Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Tedi

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Tedi »

balon pisze: 18 paź 2021, 10:16
kuba654 pisze: 18 paź 2021, 9:22
Pozor92 pisze: 18 paź 2021, 9:19 Kiedy mieliscie zamówienie / tydzien produkcji? U mnie 28 tydzien produkcji i ciagle tylko VIN...
Zamówiony 17.06, potwierdzony 38 tydzień, wczoraj VIN, dziś instrukcja i wizualizacja.
Zamówiony 9.06, potwierdzony 38 tydzień produkcji, wczoraj Vin, dziś instrukcja.
U mnie podobnie, wczoraj VIN, dziś instrukcja i wizualizacja. Czekam na info od dilera
T-ROC Premium 1.5 TSI 110 kW, DSG 7-G
slaveous

Post autor: slaveous »

Zamówiony 9 czerwca, czeka na odbiór.
szyna

Post autor: szyna »

Czyli zaległości parkingowe cały czas z najniższym priorytetem... Ale patola... :|
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

szyna pisze: 18 paź 2021, 11:09 Czyli zaległości parkingowe cały czas z najniższym priorytetem... Ale patola... :|
Dokładnie... chore podejście to jest
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
Wozu

Post autor: Wozu »

Hej, pierwszy post co prawda, ale siedzę tutaj od sierpnia i czytam z wypiekami na twarzy relacje. Post by nadać perspektywę, gdyż dziś dostałem wiadomość od dealera, że samochód jest gotowy i czeka na transport z Portugalii.
Zamówiony 23.06, potwierdzony czas produkcji na 38 tydzień, faktycznie zrobiony w 41 tygodniu.

Nie gadałem z dealerem codziennie, może raz na tydzień po 38 tygodniu. Ale decydując się w czerwcu na zakup, już wtedy wiedziałem, że jest ciężko na w związku z brakami na rynku półprzewodników.
T-ROC Premium 1.5 DSG, Komfort, Drogowy, Sport, kamera cofania, PA3.0, Keyless, elektr. klapa bagażnika
Sylik

Post autor: Sylik »

no grubo ja mam od 7.10 VIN ale nic wiecej ;/ info od dealera ze u nich dziś auto które produkowało sie od 20 lipca wjeżdza na statek - także nadzieja dla długodystansowców rośnie ;)

jestem mega ciekaw czy komus sie uda wynegocjowac koła/opony zimowe :D przy dobrych wiatrach odbiore w grudniu auto na letnich - bedzie śnieg - jadąc do wulkanizatora po zakup opon rozbije się na pierwszym skrzyżowaniu hah i tyle z tegio czekania bedzie "tfu tfu"
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

Zam 25 maja produkcja 20 lipiec i dziś zakończona jest przekazany do transportu cieszę się jak dziecko ....obserwując forum ruszyło się teraz tylko 4 tyg I będzie Moj wyczekany
Misha91

Post autor: Misha91 »

Sylik pisze: 18 paź 2021, 13:32 no grubo ja mam od 7.10 VIN ale nic wiecej ;/ info od dealera ze u nich dziś auto które produkowało sie od 20 lipca wjeżdza na statek - także nadzieja dla długodystansowców rośnie ;)

jestem mega ciekaw czy komus sie uda wynegocjowac koła/opony zimowe :D przy dobrych wiatrach odbiore w grudniu auto na letnich - bedzie śnieg - jadąc do wulkanizatora po zakup opon rozbije się na pierwszym skrzyżowaniu hah i tyle z tegio czekania bedzie "tfu tfu"
Ja o tym samym pomyślałem :D ja mam odbiór niby poczatek grudnia (wg zamówienia) a w g ostatniej informacji od dealera I-szy kwartał 2022 :twisted:
gzesio2

Post autor: gzesio2 »

Misha91 pisze: 18 paź 2021, 15:39
Sylik pisze: 18 paź 2021, 13:32 no grubo ja mam od 7.10 VIN ale nic wiecej ;/ info od dealera ze u nich dziś auto które produkowało sie od 20 lipca wjeżdza na statek - także nadzieja dla długodystansowców rośnie ;)

Ja o tym samym pomyślałem :D ja mam odbiór niby poczatek grudnia (wg zamówienia) a w g ostatniej informacji od dealera I-szy kwartał 2022 :twisted:
Kiedy było zamówione?
Andrea52

Post autor: Andrea52 »

Dzień dobry. Dzisiaj dostałem informację od dealera , że samochód jest juuuuż wyprodukowany i został mu nadany win. Transport samochodu to czas ok. czterech tygodni. Mam nadzieję na odbiór do końca listopada, Zamówiłem 1,5 z DSG i kilkoma dodatkami 17.05. Nie wiem jak sprawdzić status auta, na my volkswagen po zalogowaniu wpisując nr VIN ukazuje się formatka z informacją ,że samochód już jest dodany. Co dalej to nie wiem gdzie szukać może ktoś z Państwa forumowiczów mi podpowie . Czytając posty na temat transportu myślę się załapać na statek z produkcją po 20.07. Oczekującym życzę cierpliwości ,ja czekałem pić miesięcy na wyprodukowanie i chyba jeszcze minimum miesiąc na odbiór z salonu.
ODPOWIEDZ