Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
szyna

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: szyna »

Mój też już na placu dealera. Dam sobie paznokcie poucinać, że to ten sam, którego widziałem w sobotę, o który pytałem w salonie i stwierdzili, że to nie ten na którego czekam. :roll:
Za ten cały poślizg oferty dobrej nie dali ani na zimówki, ani na wymianę oleju po "dotarciu".
Dywanik do bagażnika dorzucą i nie doliczą za lewarek i uchwyt ze styropianowymi profilami do koła zapasowego, który miał być zawarty, gdy składałem zamówienie (na zamówieniu same koło jest wyszczególnione) ale po zmianie sprzedawcy wyszło, że poza kołem zapasowym, powinienem jeszcze 400 za te akcesoria dopłacić ;-)
Rejestracja przez salon i pozostałe formalności, z tego co prognozowali to tak pod koniec następnego tygodnia jest szansa na finalizację tej całej "przygody".
Mam tylko nadzieję, że to już koniec przygód z tą marką i nie będzie jakiejś porażki, jak już się doczekamy :mrgreen:
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
balon

Post autor: balon »

szyna pisze: 23 lis 2021, 19:07 Mój też już na placu dealera. Dam sobie paznokcie poucinać, że to ten sam, którego widziałem w sobotę, o który pytałem w salonie i stwierdzili, że to nie ten na którego czekam. :roll:
Za ten cały poślizg oferty dobrej nie dali ani na zimówki, ani na wymianę oleju po "dotarciu".
Dywanik do bagażnika dorzucą i nie doliczą za lewarek i uchwyt ze styropianowymi profilami do koła zapasowego, który miał być zawarty, gdy składałem zamówienie (na zamówieniu same koło jest wyszczególnione) ale po zmianie sprzedawcy wyszło, że poza kołem zapasowym, powinienem jeszcze 400 za te akcesoria dopłacić ;-)
Rejestracja przez salon i pozostałe formalności, z tego co prognozowali to tak pod koniec następnego tygodnia jest szansa na finalizację tej całej "przygody".
Mam tylko nadzieję, że to już koniec przygód z tą marką i nie będzie jakiejś porażki, jak już się doczekamy :mrgreen:
Masz manual to kto wie;)
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
szyna

Proszę, nie kop leżacego :D
Na homologacji powinna być informacja, która skrzynia jest zainstalowana, mam nadzieje, że nie model wycofany na przełomie lipca/sierpnia :mrgreen:
Z zewnątrz prezentuje się bardzo ładnie, w środku dosyć ascetycznie :lol: (może kwestia tych wszystkich sugestii).
Wymagań wielkich nie mam, przesiadam się z Foczki MK2, więc jest szansa, że będziemy (ja i moja druga 0,5l ;) ) zadowoleni.

Bardzo mnie ciekawi czy te fotele w Advance będą mi pasowały przynajmniej, jak te w testowym Premium. Wg. sprzedacy różnica jedynie w obiciu, wg. użytkowników fotel w premium jest na plus w stosunku do Advance. Może rewelacji nie było ale jechało mi się całkiem wygodnie ;-) Dzisiaj usiadłem dosłownie na moment ale to nie daje żadnego odniesienia.
Tarcze zegarów są analogowe, mimo, że w instrukcji online wzmianki o analogach nie znalazłem :-)
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
balon

Żona dziś odebrała, czyli czekała 5 miesięcy i 12 dni. Pierwsze wrażenie to mega niewygodne fotele, ale sam mam passaretti B8 z fotelami Ergo comfort stąd pewno ta różnica - kwestia przyzwyczajenia.
Samo autko bardzo zgrabne, żwawe, skrzynia dsg bardzo podobnie działa jak w pasku (nie czułem żadnej różnicy). No z zewnątrz naprawdę fajnie się prezentuje. Przy pasacie to jak mistrz designu :)

Tutaj stajnia w komplecie, widły na masce!
Załączniki
8CDDC6EE-F194-4D4E-9A6E-7A0970EA23BF.jpeg
8CDDC6EE-F194-4D4E-9A6E-7A0970EA23BF.jpeg (44.96 KiB) Przejrzano 3103 razy
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

szyna pisze: 23 lis 2021, 19:28 Proszę, nie kop leżacego :D
Na homologacji powinna być informacja, która skrzynia jest zainstalowana, mam nadzieje, że nie model wycofany na przełomie lipca/sierpnia :mrgreen:
/Cut/

Bardzo mnie ciekawi czy te fotele w Advance będą mi pasowały przynajmniej, jak te w testowym Premium. Wg. sprzedacy różnica jedynie w obiciu, wg. użytkowników fotel w premium jest na plus w stosunku do Advance. Może rewelacji nie było ale jechało mi się całkiem wygodnie ;-) Dzisiaj usiadłem dosłownie na moment ale to nie daje żadnego odniesienia.
Tarcze zegarów są analogowe, mimo, że w instrukcji online wzmianki o analogach nie znalazłem :-)
Żebyś się nie zdziwił z tą homologacją. W moim T-Rocu nie ma żadnej naklejki z informacją o kodzie silnika i skrzyni. Dealer mi powiedział, że już tego nie dają, bo tak... W kod skrzyni będę wnikał jak pojadę na wymianę oleju.

Fotele Komfort są dostatecznie wygodne, nie ma tragedii, choć zajęło mi kilka dni zanim znalazłem swoją pozycję.
Fotele sport są sportowe tylko z nazwy. Nie mają podejścia do foteli sportowych które Seat dawał w Altei...

Zegary są analogowe bo takie miały być, a instrukcja już pokazuje Digital Cockpit Basic, które pojawią się w nowym Polo i polifcie i chyba we wszystkich nowych VW: "Rysunek poglądowy". VW chyba mówi papa zegarom analogowym.
extreme84

Post autor: extreme84 »

Haha, czyli nie tylko ja przez kilka dni manipulowalem tym fotelem, żeby znaleźć ta idealna pozycję :-D ale ostatecznie da się, nie narzekam, mam te fotele w wersji niby komfortowej. Mimo wszystko na zwykłe bym nie zamienił, bo regulacja lędźwiowa się przydaje.
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Spinner

Post autor: Spinner »

O co chodzi z tymi fotelami? Za miękkie? Za twarde? Zbyt wąskie czy szerokie? Faktem jest, że podpórka lędźwiowa ma mały zakres regulacji ale pozostałe nastawy są OK. Kanapowiec to nie jest, na schorzenia kręgosłupa też nie jest ordynowany ale chyba nie taki był zamysł projektanta. Ja nie narzekam, mogę spokojnie jeździć moim autkiem 24-ro godzinny Le Mans bez zmienników.
szyna

Siedziałem w kilku fotelach, na których zajęcie pozycji skutkowało błogim "ohhh... Tak!" w myślach :mrgreen: W testowym TRocu Premium tego uczcia zdecydowanie nie doświadczyłem ale siedziało mi się całkiem dobrze i troche zaskoczony byłem widząc aż tak skrajnie negatywne opinie na temat wygody tych foteli. Oczywiście te dwie jazdy po godzinie to zbyt krótko, żeby wyrobić sobie zdanie, jak jest na dłuższą metę.
Czytałem opinie, że jednak siedzisko w Premium (to z ekoskórą) jest bardziej wygodne, niż w biedniejszych wersjach. Ksztaltem i wizualnie wyglądają bardzo podobnie, w salonie też twierdzili, że różnica jedynie w obiciu.
Mam nadzieję, że jest tak jak piszczecie bo to akurat jedna z tych rzeczy w środku, która ma istotny wpływ na komfort użytkowania w przyszłości i zależy mi, żeby siedziało się wygodnie. Też wziąłem wersję komfort, która różni się tylko tą wajchą od podparcia lędźwi i składaniem fotela pasażera. Pożyjemy, zobaczymy, staram się być dobrej myśli, za 2/3 tygodnie wszystkie niewiadome będą się wyjaśniać ;)
-=-
balon

Spinner pisze: 24 lis 2021, 0:09 O co chodzi z tymi fotelami? Za miękkie? Za twarde? Zbyt wąskie czy szerokie? Faktem jest, że podpórka lędźwiowa ma mały zakres regulacji ale pozostałe nastawy są OK. Kanapowiec to nie jest, na schorzenia kręgosłupa też nie jest ordynowany ale chyba nie taki był zamysł projektanta. Ja nie narzekam, mogę spokojnie jeździć moim autkiem 24-ro godzinny Le Mans bez zmienników.
Myślę, że najważniejsze to kwestia przyzwyczajenia, no i do czego się porównuje. Ponadto Troc to samochód przeznaczony bardziej na miasto i codzienny użytek, więc nie wymagałbym komfortu pod typowe auto „autostradowe” do łykania km jak Passat czy inny sedan klasy średniej lub wyższej.
extreme84

Post autor: extreme84 »

Ja myślę, że problem nie jest ani w ich miękkości ani szerokości, a w dość specyficznej pozycji jaka zajmuje się domyślnie w t-rocu odebranym z salonu. Moja 'idealna" pozycja, której regulacja trochę mi zajęła jest dosyć niska jak na suva, a pewnie nie do końca takie było założenie producenta - bo to przecież SUV i "trzeba siedzieć wysoko". Ale jak siedziałem wysoko, to jakos nie bardzo leżały mi podpórki w drzwiach i podłokietnik. A mam 182 cm wzrostu, więc ani dużo ani malo. Teraz na nic już nie narzekam, jest zupelnie dobrze, ale muszę przyznać, że w innych autach ustawienie fotela nie było dla mnie tak pracochłonne :-)

PS. Trzeba uważać tylko na ASO, bo jak ostatnio oddałem auto na serwis olejowy po dotarciu, musieli majstrować przy wysokości fotela, bo znowu miałem potem problem z przywróceniem wygodnych parametrów. Teraz będę zaznaczał, że wolno im przesunąć tylko odległość :-D
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
ODPOWIEDZ