował!
Edit: Info od dealera z dzisiaj - autko już płynie do Niemiec (Emden), wczoraj ruszyło w podróż ;-)
Transport (Parana) wypłynął wczoraj z Setubal. Aktualnie płynie do Santander (będzie tam w piątek) :D
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. :x )
Sylik

Post autor: Sylik »

Czyli taki transport z PRT do DEU to pewnie z 2-3 tyg + z DEU do PL 2 tyg ? czyli od informacji, że transport ruszyl trzeba doliczyć z 5 tyg, dobrze liczę? ;p
ODPOWIEDZ