Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
U mnie wszystko jest, a nawet dopatrzono sie 2mm ryski przy tylnym zderzaku i teraz będę miesiąc chyba czekał na "naprawę" tego
Ty to wypatrzyłeś czy dealer?
To milo z ich strony, ze dopatrzyli sie a z drugiej strony jeszcze auto nie wyjechalo a juz naprawiane no ale zycie, plus dla nich ze nie wydadza Ci zarysowanego auta
Tak tylko miało być do wydania dziś a na teraz nawet nie ma terminu lakierni
-
Tak myslisz ?
Za zwłokę powinni dodać rabat. Tak samo w przypadku jakichkolwiek opóźnień w dostarczeniu auta
To oczywiste, że muszą zarobić. To mechanizm był taki, że cena ustalona X , a od ceny nowego auta 2tys. dodatkowego rabatu za zostawienie auta?kuba654 pisze: ↑03 lis 2021, 17:512,5 roku temu zostawiałem w rozliczeniu Golfa VII (którego miałem 3 lata) i brałem T-Roca. Za cenę Golfa spłaciłem cały kredyt Easy Drive za niego (który był na 4 lata) i zostało jeszcze ponad 2 tysiące. Ale kilka dni później widziałem ogłoszenie z Golfem i kosztował ok. 8 tys. więcej, niż dostałem. Mógłbym pewnie sam sprzedać drożej, ale zależało mi na czasie. A poza tym przysługuje jeszcze zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia kredytu oraz AC więc nie było w sumie aż tak wielkiej straty.Oso_Elvis pisze: ↑03 lis 2021, 14:03 Czy ktoś z czekających lub uszczęśliwionych już nowym autem skorzystał z opcji odsprzedaży do VW (Das WeltAuto) w rozliczeniu swojego starego auta? Jeśli tak, to czy zaproponowane cena była fair? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami lub linkiem do wątku na innym forum jeśli ktoś zna takowy. Z góry dziękuję za cenne wskazówki!
Podobnie teraz będę zostawiał T-Roca w rozliczeniu, co powinno akurat wystarczyć na spłatę kredytu (tym razem po 2,5 roku). Pewnie też sprzedadzą drożej, ale chociaż dostanę 2 tys. rabatu na nowego T-Roca i wymienię "za darmo" 2,5 letni model Advance na nowy Premium przy tej samej racie (a cena końcowa po rabatach nawet prawie 5 tysięcy niższa niż obecne auto)
Mój handlowiec, jak go zapytałem o opcję odkupu starego VW, to bąknał coś typu "no pomożemy" ale nic nie wspomniał nawet o bonusach upustach, a jak chciałem coś dopytać, to zbył mnie, że wócimy do tematu przy odbiorze nowego auta. Problem w tym, że ja chciałbym odsprzedać stary i dopiero wziąc nowy, bo nie mam gdzie parkować obu. Czy oni są zobowiązani do odkupu starego auta, czy to jest dobra wola dealera?wjabl pisze: ↑03 lis 2021, 20:36Hej,kuba654 pisze: ↑03 lis 2021, 17:512,5 roku temu zostawiałem w rozliczeniu Golfa VII (którego miałem 3 lata) i brałem T-Roca. Za cenę Golfa spłaciłem cały kredyt Easy Drive za niego (który był na 4 lata) i zostało jeszcze ponad 2 tysiące. Ale kilka dni później widziałem ogłoszenie z Golfem i kosztował ok. 8 tys. więcej, niż dostałem. Mógłbym pewnie sam sprzedać drożej, ale zależało mi na czasie. A poza tym przysługuje jeszcze zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia kredytu oraz AC więc nie było w sumie aż tak wielkiej straty.Oso_Elvis pisze: ↑03 lis 2021, 14:03 Czy ktoś z czekających lub uszczęśliwionych już nowym autem skorzystał z opcji odsprzedaży do VW (Das WeltAuto) w rozliczeniu swojego starego auta? Jeśli tak, to czy zaproponowane cena była fair? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami lub linkiem do wątku na innym forum jeśli ktoś zna takowy. Z góry dziękuję za cenne wskazówki!
Podobnie teraz będę zostawiał T-Roca w rozliczeniu, co powinno akurat wystarczyć na spłatę kredytu (tym razem po 2,5 roku). Pewnie też sprzedadzą drożej, ale chociaż dostanę 2 tys. rabatu na nowego T-Roca i wymienię "za darmo" 2,5 letni model Advance na nowy Premium przy tej samej racie (a cena końcowa po rabatach nawet prawie 5 tysięcy niższa niż obecne auto)
ja odebrałem swojego T-Roca 15.01.2021 - rocznik 2020.
W rozliczeniu zostawiłem VW Polo. Salon zapytał mnie o cenę co mnie interesuje - zgodzili się na 500 zł mniej niż chciałem.
Bonus dodatkowy polegał na tym, że dostałem dodatkowy rabat 2000PLN na T-Roca w zamian za pozostawienie auta w rozliczeniu.
Ja bylem bardzo zadowolony.
Nie sprzedałbym polówki za zaproponowaną cenę plus bonus 2000.
Nie wiem, czy teraz są jakieś gratyfikację, za pozostawienie autka - trzeba pytać handlowców.