Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
kuba654

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: kuba654 »

kuba654 pisze: 12 paź 2021, 20:57
kuba654 pisze: 03 paź 2021, 16:58
kuba654 pisze: 13 sie 2021, 12:51

Data odbioru na zamówieniu to 30 września. Obecnie na myVolksvagen dodane wyposażenie na niemieckiej stronie. Właśnie pisałem z dilerem i jak dobrze pójdzie to wtedy dopiero trafi do produkcji :o :lol: Jest zatwierdzony 38 tydzień produkcji (przedostatni tydzień września) i jeśli dalej pójdzie wszystko sprawnie, bez opóźnień (a pewnie nie :lol:), to powinien być do odbioru koniec października/początek listopada. Także czekam..

Plus taki, że mam gwarancję ceny. Obecnie w tej konfiguracji zapłaciłbym ok. 12-13 tys. więcej, bo wycofano upust dla grup zawodowych i upust za odkup starego auta oraz zmniejszono rabat z 16000 do 9000 zł.
Jutro już zaczyna się 40 tydzień i cisza. Wczoraj rozmawiałem z dilerem i w systemie ciągle wyświetla się zatwierdzony 38 tydzień więc mówił, że możliwe że zaczął się produkować, ale nie uaktualnili jeszcze danych w systemie. Czy jest to możliwe? Czy ktoś miał podobnie? Na myVolkswagen od poprzedniego postu nic się nie zmieniło.
Dzisiaj rozmawiałem w salonie i podobno samochody, które miały zatwierdzony 38 tydzień (czyli m.in. mój) mają zacząć produkować w 41 tygodniu (czyli w obecnym). W takim wypadku samochód powinien być do odbioru w listopadzie (może nawet i w pierwszej połowie). Pożyjemy, zobaczymy..

PS: W salonie ani jednego T-Roca i nie przyjmują zamówień już w tym roku. Wszystkie, które są zamówione - w tym roku mają się wyprodukować (ale te zamówione później mogą być do odbioru w nowym roku). Po nowym roku już tylko będzie wersja po liftingu.
Dzisiaj w nocy wskoczył w końcu VIN i pojawił się rysunek na stronie :D
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia :D
Robert

Post autor: Robert »

W jaki sposób sprawdzacie stan realizacji swojego zamówienia na myVolkswagen. Wpisuję nr zamówienia i wywala mi błąd, że nr zamówienia jest nieprawidłowy. Numeru VIN nie znam.
marcin255

Post autor: marcin255 »

nr komisji
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
szyna

Post autor: szyna »

Na myvolkswagen.de u mnie nadal cisza, choć przyznam, że informacje, które tu ostatnio widzę narobiły mi trochę nadziei ;-)
Ostatnio dostałem dwa maile od VW:
-wczoraj: Poznaj cyfrowy świat Volkswagena
-dziś: Poznaj swój samochód w portalu klienta
Pewnie troche naiwnie ale zastanawiam się, czy ktoś dostał coś takiego i czy miało to jakiś związek z terminem zakończenia produkcji?
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
Renii

Post autor: Renii »

szyna pisze: 17 paź 2021, 14:13 Na myvolkswagen.de u mnie nadal cisza, choć przyznam, że informacje, które tu ostatnio widzę narobiły mi trochę nadziei ;-)
Ostatnio dostałem dwa maile od VW:
-wczoraj: Poznaj cyfrowy świat Volkswagena
-dziś: Poznaj swój samochód w portalu klienta
Pewnie troche naiwnie ale zastanawiam się, czy ktoś dostał coś takiego i czy miało to jakiś związek z terminem zakończenia produkcji?

Zamawiałeś w marcu i jeszcze NIC????
Życzę marce VW utraty wielu klientów za to jak traktują swoich klientów. To dzięki nam ich firma istnieje.
Jaka sprawiedliwość ci co wcześniej zamówili stracili na tym najbardziej.
I niech nie zwalają wszystkiego na brak półprzewodników mają burdel w fabryce i nie potrafią ogarnąć tego bajzelu.
WIELKI WSTYD !!!!!!!
Agajack

Post autor: Agajack »

Szyna..zamawiałem koniec kwietnia i sprawdziłem pocztę nic nie dostałem od vw.Auto podobnie jak u Ciebie na placu.
wujek_ziutek

Post autor: wujek_ziutek »

@szyna, nie dostawałem żadnych maili o zmianie statusu, sam sprawdzałem codziennie. Status zmienił się z nocy z wtorku na środę. W środę w południe napisał do mnie też dealer, że status się zmienił. Podesłał mi zrzut ekranu z tej bazy, którą on widzi, a u niego jest tak:
- zamowienie samochodu: 13.05
- montaż karoserii - rozpoczęcie: 16.07
- zakonczenie produkcji (CP8): 13.10
- Wydanie z miejsca wysyłki (portu) - puste
W piątek udało mi się też wpisać VIN w aplikacji WeConnect na komórce, wcześniej zgłaszało błąd. Ale to nic nie daje, aplikacja kazała mi wsiąść do samochodu z dwoma kluczykami żeby kontynuować aktywację :)
T-Roc 2021 Premium 1.5 DSG Indium Gray, Sport, Klapa, Kokpit, Kamera
szyna

Post autor: szyna »

Renii - zgadzam się w pełni, też im tego życzę, jak odpłynie część klientów to może zmienią podejście bo widać, że się poprzewracało w ... od dobrobytu. W kilku miejscach widziałem wypowiedzi kilku osób czekających podobny okres - właśnie od połowy marca/kwietnia, ciekawe, czy już się doczekali?
Sytuacja wygląda najgorzej u osób, którym okres produkcji "wstrzelił" się w drugą połowę lipca, kiedy masowo ładowali "kadłubki" na parking. Widać, że bieżąca produkcja z oporami ale idzie, większość z lekkim opóźnieniem ale jest realizowana.
Rozumiem globalny kryzys, rozumiem, że przez to mogą być problemy z produkcją ale tak "wyrąbanego" podejścia do klientów nie rozumiem. Oczywiście - ciężko mieć pretensje do pracowników salonów bo mierzą się z korpo-ścianą dezinformacji i widać, że mimo starań niewiele mogą zdziałać, żeby przekazać nam jakiekolwiek informacje.
Nie rozumiem też tych co tłumaczą VW, że wszystko jest niby OK, że takie czasy, że u innych marek jest podobnie - może lubią dawać się dymać - nie wnikam ;-)

Jako ciekawostka na stronie userguide.volkswagen.de, jak dodam do mojego VIN wartość 29000 to znajduje mi instrukcje, numer niżej, dwa wyżej od mojego również wyszukuje ale już mojego i o 1 wyższego - brak.
Muszę mieć naprawdę coś wyjątkowego w konfiguracji, że przeszło 20k samochodów po moim zdołali wyprodukować a mojego skompletować nie dali rady... Liczę na jakieś złote klamki i znaczki VW i tytanowe śruby do kół :mrgreen:

Swoją drogą niezły tam przerób mają:
W Portugalii funkcjonują 4 znaczące fabryki samochodowe produkują-
ce pojazdy na szeroką skalę, w których bezpośrednio zatrudnionych jest
ponad 5 tys. pracowników.
• AutoEuropa - fabryka grupy Volkswagen (zbudowana przez joint-ven-
ture Volkswagena i Forda w 1991 r., a w 1999 r. w pełni przejęta przez
Volkswagen). Jeden z największych pracodawców i eksporterów w Por-
tugalii – w 2016 r. odpowiadał za 4% portugalskiego eksportu. Zakład
produkcyjny mieści się w Palmela, w regionie Lizbony. Zmodernizowana
w wyniku inwestycji z 2012 r., w 2016 r. AutoEuropa wyprodukowała 85
tys. samochodów lekkich (z 99 tys. wyprodukowanych w całej Portugali).
Flagowym pojazdem produkowanym w fabryce AutoEuropa jest model
VW T Roc
źródło: paih.gov.pl

Te maile o których wspominałem to właściwie tylko info z systemu wysłane z automatu z odnośnikami do konta vw, pewnie dlatego, że miałem na koncie VW, zarejestrowany poprzez nr komisji, podgląd auta.
Ostatni mail przyszedł dzisiaj o 3:47 a poprzedni wczoraj o 10:06 - pomyślałem, że może faktycznie coś się w końcu ruszyło.
To więcej niż samochód. Poznaj cyfrowy świat Volkswagena.

Cieszymy się, z Twojej decyzji o wyborze Volkswagena. Poznaj korzyści, jakie oferuje Ci dziś Volkswagen, i zaloguj się za pomocą swojego konta Volkswagen ID.

Z kontem Volkswagen ID poznasz nasze usługi cyfrowe, zanim odbierzesz swój samochód!
Niniejsza wiadomość została zainicjowana przez Twojego partnera Volkswagen po zakupie pojazdu wyposażonego w We Connect lub Car-Net. W razie pytań skontaktuj się z osobą do kontaktu u partnera Volkswagen.
Poznaj swój samochód w portalu klienta

Swój samochód już dziś możesz zobaczyć w osobistym portalu klienta. Wejdź i poznaj więcej ekscytujących szczegółów.

Zaloguj się przy użyciu konta Volkswagen ID.

Doznaj tego teraz
Szukam jakiś dostępnych alternatyw w podobnej cenie, jaką otrzymałem w marcu ale wybór jest mocno ograniczony a jak już coś się nawinie to zawsze znajdzie się coś, co ten wybór dyskwalifikuje :(
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
Sport fan

Post autor: Sport fan »

szyna pisze: 17 paź 2021, 17:36 Renii - zgadzam się w pełni, też im tego życzę, jak odpłynie część klientów to może zmienią podejście bo widać, że się poprzewracało w ... od dobrobytu. W kilku miejscach widziałem wypowiedzi kilku osób czekających podobny okres - właśnie od połowy marca/kwietnia, ciekawe, czy już się doczekali?
Sytuacja wygląda najgorzej u osób, którym okres produkcji "wstrzelił" się w drugą połowę lipca, kiedy masowo ładowali "kadłubki" na parking. Widać, że bieżąca produkcja z oporami ale idzie, większość z lekkim opóźnieniem ale jest realizowana.
Rozumiem globalny kryzys, rozumiem, że przez to mogą być problemy z produkcją ale tak "wyrąbanego" podejścia do klientów nie rozumiem. Oczywiście - ciężko mieć pretensje do pracowników salonów bo mierzą się z korpo-ścianą dezinformacji i widać, że mimo starań niewiele mogą zdziałać, żeby przekazać nam jakiekolwiek informacje.
Nie rozumiem też tych co tłumaczą VW, że wszystko jest niby OK, że takie czasy, że u innych marek jest podobnie - może lubią dawać się dymać - nie wnikam ;-)

Jako ciekawostka na stronie userguide.volkswagen.de, jak dodam do mojego VIN wartość 29000 to znajduje mi instrukcje, numer niżej, dwa wyżej od mojego również wyszukuje ale już mojego i o 1 wyższego - brak.
Muszę mieć naprawdę coś wyjątkowego w konfiguracji, że przeszło 20k samochodów po moim zdołali wyprodukować a mojego skompletować nie dali rady... Liczę na jakieś złote klamki i znaczki VW i tytanowe śruby do kół :mrgreen:

Swoją drogą niezły tam przerób mają:
W Portugalii funkcjonują 4 znaczące fabryki samochodowe produkują-
ce pojazdy na szeroką skalę, w których bezpośrednio zatrudnionych jest
ponad 5 tys. pracowników.
• AutoEuropa - fabryka grupy Volkswagen (zbudowana przez joint-ven-
ture Volkswagena i Forda w 1991 r., a w 1999 r. w pełni przejęta przez
Volkswagen). Jeden z największych pracodawców i eksporterów w Por-
tugalii – w 2016 r. odpowiadał za 4% portugalskiego eksportu. Zakład
produkcyjny mieści się w Palmela, w regionie Lizbony. Zmodernizowana
w wyniku inwestycji z 2012 r., w 2016 r. AutoEuropa wyprodukowała 85
tys. samochodów lekkich (z 99 tys. wyprodukowanych w całej Portugali).
Flagowym pojazdem produkowanym w fabryce AutoEuropa jest model
VW T Roc
źródło: paih.gov.pl

Te maile o których wspominałem to właściwie tylko info z systemu wysłane z automatu z odnośnikami do konta vw, pewnie dlatego, że miałem na koncie VW, zarejestrowany poprzez nr komisji, podgląd auta.
Ostatni mail przyszedł dzisiaj o 3:47 a poprzedni wczoraj o 10:06 - pomyślałem, że może faktycznie coś się w końcu ruszyło.
To więcej niż samochód. Poznaj cyfrowy świat Volkswagena.

Cieszymy się, z Twojej decyzji o wyborze Volkswagena. Poznaj korzyści, jakie oferuje Ci dziś Volkswagen, i zaloguj się za pomocą swojego konta Volkswagen ID.

Z kontem Volkswagen ID poznasz nasze usługi cyfrowe, zanim odbierzesz swój samochód!
Niniejsza wiadomość została zainicjowana przez Twojego partnera Volkswagen po zakupie pojazdu wyposażonego w We Connect lub Car-Net. W razie pytań skontaktuj się z osobą do kontaktu u partnera Volkswagen.
Poznaj swój samochód w portalu klienta

Swój samochód już dziś możesz zobaczyć w osobistym portalu klienta. Wejdź i poznaj więcej ekscytujących szczegółów.

Zaloguj się przy użyciu konta Volkswagen ID.

Doznaj tego teraz
Szukam jakiś dostępnych alternatyw w podobnej cenie, jaką otrzymałem w marcu ale wybór jest mocno ograniczony a jak już coś się nawinie to zawsze znajdzie się coś, co ten wybór dyskwalifikuje :(
Taniej już raczej nie będzie. Wręcz przeciwnie. Podejrzewam że nawet wyprzedaży roczników w przyszłym roku może nie być.
balon

Post autor: balon »

Mi też pojawił się wczoraj Vin i rysunek. To co to oznacza? Rozpoczęcie produkcji?

Zamawiałem 9.06

1,5 Premium + dsg + pakiety
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
ODPOWIEDZ