Jak zauważyłem u siebie (światła ustawione w pozycji auto), gdy jest słonecznie włączają się tylko światła do jazdy dziennej (i to uważam za poprawne),gdy robi się ciemno zapalają się światła mijania (także poprawnie) ale u mnie gdy włączają się światła mijania nie wyłączają się światła do jazdy dziennej tylko świecą te i te.
Czy u Was jest podobnie? a może da się to gdzieś ustawić?
Wydaje mi się, że jest to normalne. Dzienne masz włączone cały czas, a wieczorem dodatkowo masz światła mijania. Jak masz Light Assist to nawet drogowe się same bedą włączać.
nie można jeździć na światłach DLR i mijania, a więc światła DRL świecą słabiej zmieniając swoją funkcję i działają jako światła pozycyjne, bo podczas włączonych świateł mijania muszą też świecić się światła pozycyjne.
Nie zauważyłem aby światła DRL świeciły słabiej gdy świecą razem ze światłami mijania (ale może się nie przyglądałem), czyli paulr sugerujesz że światła DRL świecą mocniej gdy świecą same a słabiej gdy ze światłami mijania?
Oglądałem filmiki z podobnymi światłami w innych markach samochodów i światła do jazdy dziennej gasną całkiem, dlatego zacząłem taki temat.
adrian-24 pisze: ↑21 sty 2019, 15:09Oglądałem filmiki z podobnymi światłami w innych markach samochodów i światła do jazdy dziennej gasną całkiem, dlatego zacząłem taki temat.
Zależy od marki i modelu. Np.: Fordy tak mają, że dzienne przygasają po włączeniu mijania.
Kiedyś nawet zaczepił mnie na ulicy jakiś mądrala, co chciał mi koniecznie udowodnić, że łamię przepisy - nie docierało do niego, że tak jest fabrycznie, czyli auto ma homologację itd. Nie przekonałem go.
Mi policja w megane 3 ta ostatnia wersja co fabryczne DRL ma w zderzaku jak by je ktos samemu zamontował chciała wystawić mandat. Za jazde na dziennych i mijania. Ale pokazalem im ze to nie sa dzienne tylko pozycyjne lekko sie ździwili i pojechalem dalej.
Witam wszystkich na forum. Czy w waszych T-Rocach z czujnikiem zmierzchu i deszczu włączają się automatycznie światła mijania gdy zacznie padać deszcz?