U mnie do 30 września jest termin i cisza ....Ziomekatomek pisze: ↑28 wrz 2021, 10:32Patrzę w zamówienie i nie widzę podstaw do stwierdzenia, że VW mnie oszukał, na razie mieszczą się w terminach i jest szansa, że się jednak wyrobią.Oso_Elvis pisze: ↑28 wrz 2021, 9:44 Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Z tego co ludzie piszą na forum, osoby u których termin dostawy został przekroczony dostały zwrot zaliczki, dodatkowe rabaty albo mogły wybrać inną dostępną u dealera opcję. Ci u których wiadomo było, że nie odbiorą samochodu w terminie dostali w wakacje pismo od VW.
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Typek widze obudził sie i myśli, że pójdzie do piekarni i kupi świeżą bułke od ręki .... czasy są dziwne dla wszystkich. Też jestem tego samego zdania by koncern VW jakos próbował zrekompensowac ten czas nawet w formie gadżetu ale zawsze jednak. Aczkolwiek kazdy ma wybór - za długo czekasz? Proszę oto zwrot zaliczki. Wrócisz za tydzień bo zrozumiesz ze nigdzie nie ma i wszyscy czekają ..Oso_Elvis pisze: ↑28 wrz 2021, 9:44 Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Ja po pierwszej informacji ze jednak nie otrzymam we wrzesniu tylko moze we wrzesniu sie wyprodukuje (juz wiem ze problem moze byc z październikiem nawet) pojechałem do Hondy - przejazd, konfiguracja - bang czas oczekiwania ten sam albo model demo a i rata + 400/500zł wyższa bo Honda nie ma swojego banku przez co spłacasz w racie leasingowej dodatkowo marże dla banku ... ot co siedzę i czekam na swój pierwszy wybór - t-roc
miłego dnia
-
U mnie też to do 30.09 a nawet Vin brak i auto ma status w produkcji od 36 tydz
Ja wciąż czekam na zatwierdzenie tygodnia produkcji, tymczasem dziś takie wieści:
"Informujemy, że m.in. w związku z problemami w dostępie do półprzewodników w ostatnio zatwierdzonym tygodniu (tj. 42/2021) mimo planowanej alokacji, produkcji nie otrzymały takie modele jak UP, T-Roc, ID.4, Touareg.
Konsekwencją tego są opóźnienia produkcyjne dla tych modeli względem wcześniej prognozowanych i komunikowanych terminów."
"Informujemy, że m.in. w związku z problemami w dostępie do półprzewodników w ostatnio zatwierdzonym tygodniu (tj. 42/2021) mimo planowanej alokacji, produkcji nie otrzymały takie modele jak UP, T-Roc, ID.4, Touareg.
Konsekwencją tego są opóźnienia produkcyjne dla tych modeli względem wcześniej prognozowanych i komunikowanych terminów."
Ciekawe ile cm ma pył wulkaniczny z La Palmy na naszych T-roc`ach i jak zżera siarka lakier? chyba że zafoliowane...
-
Ziomekatomek pisze: ↑24 wrz 2021, 8:29Edit: Info od dealera z dzisiaj - autko już płynie do Niemiec (Emden), wczoraj ruszyło w podróż
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
Raksu pisze: ↑29 wrz 2021, 14:24Transport (Parana) wypłynął wczoraj z Setubal. Aktualnie płynie do Santander (będzie tam w piątek)Ziomekatomek pisze: ↑24 wrz 2021, 8:29Edit: Info od dealera z dzisiaj - autko już płynie do Niemiec (Emden), wczoraj ruszyło w podróż
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
Czyli taki transport z PRT do DEU to pewnie z 2-3 tyg + z DEU do PL 2 tyg ? czyli od informacji, że transport ruszyl trzeba doliczyć z 5 tyg, dobrze liczę? ;p