WE Connect
WE Connect
Czołem,
proszę o opinię osób korzystających z We Connect czy korzystacie z tego? Jest w tym coś co wam ułatwia/uatrakcyjnia korzystanie z tej apliakcji?
Jakieś wady / zalety?
zapraszam do dyskusji
proszę o opinię osób korzystających z We Connect czy korzystacie z tego? Jest w tym coś co wam ułatwia/uatrakcyjnia korzystanie z tej apliakcji?
Jakieś wady / zalety?
zapraszam do dyskusji
Re: WE Connect
Można zlokalizować samochód na parkingu, sprawdzić szczegółowo spalanie na trasach/od zatankowania/całościowe, sprawdzić czy się zamknęło auto, ewentualnie zdalnie zamknąć je lub otworzyć. Podobno włączenie się alarmu też jest komunikowane w aplikacji (nie sprawdzałem). Z gadżetów mniej praktycznych można jeszcze zdalnie zatrąbić lub zamigac migaczami. Ot taki fajny bajer, ale czy będę po pierwszym roku chciał płacić za to 300 zł rocznie, nie wiem
PS. Pewnie więcej możliwości we connect daje jak ma się fabryczna nawigacje, która z kolei wedle opini z tego forum do najlepszych nie należy, ja nie brałem, korzystam z android auto
PS. Pewnie więcej możliwości we connect daje jak ma się fabryczna nawigacje, która z kolei wedle opini z tego forum do najlepszych nie należy, ja nie brałem, korzystam z android auto
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Z fabryczną navi dochodzi sprawdzenie miejsca aktualnej pozycji GPS pojazdu, ustawienie celów i ulubionych miejsc, które od razu ładują się wraz z uruchomieniem auta. Co do samej nawigacji, na razie w zatłoczonym mieście Łodzi zdaje egzamin, ostrzega przed korkami i zatorami na drodze, rozpoznawanie znaków, na razie też ok, odświeżanie pozycji, ekrany ładowania i wyznaczania trasy również ok.
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
no ja tez nie brałem nawigacji bo stwierdziłem ze na to samo wyjdzie jak odpale z telefonu i połącze sie apple car z ekranem w sumie faktycznie 300 zł rocznie za takie "bajerowate" usługi to jednak sporo. 50 zł rocznie byłoby ok
Póki co, ja jeszcze pamiętam gdzie zostawiam auto. Najczęściej w garażu i przed pracą.
...ustawienie celów i ulubionych miejsc, które od razu ładują się wraz z uruchomieniem auta....
Do ulubionych miejsc to raczej bez nawigacji trafiam
Mapy Google też reagują na korki, a poza tym w ulubionych albo w co dzień odwiedzanych miejscach wiem gdzie i o której tworzą się korki. Rozpoznawanie znaków? To już kierowca nie wie co ma przed oczami na poboczu!?....Co do samej nawigacji, na razie w zatłoczonym mieście Łodzi zdaje egzamin, ostrzega przed korkami i zatorami na drodze, rozpoznawanie znaków, na razie też ok, odświeżanie pozycji, ekrany ładowania i wyznaczania trasy również ok....
Kolego Raksu nie ma w tym wywodzie żadnej osobistej wycieczki, tak wybrałeś - nic mi do tego.
Dla mnie, podkreślam dla mnie fabryczna nawigacja skończyła się wraz z powszechnym internetem komórkowym, mapami Googla i podobnymi oraz ograniczeniem opłat za roaming. Już w VW Up! oraz ostatnio w Dacii uznano, że każdy ma smartfona. To jest zwykłe wyciąganie kasy od podjaranych zakupem klientów. Refleksja przychodzi po czasie. No ale handel ma swoje czarne strony, a merketing jest po to by kupić coś czego nie potrzebujemy za pieniądze których nie mamy.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Większość z tych funkcji o których piszecie (ostatnie położenie auta, dane o zużyciu itp) to pakiet We Connect, który jest bezpłatny. Płatny jest We Connect Plus, który ma sens w zasadzie tylko dla posiadaczy fabrycznej nawigacji (a czy posiadanie fabrycznej nawigacji ma sens, to już zupełnie inna historia )
Szczegółowe zestawie tu: https://www.volkswagen.pl/pl/connected- ... slugi.html
Szczegółowe zestawie tu: https://www.volkswagen.pl/pl/connected- ... slugi.html
Właśnie skończył mi się roczny okres darmowego We connect Plus. Nie działają usługi online: opuszczenie obszaru, przekroczenie prędkości, zdalnego zamykania, trąbienie,miganie światłami i niestety, nad czym boleję, nie dostaje się sms-a o wyzwoleniu alarmu. Pozostałe funkcjonalności, łącznie z lokalizacją pojazdu, są.
Jak zmusić wgrać czy inaczej się da -fotoradary ?
Przedłużenie -Suma całkowita
679,00 zł
Przedłużenie -Suma całkowita
679,00 zł
Na rok na 2 lata 1180 zł