Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Zamawiałem 30.08. Mam potwierdzony 45 tydzień. Dziwne.
Witam mój pierwszy post, zamawiałem 09.06 produkcja zatwierdzona na 46 tydzień, diler powiedział że to jest niestety loteria.
Dokładnie mój zamówiony 2 dni później i dojeżdża już do PL
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
-
no to u mnie w końcu coś się ruszyło i pojawiły się zdjęcie na stronie volkswagen.de + instrukcjastuffromek pisze: ↑18 paź 2021, 22:00 Zamówiony w połowie marca 1.5 DSG Premium Sport + pakiet drogowy/komfort + kamera + klapa + HAK
auto stoi na placu od połowy lipca i czeka ... powód: braku komponentów elektronicznych
czy ktoś dostał/odebrał T Roca z hakiem ?
na stronie volkswagen.de mam VIN i szkic auta i niestety nie mogę lub nie widzę instrukcji obsługi
nastawiam się z żoną na odbiór auta w styczniu lub lutym
czyli teraz czekać na informację od VW Centrum Wrocław ? czy sam mam dzwonić i im przypomnieć, że zamawiałem u nich auto ?
Też zamawiałem w Centrum Wrocław i wyglądało to tak: Jakiś miesiąc przed odbiorem zadzwoniła do mnie pani z centrali ,chyba z Poznania, pytała czy zamawiałem i czy wiem kiedy odbiór i czy zasięgałem informacji u sprzedawcy, i czy ewentualnie sprzedawca mnie informuje o stanie rzeczy. Bardzo zdziwiła się jak jej odpowiedziałem, że się nie dopytuję i nie interesuję, i cierpliwie trzymam się terminu podanego w zleceniu. Stwierdziła, że zapewne będzie wcześniej bo terminy w zleceniach są z zapasem i czy ma mnie połączyć ze sprzedawcą celem zasięgnięcia informacji, za co podziękowałem. Wyglądało to jakby centrala sprawdzała czy sprzedawca utrzymuje kontakt z klientem. Ok. tygodnia przed faktycznym odbiorem (ok. 1 m-c wcześniej niż termin umowny) sprzedawca umówił się ze mną na obejrzenie autka i dogadanie innych szczegółów (ubezpieczenie, dodatkowe opcje, rejestracja, papierologia, ewentualna ceramika, no i kasa). Po 4-rech dniach, jak zrobili ceramikę i załatwili rejestrację, umówili mnie na odbiór.stuffromek pisze: ↑28 paź 2021, 19:18no to u mnie w końcu coś się ruszyło i pojawiły się zdjęcie na stronie volkswagen.de + instrukcjastuffromek pisze: ↑18 paź 2021, 22:00 Zamówiony w połowie marca 1.5 DSG Premium Sport + pakiet drogowy/komfort + kamera + klapa + HAK
auto stoi na placu od połowy lipca i czeka ... powód: braku komponentów elektronicznych
czy ktoś dostał/odebrał T Roca z hakiem ?
na stronie volkswagen.de mam VIN i szkic auta i niestety nie mogę lub nie widzę instrukcji obsługi
nastawiam się z żoną na odbiór auta w styczniu lub lutym
czyli teraz czekać na informację od VW Centrum Wrocław ? czy sam mam dzwonić i im przypomnieć, że zamawiałem u nich auto ?
Jaka powloka ceramiczna na jaki okres no i oczywiście cenowo jak wygląda taka impreza
Williams 5-lat, 2300 zł. (robiona u detailera VW w Centrum wrocław) Szczerze odradzam. Ceremoniał bizantyjski z tą całą ceramiką:
1. Nie wolno myć na myjni automatycznej nawet takiej z delikatnymi szczotkami
2. Chemia stosowana na myjni automatycznej szkodzi ceramice (wysokie ph. a musi być neutralna)
3. Nie wolno myć na myjni bezdotykowej (myjka ciśnieniowa) bo:
a) chemia i proszek szkodzą j/w
b) szczotka rysuje
c) jedyne co można, to spłukać, jeżeli jest woda zdemineralizowana, ale i tak należy wytrzeć specjalnym ręcznikiem żeby krople nie zaschły na ciepłej masce
d) uważać na ostatni program tzw. "spłukiwanie końcowe" bo często dodają środek nabłyszczający i jak porobią się waterspoty to już tylko polerka i nowa ceramika. Szukać myjki z wodą zdemineralizowaną.
4. Pozostaje mycie tzw. "na dwa wiadra" obojętną chemią, które też jest problematyczne, bo jeżeli nie masz chałupy i swojego podwórka to na myjniach nie wolno myć ręcznie i swoimi i środkami. No chyba, że w późnych godzinach wieczornych gdy nie ma już obsługi i monitoringu.
5. Pozostaje mycie u detailera
6. W razie jakiejś naprawy lakierniczej trzeba znowu kłaść ceramikę na naprawiony element a może nawet i na sąsiednie.
7. A myć trzeba i to nie tylko ze względów estetycznych ale także ze względu na konieczne, tzw. odtykanie powłoki.
A więc ceramika na autko typowo użytkowe a nie paradne - NIGDY. Tylko dobry wosk, który lepiej chroni, możesz sobie samemu nałożyć i nie boi się myjni.
Zostałem wzięty z zaskoczenia! Sprzedawca tryumfalnie zakomunikował mi przy odbiorze, że mam dodatkowe, niezapowiedziane 4 tysie rabatu! Zrób se pan ceramikę! No i dałem się zbajerować.
Dzięki bardzo za info zastanawiałem się nad ceramiką i teraz już inaczej podchodzę do tego tematu,auto zamawiałem również we Wrocku tylko u innego dealera tam z tego co wiem narazie ceramiki nie nakładają,Dzięki wielkie pozdrawiam i szerokości.
Od siebie mogę polecić twardy wosk Collinite 476s. Dwie godzinki pracy na rok, a koszt jakieś 80 zł Potem można myć gdzie się chce, chociaż automatów bym nie polecał, bo rysują lakier. Ja myję na samoobsługowej myjce wysokociśnieniowej. Raz na jakiś czas można wzmocnić efekt wosku, hydrowoskiem np Gyeon Wetcoat i przy minimalnym nakładzie pracy auto błyszczy się jak psu jaja, lepiej jak po wyjechaniu z fabryki
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak