A tak swoja droga to jesli moje auto ma przyjsc w 50tym tygodniu to juz wole zeby przesuneli i wyprodukowali go w 2022
[/quote]
Auto nie przyjdzie w 50 tygodniu, tylko w tedy rozpocznie się jego produkcja, która może trwać od 3 dni do plus nieskończoności. Do tego dodaj 4 do 6 tygodni na ogarnięcie transportu i papierów. Wychodzi, że odbiór nie wcześniej niż luty 2022.
Z tym VW DE to dla mnie jakaś legenda miejska Auto jest teoretycznie w dostawie i w ciągu ~10 dni mam mieć odbiór (wg dealera), a w tym VW DE nie przyjmuje mi tego nr komisji :p
slaveous pisze: ↑01 paź 2021, 15:50
Z tym VW DE to dla mnie jakaś legenda miejska Auto jest teoretycznie w dostawie i w ciągu ~10 dni mam mieć odbiór (wg dealera), a w tym VW DE nie przyjmuje mi tego nr komisji :p
W ubiegłym roku, o tej porze, jak byłem w "poczekalni" to polskie numery komisji też nie były przyjmowane na VW DE i mój sprzedawca o tym wiedział, bo podając mi numer komisji, od razu mnie o tym poinformował. Natomiast VIN, oczywiście , jak najbardziej bo jest jedyny i unikatowy natomiast numery komisji są prawdopodobnie dowolnie ustalane przez importerów. Zauważ, że na VW PL mówi się o numerze zamówienia a nie komisji a to dwie różne sprawy.
Ja dostałem od swojego sprzedawcy maila z linkiem do strony i krótką instrukcją jak się zalogować i wszystko ładnie i sprawnie. Sylwetka, zdjęcie jest, wersja jest, VINu brak. Może mam bardzo dobrego handlowca opiekuna, że tak ładnie i sprawnie? Tak myślę, że mam. Od początku było konkretnie, rzeczowo, bez naginania i opowiadania bajek. No i czekam. Na któreś święta odbiorę, jest ich tyle.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Czekajcie, wytlumaczcie mi co znaczy, ze auto planowane jest na 50ty tydzien produkcyjny? To znaczy, ze dopiero wezma je do produkcji czy wtedy wyjedzie z produkcji czy bedzie w salonie od odbioru?
Misha91 pisze: ↑02 paź 2021, 12:05
Czekajcie, wytlumaczcie mi co znaczy, ze auto planowane jest na 50ty tydzien produkcyjny? To znaczy, ze dopiero wezma je do produkcji czy wtedy wyjedzie z produkcji czy bedzie w salonie od odbioru?
Misha91 pisze: ↑02 paź 2021, 12:05
Dopiero zaczną je produkować. Moje zaczęli produkować w 36 tygodniu, "bardzo szybko, bo tylko" 12 tygodni od zamówienia i nie ma jeszcze VINu . Kiedy skończą? Tego nie wie nikt VW Das Auto ale zero pojęcia o planowaniu i komunikacji z klientem
Ale są też wybrańcy fortuny którym wszystko idzie gładko
No nie wiem mi dealer jedynie napisal, ze 50ty tydzien produkcyjny a jak to mam rozczytac... juz wole zeby 1szy tydzien produkcyjny byl 2022 juz tyle czekam to poczekam. Serio